TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu aşağılıktır

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Feyzioğlu, NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi:

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bu aşağılıktır


Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - 6. Genç Avukatlar Çalıştayı’na  Katılmak üzere Mardin’e gelen ve bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Barolar Birliği  Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, NATO’nun savaş oyununda ortaya koyduğu çirkin durumu sert bir dille kınadı ve “Bu bir nevi aşağılıktır, kabul edilemez. Bu yapılan saldırı ve hakaretin affedilir bir yanı yoktur.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde NATO’nun tatbikatında hedef tahtasına Atatürk’ün konması ve yanına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konmasına duyulan tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu da duruma çok sert tepki gösterdi. Mardin’de Yay Grant’da düzenlenen 6. Genç Avukatlar Çalıştayı’na cenaze nedeniyle geciken Feyzioğlu, çalıştay öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Feyzioğlu, basın mensuplarının olaylı ilgili bir sorusu üzerine olayı nefretle kınadıklarını belirterek, “NATO’nun  dostu ve üyesi olan bir ülkenin önderlerine yapılan  bu inanlık dışı  hakaret ve hedef gösterenler en kısa zamanda çıkartılarak cezalandırılmaları gerekir, özür kabul edilmez.” dedi.

“AŞAĞILIKLAR”

Ankara, Çorum, Bartın, Mardin ve Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, şu ifadelere yer verdi:

“Olay tek kelimeyle aşağılık bir olaydır ve özür asla kabul edilemez. Ben buna daha nazik bir kelime kullanmaya gerek görmüyorum. Öyle NATO sekreterinin  “pardon sehven oldu” demesini kabul etmiyorum. Bu işi yapan teknisyen mi ? Kimdir bilmiyorum. En ağır şekilde hesap verecekler. Bir daha NATO’da veya bize müttefik olduğu iddiasında bulunan bir orduda iş bulamayacak şekilde hesap verecek bu işi yapan. Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını hedefe koymak ne münasebet veya bir ülkenin müttefiki olduğu ülkenin cumhurbaşkanını telsiz kodlamasında geçirmek ne münasebet. Asla kabul edilebilecek bir şey değil aşağılık bir şey. Terbiyesizliğin ötesinde. Bu sistematik ve bilerek yapıldıysa çok daha beter. Bilerek yapılmadığını NATO’nun ispatlaması için o iki densizi kulağından tutup çöpe, sokağa atması lazım.  Dostluk müttefiklik böyledir.” 

“BİZ MİLLİ MESELELERDE

YA YANAYIZ”

Biz milli meselelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin evrensel hukuka uygun davranması halinde her zaman yanındayız diyen Metin Feyzioğlu,“  Aynı gemideyiz çünkü. Ben Türkiye’nin eğitimi çöküyor, ekonomisi çöküyor dış politikada mahvolduk diye sevinemem. Onun yerine vatandaşımızla eğitim, ekonomi, hukuk konusunda hukuk penceresinden olmak üzere vatandaşı bilgilendirerek vatandaşın sağlıklı siyaset işlemesini sağlayabiliriz. Bize de bir görev düşerse  bu uluslararası alanda bu yapılan terbiyesizliği uluslar arası her toplantıda dile getiririm.” dedi. 

“UYGULAMAYI İNGİLİZ KRALİŞESİNE

YAPILSAYDI YER YERİNDEN OYNARDI”

Benzer bir uygulamayı İngiliz kraliçesi için yapsalar yer yerinden onardı diyen Feyzioğlu,“ Amerikan başkanı için  yapsalar yer yerinden oynar. Türkiye için yaptıklarında neyse odur. Trump’un fotoğrafı orda olduğunda ne olacaksa Mustafa Kemal Atatürk’ün de fotoğrafı oldu mu  aynısı olacaktır.” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARINA PLAKET

 

Çalıştaya cenaze nedeni ile gecikmeli olarak katılan Türkiye Barolar Birliği  Genel Başkanı Feyzioğlu, daha sonra Mardin Barosu’nda iki kez başkan seçilen Avukat Çelebi Araz’a teşekkür plaketi verdi. Feyzioğlu, bölgede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket taktim etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.