TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar tepkili

2017 yılının ilk 10 ayında 247 kadının ülke genelinde öldürüldüğü ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar tepkili


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- 2017 yılının ilk 10 ayında 247 kadının ülke genelinde öldürüldüğü ileri sürüldü.

Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor.  2017 yılının ilk 10 ayında 247 kadının ülke genelinde öldürüldüğü ileri sürüldü. 25 Kasım öncesi kadınların yaşadıkları haksızlıklara dikkat çekmek amaçlı kadın örgütleri ülke genelinde basın açıklamaları yapmaya başladı. Bu açıklamalardan bir tanesi de Adana’da yapıldı.

77 KADIN TECAVÜZE UĞRADI

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Adana Kadın Platformu, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan SES Adana Şube Kadın Sekreteri Sibel Yıldız, 2017 yılının ilk 10 ayında en az 247 kadının ülke genelinde öldürüldüğünü belirtti. 77 kadının da tecavüze uğradığını ileri süren Yıldız, “2017 yılının ilk on ayında en az 242 kadın ve kız çocuğu erkekler tarafından katledildi, 77 kadın tecavüze uğradı. 207 kadın taciz edildi, 286 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Basına yansıyan vakalar sonucu oluşturulmuş bu sayıların gerçekte çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Her güne en az iki kadın cinayeti düşüyorken iyi hal, haksız tahrik gibi cezai indirimler uygulanmaya devam ediyor. Kadınlar sokakta, otobüste, metro da tanımadığı erkeler tarafından kıyafetleri bahane edilerek fiziksel şiddete maruz kalıyor” dedi.

DÜŞLERİNİ ANLATTILAR

“Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz, düşlerimizin peşindeyiz” diyen Yıldız,  sözlerini şöyle sürdürdü, “25 Kasım 1960' da Dominik Cumhuriyeti’nde demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten Mirabel Kız kardeşler diktatör Trujillo' nun askerleri tarafından tecavüz edilerek vahşice katledildiler. Erkek-Devlet şiddetine karşı mücadelenin simgesi olan ve ''Kelebekler'' adıyla efsaneleşen üç kız kardeşin öyküsü bugün tüm dünyada adeta kelebekçesine kanat çırparak özgürlüğe uçmayı sürdüren milyonlarca kadının mücadelesine ışık tutuyor. Kadınlar dünyanın dört bir yanında; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete,  kadın dayanışmasını örüyor, seslerini yükseltiyorlar. Kadın cinayetlerini durdurmak için, tacize ve tecavüze, haksız tahrik indirimine son vermek için düşlerimizin peşindeyiz “ ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.