TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Demirtaş: Adana’nın tanıtımını çok güzel yaptık

‘Adana Lezzet Festivali’ne katılan firmalara katkılarından dolayı teşekkür belgeleri düzenlenen törenle verildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, festivalin yansımalarının çok iyi yönde olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Demirtaş: Adana’nın tanıtımını çok güzel yaptık


 ADANA (İLKHABER)-

Adana Valiliği tarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin katkısı ve sivil toplum kuruluşlarının iştiraki ile düzenlenen Adana Lezzet Festivali 6-8 Ekim tarihleri arasında kette düzenlenmişti. Düzenlenen etkinlik herkesin gönlüne taht kurarken, etkinliğe katkı koyan firmalara teşekkür belgeleri düzenlenen törenle verildi. Firma Temsilcileri belgelerini Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ve Vali Yardımcılarının ellerinden aldı.

BİR HAFTA BOYUNCA ADANA’NIN GÜNDEMİNİ KENDİMİZ BELİRLEDİK

Burada bir konuşma yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Bir hafta boyunca Lezzet Festivali ile Adana’nın gündemini kendilerinin belirlediğini aktardı. Adanamız çok farklı haberlerle gündeme geldiğini ve kendisinin bundan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Gerçekten çok güzel bir organizasyonla çok güzel şeyler yaptık. Bir hafta boyunca Adana’nın gündemini kendimiz belirledik. Maalesef Adanamız çok farklı haberlerle gündeme geliyor. Ben bundan büyük rahatsızlık duyuyorum. Onun için lezzet festivali ile Adana’nın tanıtımını çok güzel bir şekilde yapmış olduk. Kendi gerçek yüzünü göstermiş oldu kentimiz. Eğer bizler Adana’yı ekonomisiyle, tarımıyla, kültürüyle, turizmiyle, doğasıyla ortaya çıkarmazsak gündemi biz belirlemezsek bir başkası çok farklı haberlerle gündeme geliyor.” dedi.

ADANA’DA CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR

Festivalin yansımalarının çok iyi yönde olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “İçimizdeki birlik ve bütünlüğü sağladığımız müddetçe bunu çok daha güzel bir şekilde, hem ülkemize, hem dünyaya yansıtacağız. Onun için lezzet festivali ciddi bir şekilde yüzünü göstermiş oldu. Adana’da ciddi bir potansiyel var.  ‘Adana Lezzet Festivali’nin yansımaları çok iyi oldu. İnşallah bundan sonra yapacağımız festivali eksiklerimizi tamamlayarak daha mükemmel yapacağız. Bu festival alanının göl kenarının açık bırakılması gölün gösterilmesi gerekli. Gölün üzerinde ışıklarla belki çok güzel bir gösteride yapabiliriz. Buda Adana için önemli olacaktır diye düşünüyorum. Yemek kültürümüzü lezzetimizi sadece değil tarım konusunda da faaliyetlerimizi göstermiş olduk. Adana Lezzet Festivali’nin yansımaları çok iyi oldu. Seneye daha mükemmel festival yapacağız” diye konuştu

 SÖZLÜ: ETKİNLİKLER ADANA’NIN DIŞARIYA YANSIYAN YÜZÜNÜ GÜZELLEŞTİRİYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Son dönemde  Adana’nın etkinliklerle olumlu yönde bir yansımaya maruz kaldığını vurgulayan Sözlü, “Adana’da son dönemde kültür ve sanata yönelik etkinlikler Adana’nın dışarıya yansıyan yüzünü güzelleştiriyor. Lezzet denildiği zaman Adana’nın çok değerli ve çok önemli bir yeri var. Kim ne dersin desin ama hak ettiğimiz yerde değiliz. Türkiye’nin lezzetleri sıralandığında Adana’nın sırası yediydi. Ben İstanbul’u, İzmir’i, Ankara’yı anlarım oralar büyük metropoller. Dünya mutfaklarını bünyesinde barındırıyorlar. Adana’daki lezzet festivaliyle yansıyan yüzünü değerlendirerek arttırmamız gerekiyor. Bu nedenle sayın valimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Benzer faaliyetleri kim yaparsa yapsın Adana’da o etkinliği desteklemeliyiz bu Adana’nın etkinliğidir. Her şeye rağmen iş birliği atmoserimiz var. Bu tür faaliyetlerimiz oluyor ve olmaya devam ediyor. Kültür, sanat, lezzet Adana’da ne varsa bunların etkinlikleri yapılmalı. Etkinliklerle tanıtılmalı. Son dönemde Adana’nın daha güzel yansımaları var. Adana’nın adliye haberleri oluyor tabiî ki, ama etkinlikler bu haberleri geride bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş, firma temsilcileri ile sohbet edip, etkinlikte olumsuzluklar var ise yada daha iyi neler yapılabilineceğini yönelik görüşmeler yaptı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.