TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin hizmete doyuyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yaman, göreve geldiği günden bu yana aralıksız çalışmalarını sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin hizmete doyuyor

 

Adana AVUKA

MARDİN (İLKHABER)-Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman bir yıllık icraatını anlatarak, “Biz ne yapıyorsak Mardin halkı ve insanlarımızın geleceği için yapıyoruz” dedi.

Bir yıl önce  Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyum ile atanan  Mardin Valisi Mustafa Yaman bir yıllık yapılan hizmetlerini tek tek anlattı. Kenti güzelleştirmek ve daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak için çalışmaların aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Yaman,  ülkenin ve memleketin çıkarları için insanoğlunun çalışması gerektiğine dikkat çekti. Hizmetlerin kimse için değil Mardin halkı için yapıldığını vurgulayan Yaman, “İl ve ilçe sokaklarına bir bakın. Hayatlarında asfalt yüzü görmeyen değerli vatandaşlarımız bugün asfalt ile tanıştılar. Mardin de ne yapıyorsak ilçe, köy ve mahallerimizde de aynısını yapıyoruz.” dedi.

Mardin'i daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Vali Yaman, “Bir şehirden daha fazlası” diyerek ifade ettiğimiz bu kadim şehirde Mardinli hemşehrilerimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha modern ve konforlu hayat sürmeleri için gayret ediyoruz. Farklı dillerin, dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin hayat bulduğu Mardin'imizi daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BELEDİYENİN LOGOSU DEĞİŞTİRİLDİ

Göreve gelir gelmez neler yaptıklarını tek tek sıralayan Vali Yaman, hizmetlerini şöyle sıraladı; “Mardin Büyükşehir Belediyesi logosu değiştirildi. Yeni logo, yapılan çalışmalar neticesinde Mardin'i en iyi şekilde anlatan ve simgeleyen grafik tasarımıyla dikkat çekiyor. Yeni logoda Mardin güvercinleri, kentin kozmopolit yapısı, Mardin’e siluet kazandıran kubbeler ve abbaralar, Osmanlı İmparatorluğu bayrağında da yer alan sekiz köşeli yıldızı simgeleyen hatlar ön plana çıkıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında şehrin tıkanan kalbi olarak belirlenen ve trafiğin sıkışmasında ana aklör olan Kızıltepe Kavşağı’nda battı çıktı projesi ihale edilerek uygulamaya konuldu. 800 metre uzunluğunda olacak olan ve ocak ayında bitirilmesi planlanan kavşak, trafik akışına büyük katkı Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin sıkıntılarını bilen bir yapıda çalışmalarına yön veriyor. Artan araç sayısı sebebiyle oluşan park sıkıntısını yok etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin’de otopark çalışmasına

başladı. Bu konuda ilk kazma ise vuruldu. Toplamda 1000 araç kapasiteli otopark çok katlı olacak 60 bin metrekare

alanda hizmet vermesi planlanan otopark, Tarihi Mardin’in turizm açısından gelişmesine katkı sağlayacak.

Mardin’in ilçe ve kırsal mahallelerinde kaliteli asfalt için seferberlik başlatıldı. Kırsal mahalle yollarının da şehir   merkezi yollarının kalitesine kavuşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipleriyle kırsal mahallelerde yol I çalışmalarında başarı kaydetti. Büyükşehir Belediyesi il genelindeki 4.700 km’lik yol ağının sıkıntısının tamamen I sona ermesi için çalışmalarına devam etti. Bu bağlamda doğru dürüst yolu bile olmayan 2.700 km’lik yol ağının   1.800 km’si düzgün / stabilize hale getirildi. Ayrıca kırsal mahalleler sıcak asfalt (BSK) ile tanıştırıldı. Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla 350 km’si sıcak asfalt (BSK) 450 km’si sathi kaplama olmak üzere 800 km kaliteli asfalt yapıldı. Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ise Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 750 km’lik yolda sıcak asfalt (BSK) gerçekleştirilmiş oldu. Toplamda 1.550 km kaliteli asfalt çalışması yapıldı.2018 yılı için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam etmektedir.  Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi il genelinde içme suyu, kanalizasyon ve arıtma sıkıntısını  sona erdirmek için bütün ekipleriyle çalışmalarına devam ediyor.

YAPILAN İHALELER İÇİN 10.175.923 TL KAYNAK KULLANILMIŞTIR

Özkaynakla ilçelerimiz ve kırsal mahallelerimize sondaj kuyusu, su deposu, su ve kanal şebekesi inşaattan kapsamında yapılan ihaleler için 10.175.923 TL kaynak kullanılmıştır. İlçe ve kırsal mahallelerimizde kendi iş gücümüz ve makinelerimiz kullanılarak 26.190 metre içme suyu şebekesi, 24.000 metre kanalizasyon şebekesi olmak üzere toplamda 50 km’nin üzerinde şebeke imalatı tamamlanmış olup, bu sayede 3.843.500 TL yatırım sağlanmıştır. İller Bankası desteği ile Derik, Nusaybin ve Yeşilli ilçe merkezlerimizde 110.000.000TLlik içme suyu kanalizasyon ve arıtma yatırımımı devam etmekledir. Avrupa Birliği (IPA) eş finansmanı ile Artuklu, Kızıltepe, Yeşilli ilçe merkezlerimizin ve bazı kırsal mahallelerimizin atık su şebekeleri ile arıtma tesislerinin inşaatları devam etmekledir. 2017 yılı sonunda tamamlanacak olan projemiz kapsamında 55.162.431 Euro’ luk yatırım gerçekleşmiş olacaktır. DSİ desteği ile Midyat, Dargeçit, Yeşilli ve Ömerli ilçelerimiz için su getirmeye yönelik büyük bütçeli inşaatlar devam etmekledir. Bugüne kadar 37.526.154 TL yatırım gerçekleşmiştir. İlimizdeki 500 ve üzeri nüfusa sahip kırsal mahallelerimizin içme suyu, kanalizasyon, arıtma, su kuyusu ve su deposu imalatı için İller Bankası’ndan 75.000.000TL’lik borçlanma talebimiz kabul edilmiştir. Projelerimiz hazırlanmıştır ve ihale aşamasına geçilmiştir. Tamamlanmış ve inşaatı kısa sürede tamamlanacak olan çalışmalarımız kapsamında 453.047.241,00 TL yatırım gerçekleşmiş olacaktır. Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Ömerli ve Savur ilçelerimizin içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerine ait proje çalışmaları devam etmektedir.

ŞEHRİN OTOPARK SIKINTISINA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin otopark sıkıntısına köklü çözüm bulacak çalışmalara imza atıyor. Bu amaçla otopark ve sosyal yaşam alanı çalışmalarına başlandı. Projeyle bölgede bir adet de kapalı pazar yeri yapılacak. Böylelikle Mardin ilk otopark / pazaryerine kavuşacak. Kapalı pazaryeri bulunmayan Mardin’de kapalı ve modem semt pazarları için kollar sıvandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi, 4 farklı bölgede planlamaya aldığı semt pazarları ile vatandaşlar ve satıcılara sağlıklı / hijyenik ortamlar oluşturmayı hedefliyor.

 


Pazar yerleri için ihale aşamasına gelindi. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dikey Bahçe Projesi tamamlandı. Proje 1.500 metrekarelik I alana uygulandı. 295 metre uzunlukla yapılan projede 100 bin bitki kullanıldı. Proje Mardin halkının büyük | beğenisini kazandı. İlimiz kırsal mahallelerinin taziye evi ihtiyacına duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 40 adet taziye evi yapımına başladı. Toplamda 300 adet taziye evi yapımı için çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede ’ sonlandırılması planlanan taziye evleri İle kırsal mahallelerin büyük eksikliklerinden birisi daha bitirilmiş olacak Mardin Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 kış aylarında yağan yoğun kar sebebiyle tüm ekipleri ile hızlı bir çalışma I sergiledi. Ekiplerimiz ilimiz sınırları İçersinde yer alan 4.700 km yol ağında yağan kardan kaynaklı sıkıntılara anında  müdahale etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi ilk defa yaz spor okullarını açarak öğrencilerin spora olan ilgisini arttırdı. | Bu kapsamda yüzme, basketbol, futbol, bocce, voleybol, bisiklet ve jimnastik kurslarında binlerce öğrenci kurs gördü. Spor kurslarının kış mevsiminde de sürdürülmesi planlanıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi sıcak yaz aylarında çocukların havuzlar ile tanışması ve yüzmeyi öğrenmeleri için “Mahalleme Havuz Geldi” projesiyle okullara portatif havuzlar kurdu. 12 tanesi portatif olarak okul bahçelerinde olmak üzere toplamda 16 adet havuzdan çocuklar faydalandı. Havuzlara 10 bin civarında çocuk katılarak yüzme öğrendi.

BEDENEN VE RUHEN SAĞLIKLI GELİŞMESİ İÇİN SPORTİF FAALİYETLERE DE ÖNEM VERİLİYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi yeni neslin bedenen ve ruhen sağlıklı gelişmesi için sportif faaliyetlere de önem veriyor.

Öğrencilerin yaz aylarını daha güzel geçirmeleri için birçok konuda spor kursları açtı. Yüzme, futbol, basketbol, bocce, voleybol, bisiklet ve jimnastik gibi kurslardan binlerce öğrenci faydalandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi spor tesislerini yeniledi. Tesisler modem ve ihtiyaca cevap veren bir konuma getirildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi kurduğu portatif havuzlar ile mahalle sakinlerinin mutlu olmasına vesile oldu. “Mahalleme Havuz Geldi” ismi verilen projeyle Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda olan ailelerin çocukları da faydalandırıldı. Ayrıca ilimizdeki özel eğitim gören ve engelli çocuklar da havuzlardan faydalandı. Bayanların ve kız çocuklarının spora yönlenmesi için de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan amatör branşlar güçlendirildi. Büyükşehir Belediyesi voleybol takımı profesyonel ikinci lige çıktı. Hentbolda başarı kaydedildi. Ayrıca bireysel sporlarda da Türkiye şampiyonlukları elde edildi. Yüzme kurslarının kış mevsiminde de devam etmesi için çalışmalar devam ediyor. Mayıs ayında gerçekleştirilen Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu ilimizde ilgi ile karşılandı. Geleneksel hale getirilmesi için bisiklet federasyonuna müracaat edildi. Her sene mayıs ayı içerisinde Mezopotamya Yol Yarışı düzenlenmesi planlanmıştır. Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde | okullar, eğitim ve öğretim saatleri dışında çocukların ve vatandaşların kullanımına açıldı. Bu kapsamda; Anaokulu ve ilkokullarda 14 adet çocuk parkı kurulup hizmete açıldı.

RESİM, ERBANE, SATRANÇ, MESLEK EDİNDİRME VB. KURSLARI AÇILDI

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından okullarda resim, erbane, satranç, meslek edindirme vb. kursları açıldı. Kırsal mahallelerimizdeki okullarımızda genç kızlarımıza yaz mevsiminde dikiş nakış ve örgü kursu verildi. Fen Lisesi Spor Salonu Mardin Büyükşehir Belediyesi yaz spor kursları için tahsis edildi. Kırsal mahallelerimizde okulların bakım ve onarımı yapıldı. Kitap okuma etkinlikleri yapıldı. Yazarlar ile öğrenciler buluştu. Başarılı öğrencilere hediye takdimi gerçekleşti. Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin sanat geleceğini en iyi hale getirmek için konservatuvar kurarak hizmete açtı. | Konservatuvar kısa sürede birçok başarı sağladı. Yeşil bir Mardin hedefiyle çıkılan yolda Büyükşehir Belediyesi kendi fidan ve çiçek üretim çiftliğini kurdu. Bu sayede şehrin güzelleştirilmesi daha kısa sürede ve ekonomik bir şekilde sağlanmış oldu. Yeşil bir Mardin hedefiyle çıkılan yolda Büyükşehir Belediyesi kendi fidan ve çiçek üretim çiftliğini kurdu. Bu sayede şehrin güzelleştirilmesi daha kısa sürede ve ekonomik bir şekilde sağlanmış oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla II genelinde İlk defa 30 gün boyunca Ramazan iftarları hep I birlikle yapıldı. Her gün binlerce vatandaşın 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda bir araya geldiği iftar | akşamlarında Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, ailesi ve protokol üyeleri de aileleriyle katılım | sağladı. Ramazan ayı boyunca 115 Bin kişiye iftar yemeği verildi. Ramazan ayı boyunca 3500 aileye ramazan kolisi dağıtıldı. İlimize gelen sayın bakanlarımız ve üst düzey misafirlerimizde aynı sofrayı paylaştı. Aynı zamanda iftar alanındaki çocuklar için portatif oyun parkları kuruldu, palyaçolar getirtilip çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ramazan ayı boyunca ilimiz genelinde 21 Bin 376 aileye yardım yapıldı. Ramazan ayı boyunca 12 Bin 701 gıda paketi dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca 2 Milyon TL nakdi olmak üzere 6 Milyon TL’lik yardım yapıldı. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı | nedeniyle programlar düzenlendi. 6 gün boyunca ilimizde konferanslar, kuran-ı kerim tilaveti, hatimler, ilahiler, dinletiler ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ayrıca 15 Temmuz, Vali Mustafa Yaman Caddesi’nde binlerce Mardinlinin | katılımı ile mitingler yapıldı. Mardinli vatandaşlar iki gün boyunca sabah saatlerine kadar nöbet tutarak, darbe girişimini yeniden lanetledi.

 

ETKİNLİKLERE KATILAN VATANDAŞLARA BAYRAK VE ŞAPKA DAĞITILARAK YEME İÇME İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinliklere katılan vatandaşlara bayrak ve şapka dağıtılarak yeme içme ihtiyaçları giderildi. İlimizde sosyal sorumluluk projelerinde de gerçek hak sahiplerine ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, I “mardinmasa” projesini hayata geçirdi. Projeyle şehrin kanatsız melekleri olan “mardinmasa” ekipleri 21 sosyal sorumluluk çalışmasına hayat verdi. Vatandaşlarla etkin bir iletişim sergileyen “mardinmasa” | şahsen müracaatlarda 2 bin 973 kişi müracaat ederken 2 bin 685 sonuçlandırma, telefonla 676 kişi | başvuruken 518 sonuçlandırma ve internet üzerinden 76 kişi başvuruken 76 sonuçlandırma gerçekleştirdi. Şehir Merkezleri ve kırsal mahallelere 32 çocuk parkı yapıldı. 180 mahalleye 212 yeni park için ihale gerçekleşti. Çalışmalar başladı. Engelsiz yaşam parkları hizmete giriyor. “Şehrimi Tanıyorum Projesine kırsal mahallelerden getirdiğimiz çocuklarımıza kadim şehrimizi tanıtarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Devlet Hastanesi Kadın Doğum Sen/isinde yeni doğan bebekler ve annelerini ziyaret ederek toplamda   2 bin 260 aileye Vali / Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın hediyelerini takdim ettik  Projemiz devam ediyor. Vatani görevini yerine getirmek üzere yola çıkacak olan 762 gencimizi evlerinde ziyaret ederek hayırlı teskereler diledik. Şehrimi Tanıyorum Projesiyle kırsal mahallelerden getirdiğimiz çocuklarımıza kadim şehrimizi tanıtarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. I 652 çiftin evlilik gibi mutlu günlerinde yanlarında olunarak hediyeleri verildi. Ayrıca toplu nikah törenleri ile 41 çiftin mutluluklarına ortak olduk. I Projemiz devam ediyor. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman Mardinli vatandaşlarla iletişim yollarını daha da geliştirdiklerini ifade ederken Büyükşehir | Belediye olarak WhatsApp hattını faaliyete geçireceklerini dile getirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi ilin sorunları bitirmek ve Mardinli vatandaşların beklediği bir şehir inşa etmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Bu bağlamda şehirde ortak aklı benimseyen bir yapıda projelerine devam eden Büyükşehir Belediye, vatandaşlardan gelen talep ve istekleri de yerine getiriyor. Bu konuda yüz yüze, telefonla ve sosyal medyayla iletişim kuran Büyükşehir Belediye, iletişim kanallarının  bir yenisini daha ekledi. Buna göre 0531 8164111 numaralı WhatsApp hattından günün 24 saati şikayet ve öneriler dinlenerek çözüm sağlanacak.Vizyon projeler ile Mardin'in hak ettiği yerlere gelmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, söz verdiği projeler İçin,de çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda şehir girişine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılmaya başlanan  protokol yolu çalışmasıyla her yıl yüz binlerce misafiri ağırlayan Mardin’in girişi ve çevresi güzel bir görünüme sahip Mardin Büyükşehir Belediyesi sağlık konusunda da ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük sorunlarından birisi olan haşere ile mücadelede de başarılı oldu. Bu konuda 892 mahallede 32 araç, 98 personel ve 92 ekipmanla haşere ile mücadele çalışmaların devam ediyor. Bu kapsamda 450 bin hektar alanda vektörel mücadele gerçekleştiriliyor. Birçok hastalığın bulaşmasına neden olan sinek sivrisinek ve diğer haşerelere karşı etkin çalışma yürüten ekipler, 8 bin 302 noktada sivrisinek ve 2 bin 113 noktada karasinek larva mücadelesi sağladı. Derik ilçesinde mobil mezbahana hizmete girdi. Artuklu ve Kızıltepe ilçelerimizdeki mezbaha neler yenilendi. Şehrin 56 adet mezarlığın da bakım ve tamiratı çalışmaları devam ediyor. Yatalak hastalara ozon yöntemiyle bakım sağlanıyor. Cenaze hizmetleri ücretsiz yapılıyor. 9 ayda 1656 cenaze nakil hizmeti sağlandı. Mardin Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığını da her yönüyle geliştirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde 60 personel eğitimden geçirildiler.  İl merkezi ve ilçelerde toplam 2 bin 70 adet yangına müdahale edildi. Ayrıca 300 adet kurtarma, 160 adet trafik kazası olayına müdahale edildi. Anız yangını ile mücadelede başarı sağlandı. Türkiye'de nadir kullanan hava üfleme motoruyla anız yangınlarını kısa sürede söndürdü.

 


 İtfaiye Daire Başkanlığı yeni hizmet binası ihale aşamasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyecilik anlayışını her yönüyle uygulamaya devam ediyor. Vatandaşların dar | günlerinde yanında olan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

DAR GELİRLİ AİLELERE 3 BİN 221 GIDA PAKETİ DAĞITIMI YAPILDI VE DEVAM EDİYOR.

 

Dar gelirli ailelere 3 bin 221 gıda paketi dağıtımı yapıldı ve devam ediyor. Hastaneye giden vatandaşlara her sabah sıcak çorba ikramı yapılıyor. İbadethanelere gidemeyen 82 vatandaş düzenli olarak camilere götürülüp getiriliyor. 65 yaş üstü 855 vatandaş şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanması için kartlarına kavuştu. 226 hasta Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına nakledildi. Yaşlı ve kimsesiz 397 vatandaşın evde bakım hizmetleri yapılıyor. 207 yaşlının evleri düzenli olarak temizleniyor. Vatandaşlara evlerinde ücretsiz psiko ve sosyal destek sağlıyor. Spor Müdürlüğü ile şehrin spordaki geleceğinin sağlam temelleri atılıyor. Engelliler Müdürlüğü şehrin tüm engelli vatandaşların sorunlarının aşılması için çalışıyor. 38 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayan şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını çözmek ve onların yanında I olmak için Şehit Aileleri ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nü hizmete açtı. Müdürlük sayesinde şehit aileleri ve gazilerin " sorunları anında çözüme kavuşuyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi kadının, çocuğun, engellinin ve yaşlının mutlu olacağı farkındalık sağlayacak işlere | de imza attı. Özellikle Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışmaları bu konuda öncü oldu. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın eşi Gülseren Yaman himayelerinde sürdürülen Mardin Gönül Elçileri Projesiyle her hafta  ilimizin tüm ilçelerinde vatandaşlarının evlerine konuk olunuyor. Mardin’de 25 bin ilkokul 4. Sınıf öğrencisinin Vali/ Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a yazdığı mektuplarla “Vali / Başkan Amcama Mektup Var” projesi sayesinde hayalleri gerçekleşiyor. İşitme engellileri daha iyi anlamak için eğitimler sağlanıyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde aktif çalışmalar sağlanıyor. Şiddet rnaduru kadın ve çocuklara psikolojik ve sosyal destekler veriliyor. Down Sendromlu çocuklar için kendilerinin işletecekleri kale açılıyor. Kadınlar Günü’nde şehirde ilk defa konser düzenlendi. Konserde ünlü sanatçılar yer aldı. Okuma yazma kursları ile kadınların eğitimi sağlanıyor. Açılan İngilizce, satranç, resim, erbane, meslek edindirme ve işaret dili gibi eğitimlerde toplam 350 kursiyer kurs gördü. İlimizde başarılı öğrencilerimizin anneleri için Şanlıurfa gezisi düzenlendi. Mardin Büyükşehir Belediyesi gençlerin daha güzel ortamlarda çalışmaları ve sosyal olmalarını sağlayacak | mekanların çoğalması için de önemli bir çalışma yapıyor.

GENÇLİK MERKEZİ VE BİLGİ EVİ AÇILDI

Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi açıldı. 450 metrekarede 2 bin kitap ve bilgisayar atölyesiyle hizmet veren merkezi 6 bin kişi ziyaret etti. Büyük ve kapsamlı gençlik merkezi yapımı başladı. Toplamda 2 bin 700 metrekare alanda hizmet verecek olan merkezde resim ve müzik atölyesi, radyo, kafeterya, konferans salonu, 2 adet oryantasyon sınıfı, 2 adet bilgisayar atölyesi 7 bin kitaplı kütüphane, dış politika atölyesi, proje döngüsü atölyesi, basın yayın grafik atölyesi ve 2 eğitim sınıfı olacak. Dargeçit ilçesinde gençlik merkezi hizmete açıldı. Meydan başı mevkisinde yeni bir gençlik merkezi için çalışmalar başlatıldı. 1000 metrekare 3 katlı olan bina çok yakında hizmete açılacak. 350 gencimiz kardeş belediyemiz olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Diriliş Kampına” gönderildi.19 Mayısta ilk defa “Gençlik Festivali düzenlendi. Gençlerimiz için Bursa ve Çanakkale gibi illere kültür gezileri düzenleniyor.

I Mardin Büyükşehir Belediyesi vatandaşların nefes alabilecekleri alanlarının yapımını da önemsemektedir.  Bu nedenle çalışmalara hız verildi. Kamor Yaşam Alanı ve Spor Kompleksi projesinin ihalesi yapıldı. Şehir girişlerinin güzelleşmesi için peyzaj çalışmalar yapılıyor. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 50 bin adet fidan dikimi yapılıyor. Katı atık bertaraf tesisinde çöpten enerji üretilmesine yönelik fizibilite çalışmaları başladı. 4 ilçeye çöp aklama istasyonu kurulmasına yönelik proje çalışmalar başladı. Kent Ormanı Projesi için çalışmalar başladı. Vadi Park Projesi için yer arama çalışmalar sürüyor. Her ilçeye park projesi için ilçe belediyeleri ile görüşmeler sürüyor. Artuklu çöp aktarma istasyonu ıslah edildi ve alana 6 bin ağaç dikildi. Nusaybin ilçesi vahşi çöp depolama alanı ağaçlandırma çalışması yapılmak üzere ıslah edildi. Orta refüjlerde çimlendirme, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Şehir otogarı yanına yeni park yapımına başlandı. Her doğan çocuk ve yeni evlenen çiftlerimiz için fidan dikiyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanatta marka şehir olma hedefiyle çalışmalarını hızlandırdı. 10 ay gibi bir sürede 50’nin üzerinde konser, seminer, panel, festival ve etkinlik yapıldı Programlar Mardin’in imajına katkı sağladı. Yapılan etkinliklerle şehir moral kazandı. Gelen turist sayısında artış yaşandı. “Opera ve Bale Günleri” tertip edildi. Uluslararası Uçurtma Festivali ile yeril ve yabancı ziyaretçiler ağırlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Festivali yapıldı. Festival kapsamında spor yorumcuları Ahmet Çakar, Erlem Şener ve Abdülkerim Durmaz’ın yanı sıra, tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, Yazar Uğur Batı ve pop sanatçısı Fettah Can gençler ile buluşturuldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla ilimizde Foto Maraton düzenlendi. Etkinlikle yurt içinden ve yurt dışından birçok fotoğrafçı karelerinde Mardin’i anlattı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tarihi Mardin'de restore edilen tarihi binaya taşındı.

SANAT AKADEMİSİ YAPIMI İHALE AŞAMASINDA.

Sanat Akademisi yapımı ihale aşamasında. Zabıta Daire Başkanlığı da birçok konuda başarılı çalışmalar sağladı. Zabıta’nın görev kapsamında yapılması gereken tüm çalışmalar eksiksiz bir şekilde yerine getirileli. Ayrıca vatandaşların dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan çalışmalarda 778 kişi yakalanmış ve 5 adet İdari Yaptırım Kararı |uygulanmıştır. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarımın ve hayvancılığın gelişeceği projelerde de dikkat çeken çalışmalar yapıyor. 300 adet sıvat ve 12 adet hayvan su içme göleti yapıldı. 10 adet gölet temizlendi. Arıcılığın gelişmesi için 3 bin adet kovan dağıtılıyor. Şehirde hayvancılığın etkin ve sağlıklı yapılması amacıyla hayvan sulama göletlerinin yapımının yanı sıra mevcut sulama göletlerinin bakımı da yapılıyor. Bu konuda 3 yeni göletin yapımı çalışmaları sürüyor. Derik'te sulama kanalları çalışması yapılıyor. Bu sayede ilçenin simgesi olan zeytincilik geliştiriliyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi il genelinde bütün mahallelerin muhtarlarıyla da sürekli istişare içinde bulunuyor. | Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı vasıtasıyla muhtarlar dinlenerek sorunlarına çözüm bulunmuştur. Ayrıca kardeş J belediyemiz olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde “İzmit-Mardin Muhtarlar Buluşması” gerçekleşmiştir. Kadının Yerinde Kadının Yanında Projesiyle Mardin de kadınların kendilerini özel hissetmesi sağlandı.  17 mahallede 4 bin kadınla bir araya gelindi ihtiyaç ve sorunları belirlenerek çözülüyor. Nusaybin Belediyesi bünyesinde bulunan kadın merkezlerimize tam donanımlı dikiş makineleri hibe edildi. 140 üniversite öğrencisine ilkyardım kursu verildi. 30 girişimci kadına KOSGEP ile işbirliği çerçevesinde girişimcilik kursu verilerek sertifikaları dağıtıldı. İŞKUR ile protokol yapılarak kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları açıldı. Çocuk ihmal / istismarı konusunda il genelindeki tüm rehber öğretmenlere yönelik seminerler gerçekleştirildi. Down sendromlu 19 çocuğa açılacak olan down kafede çalışmalarını sağlamak üzere uygulama otelinde eğitimleri gerçekleştirildi. Okullarında başarılı olduğu tespit edilen 50 kız öğrencimize anneleri ile birlikte Şanlıurfa Gezi Etkinliği düzenlendi. ‘Erken Tanı Yaşa Anı” projesi kapsamında kadınlara yönelik sağlık, hijyen, rahimağzı kanseri vb. konularda eğitimler gerçekleştirilerek kırsal mahallelerdeki 550 kadına ulaşıldı. Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görev yapan 235 personele işitme dili eğitimi verildi. ‘Çağdaş Eğitim Yolunda” projesi kapsamında kadınlara yönelik okuma yazma kursları, toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet, sosyal medya bağımlılığı, aile içi iletişim, mobbing, öfke kontrolü ve beslenme konularında eğitimler verilerek 500 kadına ulaşıldı.  Mardin Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili olarak örnek çalışmalara imza atıyor. Hayvan Barınağı 300 sokak hayvanı kapasitesiyle hizmet vermekledir. Hayvan beslenme noktalan açıldı. Engelli köpekler için rehabilite hizmeti yapılıyor. Hayvan hastanesi İhalesi gerçekleşti. Bina yakında bitiyor. Hayvan barınağı karantina bölümü açıldı. 2 adet yeni hayvan barınağı için çalışma başladı. Hayvan barınağına kan sayım cihazı, taşınabilir röntgen ve utrasonagrafi cihazı alındı. Mardin Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile vatandaşlarımızı memnun ederken aynı zamanda şikayetlerini | dikkate alan bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu noktada toplu taşıma sisteminde de önemli bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Buna göre il genelinde toplu taşımada yer alan 550 I araç yenilenecek. Yenilenen araçlar ile Mardinli vatandaşlar daha konforlu ulaşımla tanışacak. Ayrıca kartlı sistemle I vatandaşların ulaşımda yeni teknolojiler kullanması sağlanacak. Öte yandan akıllı duraklar ile Mardinli vatandaşlar gitmek istedikleri güzergahta yer alan otobüsü cep telefonlarından takip edebilecek. Hatların optimizasyonu yapılarak ulaşım ağı daha kullanışlı hale getirilecek. İhalesi yapılan çalışma yakın zamanda hizmete girecek.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.