TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şiddetin ardı arkası kesilmedi

Adana’da bir hafta içerisinde erkekler hem şiddete uğrayan, hem de şiddet uygulayan taraf oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şiddetin ardı arkası kesilmedi

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da yaşanan kadına şiddet olaylarına vatandaşlar tepki gösterirken, bir anda ardı ardına eşlerine şiddet uygulayan, yaralayan ve hatta öldüren kadınların haberleri gündemi sarsmaya başladı. 1 hafta içerisinde bir kadın eşini kızgın yağla yakmak isteyip başına satırla vurdu. Bir diğer olay ise, bir kadının eşinin boğazını bıçakla kesip öldürmesi vakası oldu.

İZİNSİZ DIŞARI ÇIKAN KADIN DARP EDİLDİ

26 Kasım tarihinde Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, İ. A., 23 yaşındaki eşi M. A.'yı kendisinden izinsiz dışarı çıktığı için kıskanıp darp etti. Meryem A. ise kızını da alıp evden ayrılmak ve eşinden boşanmak istedi. Meryem A.'nın bu tavrı üzerine İsa A.'nın kardeşleri ve kuzenleri genç kadını evden gitmemesi ve boşanmaması için tehdit etti. Genç kadın bu tehditler üzerine olayların sakinleşmesi için evde bekledi. Evden akrabalarının gitmesinin ardından 155'i arayarak eşinin kendisini darp ettiğini, akrabalarının da tehdit ettiğini söyleyip yardım istedi. Polis eve gelip kadını aldı. Genç kadın götürüldüğü polis merkezinde eşi ve akrabalarından şikayetçi oldu. Genç kadın kucağında çocuğuyla birlikte polis tarafından sığınma evine götürüldü. 

EŞİNİ 9 YERİNDEN BIÇAKLADI
Olay, 26 Kasım Pazar günü meydana geldi. İddiaya göre, D. T. Seyhan ilçesinde sokakta yürüdüğü sırada boşanma davası devam eden eşi S. T. tarafından 9 yerinden bıçakladı. S. T. daha sonra ortadan kayboldu.
Polisin titiz çalışması sonucunda gözaltına alınan S. T., emniyetteki sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

EŞİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ
1 Aralık tarihinde Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi’nde yaşanan kadına şiddet olayında iddialara göre 9 aylık hamile olan N.D.'yi (37)  eşi tarafından darp edildi. Eşi S.D. tarafından darp edilen kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

 KIZGIN YAĞ DÖKTÜ
Kadına şiddet olaylarının yanı sıra erkeğe şiddet ve cinayet olaylarının ilki ise 29 Kasım günü Yüreğir ilçesine bağlı PTT Evleri Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, E. S. iki çocuğunun babası olan A.A.'dan 8 yıl önce önce boşandı. Ancak çift daha sonra yine birlikte yaşamaya başladı. Sabah saatlerinde çift kalktıktan sonra E. S.'ye SMS geldi. Bunun üzerine A. A. SMS'e bakmak istedi. Ancak E. S. bakmasına izin vermeyince aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyürken A. A., E. S.'yi darp etmeye başladı. E. S. mutfağa kaçınca Ayhan A. da arkasından geldi. E.S. kendini korumak için ocakta bulunan kızgın yağı alıp Ayhan A.'nın kafasından aşağı döktü. A. A. canı yanınca bıçakla E. S.'ye saldırdı. Emine S. de oturma odasına kaçıp burada satırı eline alarak kendine saldıran A. A.'nın kafasına iki kez vurdu. Kadın, daha sonra da A.A.'nın elinden aldığı bıçakla onu sırt ve boyun kısmından 15 yerinden bıçakladı.  Eşini bıçaklayan kadın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

EŞİNİN BOĞAZINI KESTİ

1 Aralık tarihinde ise, Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesinde yaşanan cinayet olayı ise, iddiaya göre,  şöyle oldu; U. S.   arkadaşı Ö.A. ile boşanma aşamasında olduğu eşi T.S.'nin yanına geldi. İki çift arasında çıkan tartışma sonrasında T. S.'nin yanında bulunan sevgilisi A.K. (29), U. S.'yi darp etmeye başladı. Kavganın daha da büyümesiyle T. S. boşanma aşamasındaki eşi U. S.'yi boğazından 3 kere bıçakladı. Çevredeki vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri kanlar içinde yerde yatan U. S. hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen U.S. kurtarılamadı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.