TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmen darp edildi

Adana’da okul içerisinde öğrencileri teneffüs sonrası içeriye girmesini sağlayan öğretmenin yumruklanarak darp edildiği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Öğretmen darp edildi


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da okul içerisinde öğrencileri teneffüs sonrası içeriye girmesini sağlayan öğretmenin yumruklanarak darp edildiği ileri sürüldü. Darp edilen öğretmene sahip çıkan eğitim sendikaları olayın yaşandığı okul önünde basın açıklaması yaptı.

Olay Adana Sarıçam Spor Lisesi’nde meydana geldi. İddialara göre, okulun ders zilinin çalmasıyla teneffüste ki öğrencileri sınıfa geç kalmamaları yönünde uyaran Adana Sarıçam Spor Lisesi öğretmenlerinden İbrahim Akça, burada okul çevresinde bulunan bir büfe çalışanları tarafından saldırıya uğradı. Yumruklanan Akça’yı okulda bulunan öğretmenler ve okul yönetimi kurtardı. Kendini darp edenlerden şikayetçi olan Akça için dün Eğitim Sen Adana Şubesi,  Türk Eğitim Sen 1 No.’lu Şubesi, Türk Eğitim Sen 2 No.’lu Şubesi, Eğitim Bir Sen Adana Şube yönetimi ve üyeleri bir araya gelerek, Adana Sarıçam Spor Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.  Kurumlar adına ortak açıklama yapan Türk Eğitim Sen 2 No.’lu Şube Başkanı Ferhat Uslu, yapılan saldırıyı kınadı.

ÖĞRETMENE ŞİDDET ARTIŞ GÖSTERDİ

Son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddet büyük artış gösterdiğini savunan Ferhat Uslu, “Neredeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarımızda öğretmenler, eğitim çalışanları sözlü ya da fiziksel saldırıya uğramaktadır. Gün geliyor bir öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, gün geliyor veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan dayağı atıyor. Bugün burada İbrahim Akça öğretmenimizin darp edilmesi, eğitim çalışanlarının diğer okullarda ve kamu kurum ve kuruluşlarında bıçaklı, sopalı saldırılar sonucu yaralanmaları, tekme ve yumruklarla dövülmeleri öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir. Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar gibi göremeyiz. Çünkü öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de; öğretmenin etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenlerin çok maaş alıp, az çalışıyor algısı, öğretmenlerin özlük haklarının yeterince gözetilmemesi öğretmeni savunmasız hale getirmektedir.” dedi.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

 Şiddet uygulayanlara yasal düzenlemeler yapılmasını ve cezalar caydırıcı olması gerektiğini kaydeden Ferhat Uslu, “Okullarda alınan güvenlik tedbirlerinin daha arttırılması gerekmektedir. Öğretmene yönelik şiddetin durdurulması için önlemlerin alınması elzem olmuştur. Maalesef artık eğitim çalışanları birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşı savunmasız kalmaktadır. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesi, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesi gerektirmektedir. Bilinmeli ki öğretmenin mağduriyet yaşadığı, itilip kakıldığı, ciddiye ve dikkate alınmadığı bir ülkenin ayakta kalabilmesi de oldukça zordur. Öğretmene atılan her tokat toplumun kalbine bir ok gibi saplanır! Öğretmene yönelik şiddeti önemsiz gibi görmek, bunu es geçmek önümüzdeki yıllarda okullarda şiddet olaylarının çok daha fazla artmasına zemin hazırlayacaktır. Öğretmenlere uygulanan şiddete karşı her türlü eylem ve etkinliğe dün ve bugün olduğu gibi, yarın da destek vereceğimiz bilinmelidir. Bu noktada burada bulanan biz eğitim sendikaları olarak öğretmenlere yönelik saldırıları protesto ediyoruz, lanetliyoruz. Kıymetli öğretmenimize ve eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz. Buradan Yetkililere sesleniyoruz; eğitim çalışanını sahiplenin. Öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti durdurun. Onların can güvenliğini sağlayın. Öğretmene kaybettiği itibarı kazandırın.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından eğitim sendikası yönetici ve üyeleri okul önünden ayrıldı. Açıklamanın bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemi alınması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.