TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisten sıkı denetim

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü koordinasyonunda kent genelinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması’nın 4.’sı da yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Polisten sıkı denetim

Polisten sıkı denetim

 

 

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü koordinasyonunda kent genelinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması’nın 4.’sı da yapıldı. Denetimlere asayiş, trafik, motorize yunus ekipleri katıldı.

 

Vatandaşın  mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması güvenli bir eğitim öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması  için il genelinde yapılan uygulamaya 492 polis ve 165 müşterek ekibin katılımıyla gerçekleşti. Uygulamalarda 343 okul ve çevresi kontrol edildi. Şüpheli görülen  Bin 143 şahısın sorgusu yapıldı. Yine uygulama kapsamında 198 sivil araç, 211 iş yeri ve 87 park ve bahçe kontrol edildi.

 

BÜROŞÜRLER DAĞITTILAR

Ekipler özellikle servis araçlarında yolculuk eden çocuklar konusuna ağırlık verdi. Servisler tek tek durdurularak araçlar üzerinde evrak ve yolcu taşıma uygunluğu konularında denetimler yaptı.  Polis amcalarını karşılarında gören minik öğrenciler merak ettikleri soruları da polis amcalarına yöneltti.  Polis amcaları bir yandan öğrencilerin sorularını yanıtlarken, diğer yandan ise denetimlerle ilgili broşürler dağıttı.

 

139 OKUL SERVİS ARACI GÜN İÇERİSİNDE KONTROL EDİLDİ

Toplam 139 Okul servis aracı gün içerisinde kontrol edildi. Kontroller sırasında eksikleri bulunan toplamda 4 okul servis aracına trafik ekipleri tarafından ceza kesildi. 4 okul servis aracına toplam 7 Bin 525 TL  para cezası kesildiği öğrenildi. Servis araçları üzerinde denetimlerin süreceği öğrenilirken, durumu gören öğrenci velileri bu uygulamanın memnun edici olduğunu söyledi.

 

OKUL ÇEVRESİNDE VE ŞÜPHELİ ŞAHISLAR ÜZERİNDE DENETİMLER

Okul çevresinde bulunan şüpheli şahıs ve iş yerleri de denetim kapsamına alındı. Yapılan denetimlerde 4 iş yerine eksik evraktan işlem yapıldı.1 kişiye ise adli işlem yapıldığı öğrenilirken, aranması olan bir yoklama kaçağı kişiye de tutanak tanzim edildi. 1 işyerine ise toplam 100 paket gümrük kaçağı sigara bulundurmaktan işlem yapıldı. Şüpheli görülen araçlar üzerinde de aramalar gerçekleştirildi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.