TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmaj, kişinin sessiz referans mektubu

Çukurova GİAD, çocuklar yararına düzenlediği konferansta sitil danışmanı Okan, imajın sadece giyim ile olmadığını vurguladı:

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İmaj, kişinin sessiz  referans mektubu


 

ADANA(İLKHABER) - Bölgenin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (Çukurova GİAD), 5 yıl önce kurduğu Kadın Platformu, büyük bir organizasyona daha imza attı. Çukurova GİAD’lı hanımlar, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’ndeki çocuklar yararına Rüzgar Mira Okan’ın katıldığı imaj üzerine bir konferans gerçekleştirdi. Okan, imajın sadece giyim ile olmadığını vurgulayıp, “İmaj kişinin sessiz referans mektubudur.” mesajı verdi.

Kurulduğu günden bu yana Çukurova GİAD’ın sosyal projelerde daha fazla yer almasının öncüsü olup, derneğin sosyal faaliyetlerini artıran Kadın Platformu, geçen yıl ilk kez Adanalı hanımlarla buluşturduğu Rüzgar Mira Okan’ı, 2’nci kez Adana’da misafir etti. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi yararına düzenlenen program, sponsorların standlar açtığı tanıtım kokteyli ile başladı. Rüzgar Mira Okan da tek tek standları ziyaret ederek sponsorlarla sohbet etti, ürün ve hizmetler hakkında bilgi aldı, selfie yapıp, instagramda paylaşımlar gerçekleştirdi. Kokteylin ardından gerçekleşen “Hanımefendiler. Beyefendiler” konulu konferansın açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Kadın Platformu Başkanı Gizem Geylani, “Çukurova GİAD Kadın Platformu olarak düzenlediğimiz bu aktivite Çukurova Üniversitesi Çocuk Onkoloji Servisi yararına yapılıyor. İlerleyen tarihlerde sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek. Bu projelerimizde siz hanımefendi ve beyefendilerin vereceği destekler bizim için çok kıymetli” dedi.

Çukurova GİAD başkanı Ömer Faruk Sakarya da, kendisinin 5 yıl önce ilk başkan seçildiği dönemde Kadın Platformu’nu kurduklarını hatırlatarak, “Biz erkeklerin yüreği belki biraz nasırlıdır. Eşlerimiz, kadın üyelerimiz bizim nasırlı yüreğimizle göremediğimiz, hissedemediğimiz şeyleri hissetsinler ve eksiğimizi kapatsınlar diye bu platform kuruldu. Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana da birliğimizi, dirliğimizi korumada, aramızdaki harcımız, çimentomuz hep kadınlarımız olmuştur. Kurduğumuz Kadın Platformu, Çukurova GİAD’ı daha diri, daha büyük bir aile haline getirmiştir. Bugün geldiğimiz noktada bu program da bunun bir örneğidir. Ben kadın platformumuzla gurur duyuyorum. Kurulduğu günden bu yana çok güzel işler yaptılar. Geçmiş dönemde başkanlık yapan arkadaşımıza, yönetim kuruluna, bu dönemde Başkan olan Gizem Geylani’ye, eşim Zehra Sakarya’ya ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Çukurova GİAD Kadın Platformu, önümüzdeki günlerde çok güzel organizasyonlara imza atacaklar. Hepsini yürekten alkışlıyorum” diye konuştu.

HAYAT HİKAYENİZ KAÇ DAKİKA?

Açılış konuşmalarının ardından yaklaşık bin kişiye hitap eden Rüzgar Mira Okan, interaktif gerçekleştirdiği sunumlarla, bilgiler aktarırken, izleyenlere keyifli saatler de yaşattı. Moda, giyim, görgü kuralları ile ilgili püf noktaları paylaşan Okan, bazı konukları sahneye davet ederek anlatımlar yaptı. “Hayat hikayeniz kaç dakika?” diye sorarak, salondaki katılımcılara yaşadıkları süreyi hesaplattıran Okan, “Peki siz kaç saniyedir, kaç dakikadır yaşıyorsunuz? Her yerde zaman ölçümlerini dakikalarla, saniyelerle ölçüyoruz. Ancak, kendi hayatımızı yıllarla ölçüyoruz. Sizin hayat filminiz, hayat romanınız, hayat hikayeniz kaç dakika? Bu kadar milyon dakikadır hayat filminiz çekildi, ama, kimse bunu bir daha oturup izlemez. İnsanlara gösterdiğiniz kadar varsınız. Mevlana’nın söylediği gibi. İnsanlar önce kılık kıyafetleriyle karşılanırlar, fikirleriyle, davranışlarıyla, karakterleriyle ağırlanıp, uğurlanırlar” dedi.

‘SESSİZ REFERANS MEKTUBU’

 ‘MaKaSaKa’ olarak kısalttığı, Mahrem Alan, Kişisel Alan, Sosyal Alan ve Kamusal Alanlardaki davranışlarla ilgili örnekli anlatımlar yapan Okan, yaşamdaki her şeyin önce kişinin kendine değer vermesiyle başladığını vurgulayarak, şunları söyledi:

 “Bireyler geleceği şekillendiriyor. Her şey kendinize değer vermekle başlıyor. Küçükken aynada kendimizi öpüyoruz, ama, büyüdükçe kendinize değer vermeyi bırakıyoruz. Çoğumuz gülümsemeyi unutuyoruz. Birbirine teşekkür eden, gülümseyen insanlar, oluşturdukları toplumu da hareketleriyle etkiliyor. Zarif olmanız bir anda toplumu değiştiriyor. İmaj sadece üzerine giydiğiniz kılık kıyafet değildir. İmaj kılık ve kıyafetinizle birlikte davranışlarınız, hareketleriniz, sosyal ilişkileriniz, sesiniz dahi imajınızı oluşturur. İmaj sessiz bir referans mektubunuzdur. Mevlana’nın ‘Kelimelerini yükselt sesini değil. Yağmurdur çiçekleri büyüten, gök gürültüsü değil’ sözüne, davranışları da ekleyelim. Ses mutlaka önemli ama, davranışlar kelimelerden daha yüksek sesle konuşur. Bu yüzden de nasıllarınızı belirleyin. Nasıl ifade ettiğiniz, nasıl hareket ettiğiniz, nasıl yaptığınız? Tutkunuz ve umudunuz kanatlarınız olsun. Çukurova GİAD’ın iyilik melekleri o kanatlarla bizleri buluşturdular. Dünya iyi insanlar sayesinde hala hayatta. Nezaketiniz ve görgünüz zaten kalbinizden dışarı taşıyor.”

Programın sonunda etkinliğin sponsorlarına Teşekkür Plaketleri sunuldu. Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da, Çukurova GİAD Kadın Platformu’na Çocuk Onkoloji Servisi’ne katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

 DESTEK VEREN SPONSORLAR

 Çukurova GİAD, Adana Hilton-SA, Estelite, Gen Pırlanta’nın ana sponsorluklarındaki organizasyona Abdioğulları, ABT Oto Servis, Adil Giyim, Ak Ajans, Ankastreci, ASK İnşaat, Aydın Özkurt, Bioderma, BKM Mimarlık, Celebre, Çukurova Hazır Beton, Doma’s, Ender Mağazaları, Kayahan İş Güvenliği, KİP, Madenci, Nolte Mutfak, Only One Event, Oper Optik, Suzan Aydemir İnşaat, SZD Grup, The Core Sport & Fitness, Volkan Grafik, Yüksel Orman Ürünleri ve Zeynep Temel Okan da sponsor oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.