TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyiyürek: Cumhuriyet olmazsa, olmazımızdır

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türk milletinin olmazsa olmaz değerlerinin başında cumhuriyet geldiğini ve bu değere sımsıkı sarılarak her yönüyle hür nesillerin yetiştirilmesi gayesini güttüğünü ve güdeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İyiyürek: Cumhuriyet  olmazsa, olmazımızdır

ADANA(İLKHABER) -Başkan İyiyürek, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yardımcısı Yaşar Tekin, İdari Sekreter Sabahattin Metiner, Eğitim Teşkilat Sekreteri Mustafa Kastalmış ve Mali Sekreter Sabit Bakıner ile birlikte yayınladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize emanet ettiği cumhuriyet ilkelerine sımsıkı sarıldıklarını belirten Başkan İyiyürek, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile vatanı uğruna göğsünü kurşunlara siper eden kahraman Mehmetçiklerle Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla, Türk Milleti dünyaya en güzel birlik ve beraberlik örneğini vermiştir. Bölünemez bir vatan etrafında sonsuzluğa kadar varlığını sürdüreceğini duyuran Türk Milleti, Cumhuriyet’in 94. Kuruluş yıldönümünde de dağılmadan, parçalanmadan yol alacaktır.

Yıllardır büyük bir heyecan ve gururla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’mızı yarın da aynı hislerle milletçe kutlamanın heyecanını yaşayacağız.  Kurtuluş Savaşı öncesinde dağılmış, parçalanmış, iç ve dış düşmanlar tarafından esaret altına alınmış bir imparatorluktan kurtulup millet egemenliğine dönüş yapan Türk Milleti; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Türkmen’i, Çerkez’i ve Alevi’siyle varlığına göz diken, onu parçalayıp yutmaya çalışan, dış güçler ve onların içerideki hain maşalarına karşı kararlı mücadelesini vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Nitekim, son 15 Temmuz 2016 hain FETÖ’nün darbe kalkışmasına karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir kez daha örnek bir  mücadele veren Türk Milleti, bölünmez bütünlüğünü dünyaya haykırmıştır. Sevdiklerini gözünü kırpmadan geriden bırakan şehitlerimiz tankların önüne kendisini atarak bu hain kalkışmayı durdurmuş ve eşsiz bütünlüğünü yine kanıtlamış, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için emin adımlarla yürüyecektir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir kıvançla kutluyor, baştan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şepitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, vatanımız uğuruna gazi olan Mehmetçiklerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”    

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.