TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Demirtaş: Cumhuriyet dünya durdukça var olacaktır

Vali Mahmut Demirtaş’ın “29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 94. Yıldönümü” nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Demirtaş: Cumhuriyet  dünya durdukça var olacaktır

Vali Demirtaş: Cumhuriyet

dünya durdukça var olacaktır

Vali Mahmut Demirtaş’ın “29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 94. Yıldönümü” nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin Türk gençliğinin çalışmaları ile daha da yücelecek ve dünya durdukça var olacağını belirten Vali Demirtaş; “Cumhuriyetimizin ilanının 94. Gurur Yıldönümü dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızı, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızı, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Bu vesile ile Milletimizin ve tüm Adanalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Vali Demirtaş açıklamasında şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile Anadolu insanın tüm dünyaya ve mazlum milletlere örnek teşkil edecek şekilde verdiği destansı mücadelenin armağanı olan Cumhuriyet; milletimizin özgürlük ve bağımsızlığından canı pahasına taviz vermeyeceğinin ve bu istikametteki kararlılığının tüm dünyaya haykırılmış bir ifadesidir.

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, işgal kuvvetlerine karşı tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla kazandığı Büyük Zafer’in ardından 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ile Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelen ve yoluna emin adımlarla devam eden milletimiz; tek vatan, tek bayrak ve tek devlet anlayışı etrafında kenetlenmiştir. Bu sayede devletimiz bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır.

Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, Şehit ve Gazilerimizin hatıraları ve fedakârlıklarını örnek alarak, Cumhuriyetimize yönelecek her türlü tehdide en güçlü biçimde karşılık verecektir. Cumhuriyet; Türk gençliğinin çalışmaları ile daha da yücelecek, dünya durdukça var olacaktır.

Milletimiz yeni işgal ve darbe girişimlerine karşı İstiklal Harbindeki kararlılıkla mücadele edecek, aziz vatanımızı düşman postalına ve hainlere çiğnetmeyecektir. Milletimizin devletiyle bütünleştiğinin teyidi olan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen destansı mücadele örneğinde görüldüğü üzere, bu asil millete, esaret zinciri vurmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. “

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.