TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’ya 5 yılda 64 milyonluk yatırım

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Adana'ya son 5 yılda 64 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’ya 5 yılda 64 milyonluk yatırım

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – KOBİ’lerin dijitalleşmesi bakımından yatırımlarını devam ettiren şirket, Adana’da da yeni projelere devam edecek.

20 MİLYARLIK YATIRIM

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Adana’daki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi vermek için gazetecilerle bir araya geldi. Divan Otel’de yapılan toplantıda konuşan Şahin, ‘’ Vodafone grubu dünyada birçok yerde yayılmış olan mobil gelirler seviyesine baktığımızda dünyanın en önemli, en büyük şirketlerinden biridir. Türkiye’de 11 yıldır faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin en büyük ikinci doğrudan yatırımı olan şirkettir. Toplam yatırımı 20 milyar liraya ulaşmış durumdadır. 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle 22,8 milyon müşteriye ulaştık. Ayrıca 3 bin 300 kişilik kadroya sahibiz’’ dedi.

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ticaret merkezlerinden Adana’ya büyük önem verdiklerine de değinen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü;

ADANA ÖNEMLİ

‘’ Akdeniz Bölgesi’ndeki yatırım yaptığımız çok önemli illerden biri olan 01 plakalı Adana’da bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Adana’da KOBİ’lerimize markalaşma yolunda rehberlik eden Anadolu markaları projemizin ikincisini yapmak üzere geldik.

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ticaret merkezlerinden Adana’ya büyük önem veriyoruz. Adana 2,2 milyon nüfusa sahip ve mobili, teknolojiyi çok seven bir il olarak karşımıza çıkıyor. Adana’da nerdeyse herkesin bir telefonu var.

SON 5 YILDA 64 MİLYONLUK YATIRIM

Adanalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak Adana ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Adana halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Adana’nın nüfusunun yüzde 94’ü mobil telefon kullanıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Biz de gerek Adana, gerekse Akdeniz Bölgesi’nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için sürekli yatırımlar yapıyoruz. Son 5 yılda Adana’ya yaklaşık 64 milyon TL’lik yatırım yaptık. Adana’daki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz ve Adana’da toplam 90 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca Adana’da toplam 265 kişiye istihdam sağlıyoruz.

KADINLARA TEKNOLOJİ VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Türkiye Vodafone Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında Adana’da 10 Halk Eğitim Merkezi’nde 30 danışman eğitmenimiz aracılığıyla 1.665 kadına teknoloji ve girişimcilik eğitimleri verdik. Bunun yanı sıra yakında Habitat Derneği ile gerçekleştirdiğimiz “Yarını Kodlayanlar” projemizi Adana’da çocuklarımız ile buluşturacağız. Çocuklarımıza kodlamayı öğreteceğiz. Kodlama geleceğin önemli bir projesidir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Yine MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz "Geleceğe İlk Adım" projemiz kapsamında, Adana’da 10 anasınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında Adana’da 2 bin 253 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik.

‘’KOBİLERİ ÖNEMSİYORUZ’’

Önemli bir konuda KOBİ’lerdir. KOSGEB verilerine göre 2016 yılında Türkiye’de faaliyet gösteren 3 milyon 600 bin şirket var. Bu şirketlerin yüzde 99.8’ini KOBİ’ler oluşturuyor. Ekonominin can damarını oluşturan bu işletmelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra toplam satın almaların yaklaşık yüzde 66’sı KOBİ’lerden oluşuyor.

Tüm bu verilere baktığımızda Türkiye’nin 2023 hedefleri için KOBİ’lerin önemi tartışılmaz. Vodafone olarak KOBİ’lerin çok önemsiyor ve onların yarına hazır olması, dijitalleşmesi ile ilgili yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Bu konuda KOBİ’lerin her an her yerde mobil interneti kullanarak bilgilere erişmelerini ve iş takip süreçlerini yapmalarını sağlayarak, akıllı cihaz kullanımını destekleyerek ve iş süreçlerinde teknolojiyi entegre edip iş verimliliğini artırmalarını sağlayarak destekliyoruz. Dijitalleşme, KOBİ’lerin pazardaki varlığı ve konumu açısından sürdürülebilirliğin garantisi olacak. Bu doğrultuda, “yüzde yüz yarına hazır KOBİ” hedefiyle, KOBİ’lerin iş yapış şekillerini iyileştirecek ve onlara verimlilik katacak çözümleri global gücümüzün de desteği ile sunuyor ve onları yarına hazırlıyoruz. Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde tam bir KOBİ’nin yarına hazır olduğunu söyleyebiliriz.

Vodafone kurumsal iş birimi olarak Türkiye’nin kurumlarını yarına hazırlamak için ‘Yarına Hazırım Platformu’ kurduk. Toplam burada 53 bin farklı işletmenin Dijitalleşme Endeksi’ni hesaplayarak yarına ne kadar hazır olduklarını ölçtük. Bu dönemde yüzde Türkiye’de bu işe ilk başladığımızda 45 olan endeksimiz şuanda 53 seviyelerinde. Bizim yatırımlarımızla bu endeksi yüzde 73’e çıkarma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Adana’daki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere Adana’da 320 şirkete ulaştık. Bu şirketlere teknoloji koçluğu hizmeti verdik. Adana’daki şirketlerin Dijitalleşme Endeksini %46 olarak hesapladık. Adana’da hep beraber büyütebileceğimiz, ilimizin farkını ortaya koyabileceğimiz bir potansiyel var. Vodafone olarak, dünyanın dört bir yanında “Gelecek heyecan verici” diyoruz. “Yarına hazır” bir işletme, geleceğe hazır bir Adana’yı da omuzlayacak, Akdeniz bölgesini bir cazibe merkezi haline getirecek ve nihayetinde ülkemizi heyecan verici bu gelecekte bölgesinin lider ülkesi olarak taçlandıracak. O nedenle Adana ekonomisini ellerinde tutan her işletme sahibine, yöneticisine, çalışanına “gelecek sizinle heyecan verici” demek istiyorum. Biz, ülkemizin kurumsal bir vatandaşı olarak “yarına hazır” işletmelerin sayısını artırıp Türkiye’nin ekonomik başarısını yükseltmesine destek olmaya devam edeceğiz.

Yarına Hazırım anketinde ortaya çıkan tabloya göre, Türkiye’deki işletmeler var olan çözümleri kullanmıyor. Adanalı şirketler de buna paralel bir tablo sergiliyor. Adana'da her 100 işletmeden 45'i sahada araç kullanıyor. Ancak yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan Araç Takip Çözümünü bu işletmelerin sadece yüzde 40'ı kullanıyor.

Her 100 işletmeden 59'unun sahada ekipleri var. Ancak bu işletmelerin sadece yüzde 1'i saha ekibini anlık iletişim kurabileceği mobil uygulama ile takip ediyor. Her 100 işletmeden 58'inin müşteri yönetimini ve bağlılığını artıracak çözüme ihtiyacı var. Ancak sadece yüzde 42'si bu yazılımları kullanarak daha fazla müşteri adayına erişebiliyor.

Adana’da pek çok içecek markasının ana distribütörlüğünü yapan Adana Pazarlama adlı şirket, sadece Vodafone Araç Takip Sistemini kullanarak günlük müşteri ziyaret adedini yüzde 25 artırdı ve yakıt giderlerinde yüzde 15 tasarruf sağladı.

KOBİ’lerden büyük işletmelerimize, tüm şirketlerimizin dijital ‘iş ortağı’ olarak tek çatı altında pek çok ürün ve servisi dünyanın son teknolojisiyle sunuyoruz. Örneğin sahadaki aracını uzaktan yönetmek ve takip etmek isteyen müşterimize Araç Takip Sistemi ile çözüm sunarken, mevcut müşterisini yönetmek isteyen müşterimize Bulut Yazılım Hizmeti sunuyoruz. Sunduğumuz özel çözümler ile müşterilerimizin ve müşterilerimizin hizmet verdiği müşterilerin her yerde yüksek mobilite ve yüksek verimliliğe ulaşmalarını hızlandırıyoruz’’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.