TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullar Kızılay’a kan bağışı için yarışıyor

Adana’da eğitim veren okullar Kızılay’a kan bağışı konusunda yarışa girdi. Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin yürüttüğü kampanyaya, Vakıfbank Ortaokulu öğretmenleri ve velileri kan bağışlayarak, projeye destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Okullar Kızılay’a kan  bağışı için yarışıyor

Okullar Kızılay’a kan

bağışı için yarışıyor

 

 

 

ADANA(İLKHABER) -  Adana’da eğitim veren okullar Kızılay’a kan bağışı konusunda yarışa girdi. Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin yürüttüğü kampanyaya, Vakıfbank Ortaokulu öğretmenleri ve velileri kan bağışlayarak, projeye destek verdi.

 

Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından yürütülen kampanya kapsamında Adana’nın Çukurova İlçesi’nde eğitim veren Vakıfbank Ortaokulu, öğretmenleri ve velileri kan bağışında bulundu.

Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir ve Okul Müdürü Alper Teke’nin de katıldığı etkinlikte öğrenci ve veliler Kızılay’ın çalışmaları ve yürüttüğü projeler hakkında bilgilendirildi.

 

MİNİK KIZILAYCILAR ÖRNEK OLDU

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Vakıfbank Ortaokulu anaokulu öğrencilerinin drama gösterisi büyük beğeni topladı. Hazırladıkları gösteri ile büyüklerine ve arkadaşlarına kan bağışının önemini anlatan minik Kızılaycılar, Kızılay Marşı ve Kızılay'ın Ülkem İçin şarkısını seslendirdiler. 
Programın sona ermesiyle okul yönetimi, öğretmenler ve veliler Kızılay’ın çadırına gelerek kan bağışında bulundu. Yoğun ilgi gören etkinlikte 170 ünite kan bağışlandı.

 

“KIZILAY BİZİM YÜZ AKIMIZ”

Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, Türk Kızılayı’nın Adana, Türkiye ve dünyadaki başarılarını gıtta ile izlediklerini söyledi. Kaymakam Sarı, “Kızılay, Dünyada yüz akımız olarak bizi temsil ediyor. Mazlumların yarasına merhem oluyor. Bizler de gönüllü Kızılaycı olarak, her türlü çalışmalarına elimizden geldiği kadar katkı koymaya özen göstereceğiz” dedi.

 

“İYİLİK YARIŞINA DÖNÜŞTÜ”

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise, yaptığı açıklamada, her yıl okullarda gerçekleştirilen kan bağış kampanyalarının adeta bir iyilik yarışına dönüştüğünü söyledi. Saygılı, düzenlenen etkinliklerle Türk Kızılayı’nı okullarında misafir eden eğitimcilerin, öğrencilerine Kızılay'ı, Kızılaycılığı, yardımlaşmayı ve hayat kurtarma konusunu benimsettiklerini ifade etti.

Başkan Saygılı, “Velilerin ve öğretmenlerin sosyal sorumluluğa verdikleri önem geleceğimiz olan çocuklarımıza da doğrudan yansımaktadır. Özenle hazırlanan bu kampanya için öncelikle öğretmen ve velilerimize teşekkür ederim. Miniklerimiz kan bağışını çok güzel anlattılar. Hepsinin gözlerinden öperim" dedi.

Başkan Saygılı, etkinlik sonunda gösterdikleri duyarlılıktan ötürü Okul Müdürü Alper Teke'ye teşekkür ederek, plaket takdim etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.