TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük onur

AK Parti Mardin Milletvekili Bölünmez Çankırı, ilk milletvekili döneminde TBBM İdari Amirlik görevine seçilen ilk kadın vekil oldu

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyük onur

 

ANKARA(İLKHABER) - AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Amirliğine seçildi.Türkiye Büyük Millet Meclisinde 26. Dönem ‘İdari Amirlik’ görevi için dün yapılan seçimde AK Parti’de dört milletvekili aday gösterildi.

Memur-Sen eski Genel Başkanı da olan AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Çorum Milletvekili Salim Uslu,  Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın çarşaf listeyle TBMM ‘İdari Amirliği’ için aday oldular.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK BAYAN MİLLETVEKİLİ OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘İdari Amirliği’ seçimde 295 oy kullanıldı. Kullanılan 295 oyların tamamını alan AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, milletvekilliğinin ilk döneminde Meclis İdare Amirliğine seçilen ilk milletvekili olma özelliğinin yanında Cumhuriyet tarihi boyunca bu göreve getirilen ilk kadın milletvekili olma onurunu da yaşamış oldu.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kendisine tevdi edilen yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, şunları dedi:

“Bütün Mardinli hemşehrilerimizin şahsında bizlere tevdi edilen bu onurlu göreve bizleri layık gören sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanımız Binali Yıldırım'a çok değerli bakanlarımıza grup başkan vekillerimize ve desteklerini esirgemeyen değerli milletvekilleri arkadaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Verilen her türlü görevi eksiksiz yerine getireceğimizi ve davamızı ileriye taşımak için gece gündüz azimle ve kararlılıkla çalışacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Gerek Ülkemizi, gerek Mardin’imizi, 2023 ve 2071 Hedefine hazır hale getirmek için durmak yok yola devam diyoruz. Ben tekrar bizi bu göreve layık gören ve kullandıkları oylarıyla desteklerini bizlerden esirgemeyen Milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.