TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyabet tehdidi var

Yüreğir belediye Başkanı Çelikcan, şeker hastalığına dikkat çekmek amacıyla bisikletlilerle 3,5 kilometre pedal çevirirken, tehlike sinyali verdi:

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Diyabet tehdidi var

Diyabet tehdidi var

 

 

ADANA(İLKHABER) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak ve diyabete dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Yaklaşık 500 bisikletliyle 3.5 km yol katederk tarihi Taşköprü'ye kadar giden Başkan Çelikcan ''Diyabet ve Obezite ülkemizin dünyanın en büyük sorunlarından biri olmak üzere. Her 5 vatandaştan biri diyabet ve obezite tehlikesi altında. Bu risklerden uzaklaşmak için beslenme alışkanlıklarımıza ve hareket etmemiz gerekmektedir. Bunun için vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmek için bu etkinliği gerçekleştirdik.'' dedi.

 

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı ise yaptığı açıklamada Diyabet ve Obezitenin dünyanın önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek ''Diyabet ve Obeziteye karşı oluşturulan bu etkinlik çok önemli. Ben kendi yakınlarımdan biliyorum. Yüreğir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bu etkinlik için kendilerine teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen Programa AK Parti Adana Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı, AK parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi desteği, Adana Bisiklet Topluluğu Derneği, Adana Bisiklet Doğa Sporları Derneği, Mavi Çocuk Umut Işığı Derneği Başkanları ve yönetimi katılımlarıyla gerçekleşti. Etkinliğe vatandaşlarda bisikletleriyle destek verdi.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan hastalık gelmeden önce sağlığımızın kıymetini iyi bilmemiz gerektiğini belirterek ''Bugünü düşünüp bilinçli yaşarsak yarın gelmesi muhtemel olan hastalığı engelleyebiliriz.

 

Yüreğir Belediyesi olarak bu amaçla, çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan Diyabete karşı farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla; 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Adana’nın 5 farklı noktasına kuracağımız stantlar ile Diyabet testi uygulayacağız. Etkinlik kapsamında, 3 günde 50 bin Adanalıya diyabet testi uygulanması hedefleniyor.'' diyerek diyabete karşı önlem alınması gerektiğini belirtti.

 

Yüreğir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çelikcan ''Belediyecilik sadece alt yapı, üst yapı yapmak değildir. Sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşlarımızı bilinçlendirmemiz gerekmektedir. Dünya'da kanserden sonra en  riskli hastalıkların başında diyabet ve obezite gelmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.