TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekillerine mektup var

Adana milletvekillerine sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlığını ve güvenliğini sağlayacak, çalışırken ve emeklilikte insanca yaşama yetecek ücret ve fiili hizmet zammı talepleri ile ilgili mektup gönderilerek, ilgili bakanlıkların bütçe görüşmelerine bu taleplerin taşınması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Milletvekillerine mektup var


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana milletvekillerine sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlığını ve güvenliğini sağlayacak, çalışırken ve emeklilikte insanca yaşama yetecek ücret ve fiili hizmet zammı talepleri ile ilgili mektup gönderilerek, ilgili bakanlıkların bütçe görüşmelerine bu taleplerin taşınması istendi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri sendika binalarında basın toplantısı düzenledi. SES adına konuşan Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, GSS’nin, sağlık hizmeti alacak bireylerden prim toplama esasına dayalı bir finansman sistemi olduğunu belirterek, “Asgari ücretin üçte birinden bir kuruş fazla geliri olan herkesin prim ödemek zorunda GSS’nin hangi sağlık hizmetlerini vereceği her yıl SGK tarafından yeniden belirlenmekte ve bazı sağlık hizmetleri giderek GSS temel teminat paketi dışında kalmaktadır. Pakete dahil edilmeyen hizmetler için cepten ekstra ödeme yapılması ya da özel sigortaya yönelim söz konusudur. Farklılaşan oranlarda katkı payı tahsil edilmektedir. Özel sağlık kurumlarında ödenen katkı payları önemli oranda artarken halen çalışanlar ile emeklilerden 10 farklı isimle katılım payı alınmaktadır. İlaç bedeli emekliden yüzde 10 çalışandan yüzde 20 Muayene için 6-15 Türk lirası Reçete için 3 Türk Lirası Eşdeğer ilacın en ucuzunun yüzde 10’u İlaç kutusu başına ek 1 Türk Lirası Özel hastane işlemlerinde liste fiyatından yüzde 200’e ulaşan oranlarda ödeme Telefonla randevu için 4.5 Türk Lirası harcama aylık SGK primi 53 TL’ dir” dedi.

Açıklamanın ardından SES üyeleri  Adana milletvekillerine sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlığını ve güvenliğini sağlayacak, çalışırken ve emeklilikte insanca yaşama yetecek ücret ve fiili hizmet zammı talepleri ile ilgili mektup gönderdi ve ilgili bakanlıkların bütçe görüşmelerine bu taleplerin taşınması istendi.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.