TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşın yanandayız

Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, 2009’dan bu yana “Hoşgeldin bebek” projesiyle 18 bin ailenin ziyaret edildiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaşın yanandayız


ADANA(İLKHABER) - Yüreğirli vatandaşlar Mahmut Çelikcan'ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini yaşıyorlar. ''Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek'' projesi ile 18 bin yeni doğan bebek ailesi evlerinde ziyaret edildi. ''Belediyeniz Yanınızda'' projesiyle yaklaşık 10 bin vatandaşımız evlerinde ziyaret edilip kişisel bakımları yapıldı. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi de sürekli destekliyoruz. Kültürevlerimizde verilen eğitime destek kurslarının yanı sıra maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize de giysi ve kırtasiye yardımımda bulunuyoruz. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi de unutmuyoruz. Şehitlerimizin ailesi bizler için çok önemlidir.

EĞİTİME DESTEK

İlk, orta ve lise öğrencilerinin giyim ve kırtasiye giderlerine destek olduklarını belirten  Başkan Çelikcan  '' Öğrencilerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara hayata en güzel şekilde nasıl hazırlarsak geleceğimizi de o kadar sağlama alırız. Bu amaçla hizmete açtığımız 11 kültürevinde çocuklarımıza ücretsiz eğitime destek kursları veriyoruz.Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile işbirliği yaparak ihtiyacı olan öğrencilere destek olup okulların ilk açıldığı hafta yaklaşık her yıl 5 bin öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulunarak öğrencilerimize destek oluyoruz.'' dedi.

ENGELLİLERİ SOSYAL HAYAT İLE BULUŞTURUYORUZ

Engelli vatandaşlarımızın da topluma kazandırılması gerektiğini belirten Başkan Çelikcan ''Hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerimizi sosyal hayata kazandırmak ve evlerinden çıkmalarını sağlamak amacıyla Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezimizi hizmete açtık. Engelli vatandaşlarımız özel tasarlanmış araçlarımızla evlerinden alınıp engelli koordinasyon merkezimizde çeşitli etkinliklere katılıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Böylece engelli vatandaşlarımızın sokağa çıkmasını sağlıyoruz. Engellisine sahip çıkan toplumlar gelişmiş toplumlardır.'' diyerek engellilere sahip çıktıklarını belirtti.

ULU ÇINARLARIMIZI UNUTMUYORUZ

Yüreğir'de yaşlıları unutmadıklarını belirten Başkan Çelikcan '' Bir gün biz de yaşlanacağız. Kapımızı çalacak birini gözlüyor olabiliriz. Yaşlılarımız geçmişten edindikleri tecrübe ve bilgi birikimleri yarınlara ışık tutacak şekilde bizlere aktarmaktadırlar. Yüreğir'de yaşayan büyüklerimizi ziyaret edip onlarla sohbet ediyoruz. Dost sesine ihtiyaç duyan yaşlılarımızla sohbet edip hayır dualarını alıyoruz. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın kişisel bakımlarını da düzenli olarak yapıyorlar. Bu güne kadar yaklaşık 10 bin  yaşlı vatandaşımız evlerinde ziyaret edildi.'' şeklinde konuştu.

ŞEHİT AİLERİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE EMANETİDİR

Şehit ailelerini ve gazilerimizi sürekli ziyaret ettiklerini belirten Başkan Çelikcan ''Vatanımızın birliği ve bütünlüğü, bizlerin can ve mal güvenliğimiz için gözlerini kırpmadan şahadete yürüyen bu vatan evlatlarımızın aileleri bizler için çok önemlidir. Şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerini sürekli ziyaret ederek kendileri için ne yapabileceğimizi, bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyoruz. Onlar için ne yapsak azdır. '' diyerek şehit ailelerine ve gazilere büyük önem verdiklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.