TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Hakları Birimi açıldı

Adana Barosu ve Seyhan Belediyesi işbirliği ile yaşama geçirilen 'Engelli Hakları Birimi' düzenlenen protokol töreniyle hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engelli Hakları Birimi açıldı


 

ADANA(İLKHABER) - Adana Barosu ve Seyhan Belediyesi işbirliği ile yaşama geçirilen 'Engelli Hakları Birimi' düzenlenen protokol töreniyle hizmete girdi.

Engelli yurttaşlara hukuki bilgi ve destek sağlamak için kurulan 'Engelli Hakları Birimi' Tanıtım toplantısı ve protokol töreni ile "Engelli Hakları İnsan Haklarıdır" konulu panel Baro Başkanı Av. Veli Küçük'ün katılımıyla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Engelli Hakları Komisyonu Koordinatörü ve Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz ve Komisyon üyelerinin de katıldığı protokol töreni Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan arasında imzalandı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada,  bu anlamlı günde engelli yurttaşlarımızla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Av. Küçük, birçok baronun henüz kurmadığı  Engelli Hakları Komisyonun ilk ve kurucu koordinatörü olmanın kıvancını yaşadığını anımsattı.  Av. Küçük, Baromuz Engelli Hakları Komisyonun kuruluşundan bugüne geçen 4 yılda önemli projeler üretmesinden duyduğu mutluluğunu da ifade etti.

Av. Küçük, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Türkan Eşli ve Seyhan Belediyesi Hukuk Danışmanı ve Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. İsmail Sarı ve Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kara'ya ve Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Kurucusu Celal Karadoğan'a,  engelli hakları konusunda katkılarından dolayı teşekkür etti.

AMPUTE MİLLİ TAKIMINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Av. Küçük, “Engellerin öncelikle zihinlerde ortadan kaldırılması gerekmektedir. Engellilerin birçok alanda başarılara imza attığını, şampiyon olan Ampute Futbol Milli Takımının buna örnek olduğunu unutmamak gerekmektedir. Engellilerimize ve ailelerine engelli hakları öncelikli olmak üzere; aile hukuku, iş hukuku ve sosyal haklar gibi konularda bilgi sahibi olabilmeleri ve doğru yönlendirilmeleri için hukuki danışmanlık hizmeti verilecektir. Bu konudaki sorularınıza cevap vermek, doğru bildiğiniz yanlışları düzeltmek için sizleri bu merkeze bekliyoruz. Ücretsiz olan bu hizmetten yararlanabilmek için Engelli Hakları Birimi’ni ziyaret etmek yeterlidir. Belirli günlerde ve saatlerde meslektaşlarımız engelli hakları ile yaşadığınız hukuki sorunlar ve çözümlere ilişkin sizlere danışmanlık hizmeti verecektir.  Baromuzun ayrıca Adli yardım hizmetlerinden de koşullarınız uygun ise konu ayrımı olmaksızın ücretsiz yararlabilirsiniz.” dedi.

Av. Küçük bu toplumsal projenin ülkede yaygınlaşmasını beklediğini belirtti ve çalışmaya katkı sunanlara teşekkür etti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da engellilere yönelik hizmetlerini sıraladı ve akülü araçta 3 yılda Türkiye’nin en önde gelen belediyesi olduklarını ileri sürdü. Adana Barosu ile işbirliğinden tüm engelli yurttaşların yararlanacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Adana Barosu, Seyhan Belediyesi ve Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Daha sonra panele geçildi. Moderatörlüğünü Seyhan Belediyesi Hukuk Danışmanı ve Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. İsmail Sarı’nın yaptığı panelde Adana Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özlem Kara ve Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, engellilerin yaşam alanında karşılaştıkları sorun ve çözüm önerilerini sundular.

Protokol töreni ve panele çok sayıda engelli yurttaş ve aileleri ile halkımız yoğun katılım gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.