TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı Boşnaklardan Ozan Kütahyalı'ya suç duyurusu

Adanalı Boşnaklar, bir TV programında Boşnaklara yönelik sözlerinin ardından yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adanalı Boşnaklardan Ozan  Kütahyalı'ya suç duyurusu


ADANA (İHA) - Adanalı Boşnaklar, bir TV programında Boşnaklara yönelik sözlerinin ardından yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 
Adana Bosna Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kasım Gül, yaptığı açıklamada, Kütahyalı’nın sarf ettiği sözlerin kelimenin tam anlamıyla belden aşağı terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret edici sözcükler olduğunu belirterek, kınadıklarını söyledi.
Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Mukadder Kılıçarslan da Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, nitelikli hakaret nefret suçlarından suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede, şüphelinin cezalandırılması, ayrıca hakkında kamu davası açılması da talep edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.