TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK bombacıları yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortak yaptığı operasyonda İstanbul, Adana ve Diyarbakır'da eylem hazırlığında olan PKK'lı terörist ile ona yardım eden 1 kişiyi gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
PKK bombacıları yakalandı

Emre EKİCİ

ADANA (İLKHABER) – Adana Emniyet Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ortak yaptığı operasyonda İstanbul, Adana ve Diyarbakır'da eylem hazırlığında olan PKK'lı terörist ile ona yardım eden 1 kişiyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ve MİT'in yapmış olduğu ortak çalışmada S.D. isimli bölücü terör örgütü PKK mensubunun Adana'ya gelerek kamu binaları, havalimanı ya da polis noktalarına bombalı eylem yapacağı bilgisine ulaşıldı.

Bu bilgi doğrultusunda MİT ve Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma başlattı. Bu çalışma doğrultusunda yanında Mersin sorumlusu Y.B'nin de bulunduğu S.D.'nin Mersin, Osmaniye ve Adana sorumlusu olarak atandığı ve büyük bir eylem yapacağı tespit edildi. İki teröristi takibe alan polis, zanlıları eylem hazırlığı yaparken yakaladı.

Polisin yaptığı çalışmalarda S. D.'nin parmak izinin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da içinde 4,5 kilo patlayıcı ile toprağa gömülü halde ele geçirilen malzemede çıktığı belirlendi.

Bununla birlikte zanlının Diyarbakır'da 4 adet 25'er kiloluk çuvallar içinde bulunan bomba yapımında kullanılan sodyum, klorat maddesinin üzerinde de parmak izi çıktı. Zanlının bu nedenle İstanbul ve Diyarbakır'da aranması olduğu, Şırnak'ta da bir eyleme karıştığı tespit edildi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.