TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umudumuzu kaybetmedik

Çukurova Belediyesi'nin "Her ayın 19.'unda, saat 19.00'da" etkinliğinekonuk olan CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Umudumuzu kaybetmedik


ADANA(İLKHABER) - Çukurova Belediyesi'nin "Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da" düzenlediği konferanslar dizisi bu ay CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın katılımı ile Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. “Türkiye son 15 yılda neler kaybetti?” adlı sunumuyla çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Mersin Milletvekili Atıcı, salonu dolduran vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. Atıcı, “15 yıldır teslim olmadık ve teslim olmayacağız. Kaybettiklerimiz büyük ama hepsini geri alabiliriz. Herşeyi kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik.Biraz umut kırıklığınız varsa CHP’li belediyelere bakın. Biz Çukurova’yı, Çankaya’yı nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz” dedi.
“SON 15 YILDA NELER KAYBETTİK?”
Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Her ayın 19’unda Saat 19.00’da” panelinin bu ayki konuğu CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı oldu. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele, halk yoğun ilgi gösterdi. “Türkiye son 15 yılda neler kaybetti?” söyleşisiyle çarpıcı açıklamalarda bulunan Aytuğ Atıcı’yı izlemeye gelenler arasında CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, meclis üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda partili yer aldı.
“BİRLİKTE YAŞAMA ARZUMUZU KAYBETTİK”
Türkiye’nin son 15 yılda kaybettiklerini geri alabileceğini vurgulayan CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Önümüzdeki yıllarda daha çok kayıpları önlememiz veya kaybettiklerimizi geri almamız için yapmamız gerekenler var. Kolayca geri kazanabileceğimiz şeyler ve daha uzun sürede kazanabileceğimiz şeyler var” diyerek Türkiye’nin neler kaybettikleri ile ilgili veriler paylaştı. Atıcı, “Milli Eğitim Bakanlığı, dost ülkeler, paralar, siyaset kurumuna ve siyasetçiye olan güveni yitirdik. Bunları kolayca kazanırız ancak daha zorları var. Biz birlikte yaşama arzumuzu, yargıya olan güveni kaybettik. Ve bir daha geri gelmeyecek evlatlarımızı canlarımızı kaybettik” dedi. Türkiye’nin kaybettiklerini sayısal verilerle aktaran Mersin Milletvekili Atıcı şöyle konuştu: MEB’de 3 şeyi kaybetttik. Milliliği, eğitimi ve sistemi kaybettik. 6 Milli Eğitim Bakanı değişti ve hepsi devrim yaptığını iddia etti ancak hepsi karşı devrimdi. Uluslararası değerlendirme kuruluşlarının verilerine göre okuduğunu anlamada 72 ülkede 50. sıradayız. Ve sağlık sistemi. Sağlık sisteminde doktorlarımızı, sağlığımızı kaybettik. Her birimiz yılda 9 kere doktora gidiyoruz ve asla iyileşemiyoruz. Beyaz kod uygulamasında sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını görüyoruz. Peki ya ekonomik durum. Son 15 yılda paramızı kaybettik. Devletin borcu 2002’de 242 milyar iken 2017 yılında 759 milyar oldu. İşsizlik oranı git gide artıyor. Boşanmalar, uyuşturucu madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, tutuklu hükümlü sayısı, cinsel istismar ve fuhuş arttı. Adalete güveni kaybettik.
"AMA BİRŞEYİ KAYBETMEDİK: UMUDUMUZU!"
Türkiye’nin kaybettikleri ile ilgili verilerle kötü tabloyu gözler önüne seren CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Ama enseyi karartmaya gerek yok. Biz hala bir şeyi kaybetmedik. Umudumuzu hala yitirmedik. Onlar var güçleriyle teslim olmamızı istiyorlar. 15 yıldır teslim olmadık ve teslim olmayacağız. Hiçbirimiz onlara yanaşmadık. Elbette kaybettiklerimizi geri alacağız. Ama çalışarak ve mücadele ederek. Bunun için hak, hukuk, adalet dedik ve yine aynısını diyeceğiz. Biraz umut kırıklığınız varsa CHP’li belediyelere bakın. Biz Çukurova’yı, Çankaya’yı nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz. Bir kurtarıcıya ihtiyacımız yok. Kurtarıcı istiyorsanız aynaya bakacaksınız. Bizi ancak biz kurtarırız. Her birimiz bir Mustafa Kemal Atatürk olursak kurtulabiliriz” diye konuştu. Dolu dolu geçen panelde Atıcı, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.
“GELECEK AY KONUĞUMUZ İLKER BAŞBUĞ”
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşlara panele gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, “Her Ayın 19’unda Saat 19’da panelimiz 3.5 yıldır aralıksız sürüyor ve sürecek. Her Ayın 10’unda Saat 10’da her ay bir okulumuzu Anıtkabir’e götürecek, Her Ayın 19’unda Saat 19’da ise değerli konuklarımızla muhteşem paneller gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugün konuğumuz olan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Gelecek ay panelimizde Sayın İlker Başbuğ paşamız bizlerle birlikte olacak” dedi. Çetin, Atıcı’ya plaket ve çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.