TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tümer: İstikrarlı bir tarım politikamız yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, dünyanın bir çok ülkesinin tarım sektörüne ve çiftçiye verdiği desteklerle öne çıktığını, bazı ülkelerin de tarımla kalkındığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tümer: İstikrarlı bir  tarım politikamız yok

Tümer: İstikrarlı bir

tarım politikamız yok

 

ADANA(İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, dünyanın bir çok ülkesinin tarım sektörüne ve çiftçiye verdiği desteklerle öne çıktığını, bazı ülkelerin de tarımla kalkındığını vurguladı.

STANDLARI GEZDİ
Adana’da onbirincisi düzenlenen Uluslar arası Tarım Fuarı’nı CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya ile birlikte gezen Tümer, TÜYAP Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerinden fuarla ilgili bilgi aldıktan sonra standları gezdi. Fuarların düzenlenmesinin önemine işaret eden Tümer, fuarların Adana ekonomik ve sosyal yaşamına bir hareketlilik getirdiğini söyledi.

ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİ
Adana Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Yüreğir Ziraat Odası, Sarıçam Ziraat Odası, Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile bazı özel banka ve firmaları ziyaret eden Tümer, özellikle Adana’nın verimli tarım topraklarında kaliteli ürün yetiştiren çiftçinin destekten yoksun kaldığına işaret etti.

TARIMDA İSTİKRAR VURGUSU
Narenciye, turunçgil, yaş sebze-meyve, pamuk, buğday, soya, mısır, ayçiçeği ve yer fıstığının yanı sıra Türkiye’de yetişen bir çok ürüne ev sahipliği yapan Çukurova Bölgesi’nde birinci sınıf verimli tarım arazilerinin de yok edilmeye yüz tuttuğunu ifade eden Tümer, “Tarım ülkesi olarak adlandırılmamıza rağmen tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı bir ülke konumunda olmamız üzüntü vericidir. Çiftçimizin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, pazarlama sorununun aşılması ve dünya ile rekabet edebilir hale gelebilmesi için istikrarlı bir tarım politikası oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.