TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toprak suya doydu

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan, ekimin yapıldığı yeni sezonda yağan yağmurun çiftçinin can suyu olduğunu söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Toprak suya doydu

 

ADANA(İLKHABER) - Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, hasat döneminin sona erdiği, yeni sezon için ekimlerin yapıldığı dönemde yağan yağmurun çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Başkan Doğan, “Bu yıl yağmur beklediğimizden biraz geç, ama kararında yağdı. Toprak suya doydu” dedi.

 

Geçtiğimiz yıl kurak bir sezon geçiren, Çukurovalı çiftçinin endişeli bekleyişi sona erdi. Hafta başından itibaren etkili olan yağışlı hava, üreticinin rahat bir nefes almasını sağladı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yağmurun ekimi yapılan yeni sezon ürünler için can suyu niteliği taşıdığını söyledi.

 

KURAKLIK ÜRETİCİYE YÜK OLDU

Geçtiğimiz sezon yağışların yetersiz olması ve geç başlaması nedeniyle bölge çiftçisinin sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Başkan Doğan, “Ürünlerin yetişme döneminde yağmurun olmaması üreticiyi sulama yapmak zorunda bıraktı. Bu durum haliyle çiftçimizin sırtına ekstra bir maliyet yükledi. Ancak yağışların bir önceki yıla göre daha erken başlaması çiftçimizin verimli bir sezon geçireceğinin işareti oldu. Yağmurun ekili arazilere zarar vermemesi de bölge çiftçimiz için sevindirici bir gelişme” dedi.

 

YAĞMUR BEREKET GETİRDİ

Yağışların,  bu yıl da kurak bir sezon geçirme endişesi yaşayan Çukurovalı çiftçinin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Başkan Doğan, “Yağmur beklediğimizden biraz geç, ancak kararında yağdı. Deyim yerindeyse toprak suya doydu, ürünlerimize bereket geldi” diye konuştu.

 

KORKULAN OLMADI

Yağmurun, hasat döneminin sona ermesinin ardından yağmasının sevindirici olduğunu dile getiren Başkan Doğan, “Bildiğiniz üzere bölgemizde ekimi yapılan pamuk ve mısırın hasadı tamamlandı. Hasat bitmeden başlamış olsaydı üreticimizi ciddi zarar görebilirdi. Ancak korkulan olmadı” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, yeni sezon için ekim yapıldığı dönemde yağan yağmurun başta buğday, marul ve yeşil soğan olmak üzere ekimi yapılan sebzede verimimin artmasını sağlayacağına sözlerine ekledi.





 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.