TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisiklet ölümlerine “dur” diyelim

Adana’da dikkatsiz sürücüler nedeni ile yaşanan trafik kazalarından hayatlarını kaybeden bisikletli ölümlerine “dur” demek için farkındalık sürüşü gerçekleştiren bisikletli gruplar, son olarak bisikletleri ile trafik kazasında hayatını kaybeden Caner ve Hicran Gezer isimli çocukların bulundukları yere giderek dualar edip, kırmızı güller bıraktılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bisiklet ölümlerine “dur” diyelim

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da dikkatsiz sürücüler nedeni ile yaşanan trafik kazalarından hayatlarını kaybeden bisikletli ölümlerine “dur” demek için farkındalık sürüşü gerçekleştiren bisikletli gruplar, son olarak bisikletleri ile trafik kazasında hayatını kaybeden Caner ve Hicran Gezer isimli çocukların bulundukları yere giderek dualar edip, kırmızı güller bıraktılar.

 

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği üyeleri geçtiğimiz hafta bisikletleriyle yolda seyir halindeyken bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 çocuğun evine taziye ziyaretinde bulundu ve hayatını kaybeden çocukların bulunduğu yere kırmızı güller bıraktı.

 

2 KARDEŞ ÖLMÜŞTÜ

Adana’nın İmamoğlu İlçesi’nde meydana gelen olayda, İmamoğlu Devlet Hastanesi'nin yanındaki yolda bisiklet süren ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Caner Gezer, bisikletin arka kısmına da kardeşi 11 yaşındaki Hicran Gezer'i de bindirerek geziyordu. Yolda bisikletle ilerleyen Caner ve Hicran Gezer'e, özel bir şirkete ait ve plakası açıklanmayan C.K. yönetimindeki harfiyat yüklü kamyon çarpmıştı. Bisikletle beraber kamyonun altında 15 metre sürüklenen Gezer kardeşler, hayatını kaybetmişti.

 

"BİSİKLETLİYİ FARK EDİN!" TİŞÖRTLERİ GİYDİ

Yaşanan ölümlü bisiklet kazalarına dikkat çekmek amaçlı Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği üyeleri İstasyon Meydanı’nda bir araya gelerek bir ziyaret programı düzenledi. Düzenlenen ziyaret programına bisikletleriyle giden Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği üyeleri üzerlerine ölümlere dur demek için "Bisikletliyi Fark Edin!" yazılı tişörtler giydi. Ölen çocukların ailesinin evlerine ziyarette bulunarak baş sağlığı dileyen Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği üyeleri daha sonra ise, Caner ve Hicran Gezer'in hayatlarını kaybettikleri yere kırmızı gül bıraktı.

AİLEYİ ZİYARET ETTİLER, KIRMIZI GÜL BIRAKTILAR

 

Ziyareti gerçekleştiren grup adına bir açıklama yapan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, “Geçtiğimiz hafta Adana'nın İmamoğlu ilçesinde meydana gelen kazada 11 yaşında ki Hicran Gezer ve 14 yaşında ki Caner Gezer'in hafriyat kamyonunun altında kalarak feci şekilde yaşamlarını yitirmesi üzerine Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ve Adana Doğa ve Bisiklet Sporları Derneği üyeleri ile birlikte bisikletli ölümlerine dur! demek için "Bisikletliyi Fark Edin!" yazılı tişörtlerimizi giyerek bisikletlerimiz ile pedal çevirerek Gezer ailesinin evine taziye ziyaretinde bulunduk. Ardından kaza mahalline giderek kırmızı karanfil bıraktık. Bizlere bu etkinlikte destek veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naci Kazan beye teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.