TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den hanımlara aşçılık ve pastacılık kursu

Adana’da 14 gençlik eğitim merkezinde yürüttüğü projelerle sosyal belediyecilikte yeni ufuklar açan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz açtığı aşçılık ve pastacılık kurslarına katılan kadınlar, birbirinden özel tarifler öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyükşehir’den hanımlara   aşçılık ve pastacılık kursu

ADANA(İLKHABER) - Adana’da 14 gençlik eğitim merkezinde yürüttüğü projelerle sosyal belediyecilikte yeni ufuklar açan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz açtığı aşçılık ve pastacılık kurslarına katılan kadınlar, birbirinden özel tarifler öğreniyor. Uzman aşçıların verdiği kursa dahil olan kadınlar, yemek ve pasta yapmanın inceliklerini keşfediyor, hünerlerini sergiliyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı’nı bağlı olarak faaliyet yürüten Gençlik Eğitim Merkezleri, bir yandan meslek edindirme kurslarıyla aşçı ve pasta ustaları yetiştirirken bir yandan da hobi olarak yemek pişirmeyi öğrenmek ve kendini bu alanda yetiştirmek isteyenler için çok özel kurslar düzenliyor.  50 kişilik gruplar halinde 8 haftalık kurslara dahil kadınlar, usta aşçılardan yemek yapmanın ve sunumun inceliklerini öğreniyor.
Aşçılık kursiyerleri, öncelikle mutfak terimleri, profesyonel malzemeler, pişirme yöntemleri, doğrama tekniklerini gibi temel bilgileri öğreniyor. Daha sonra sıcak ve soğuk salatalar, farklı makarna çeşitleri, pizza, tavuk, et ve balık yemeklerine kadar pek çok özel tarifin sırlarını keşfediyor.
Pastacılık kursuna katılanlar ise tatlı ve tuzlu pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta malzemeleri ve yaş pasta yapımı, butik kurabiye yapımını gibi konularda eğitim alıyor.
Aşçılık ve pastacılık kurslarında eğitim alan kadınlar, kendilerine böylesine eşsiz bir imkan sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sunup, hemcinslerini bu kurslardan yararlanmaya davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.