TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yamanyılmaz: Tarım alanları iyi korunmalı

Akdeniz İhracatçılar Birlik Başkanı ve Adana Ticaret Borsası Başkan Adayı Alican Yamanyılmaz tarımın ülke milli gelirine katkısının 55-56 milyar doları bulduğuna dikkati çekerek, "Bunların hepsinin sürekliliği tarım alanlarımızı korumamıza bağlıdır. Gıda güvencemiz sürsün istiyorsak, tarım alanlarımızı gözümüz gibi korumalıyız. Artık kaybedecek bir karış bile tarım alanımız yok" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yamanyılmaz: Tarım  alanları iyi korunmalı

 

ADANA(İLKHABER) - 

Alternatif marjinal tarım arazileri mevcutken verimli tarım arazilerinin tarım dışı amaçlarla kullanmanın büyük savurganlık olduğunun altını çizen Yamanyılmaz, daha sonra şöyle dedi:

"Birinci sınıf sulamaya uygun tarım arazilerimizin, imara açılmasına asla izin verilmemelidir. Bu arazilerin üzerine sanayi tesisleri, konut alanları kurulmamalıdır. Turizm, madencilik ve ulaştırma için verimli tarım arazileri heba edilmemelidir. Ülkede tarıma elverişli olmayan çok geniş alanlar varken, tarım yapılabilen arazilerin bu amaçla kullanımı kabul edilebilir değildir.

 Türkiye'de işlenen tarım alanları içinde, hiçbir sorunu bulunmayan ve her türlü tarım yapılabilen, birinci sınıf tarım arazisinin payı sadece yüzde 6’dır. Gıda güvencesi için bu alanların hassasiyetle korunması gerekmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.