TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her adımı bir hizmet

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yaman, şehrin değişimini sağlayacak projeler için adeta nefes almadan yol kat ediyor

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her adımı bir hizmet

 

 

 

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Mardin merkez ile ilçelerinde büyük değişimler olduğunu ifade ederek, bir çok yerde çalışmaların yapıldığını, bazı yerlerin de fizibilitelerinin araştırıldığını, önümüzdeki süreçte yeni hizmetlerin yapımının gerçekleşeceğini ve insanların yaşam standartlarının daha da yükseleceğini müjdeledi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine 1 yıl önce atanan Yaman, sosyal içerikli yeni tesislerin yapımı için yer araştırmaları, fizibilite çalışmalarının hazırlandığını ve bunların mümkün olan en kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra şehrin değişimini sağlayacak çalışmalar için adeta nefes almadan yol kat eden Başkan Yaman, çeşitli alanlarda yapılması planlanan hizmetleri şu şekilde sıraladı:

“Bazı anaokulu ve kreşlerin yerleri için fizibilite çalışmaları sürüyor. Gezegen Evi (Yeri için araştırmalar yapılıyor.)

Macera Parkı (Yeri için araştırmalar yapılıyor.)

Trafik Parkı (Yeri için araştırmalar yapılıyor.)

Sanat Evi, itfaiye hizmet binası

Beyazsu Kaynağı Alternatif İçmesuyu İsale Hattı Kesin Projesi İhalesi, Derik Hanok Su Kaynağı Islahı Kesin Projesi İhalesi, Savur İçmesuyu ve Kanalizasyon Kesin Projesi İhalesi, Ömerli İçmesuyu ve Kanalizasyon Kesin Projesi İhalesi, Dargeçit Kanalizasyon Kesin Projesi İhalesi, Derik + Kabala Kanalizasyon Kesin Projesi İhalesi, Derik Atıksu Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi, Mazıdağı Atıksu Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi, Artuklu İçmesuyu Revizyon Projesi İhalesi, Midyat Kanalizasyon Kesin Projesi İhalesi, Midyat İçmesuyu Kesin Projesi İhalesi, Kızıltepe Kanalizasyon Kesin Projesi İhalesi, Dargeçit İçme suyu Kesin Projesi İhalesi, Mazıdağı İçme suyu Kesin Projesi İhalesi, Midyat Atık su Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi, Ömerli Atık su Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi, Dargeçit Atık su Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi

Nusaybin Atık su Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi, İş Makinesi, Muhtelif Kırsal Mahallelerde İçme suyu ve Kanalizasyon Yapım İşi, Mardin Derik-Ceylanpınar Sulama Kanalı Derik Depolama Kanalından Su Alma Yapısı + İçm esuyu Arıtma Tesisi Kesin Projesi İhalesi. Vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için personelimiz Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice dillerinde eğitildiler.

1000 hacı adayı kutsal topraklara uğurlanırken ailelerine 1000 adet hediye dağıtıldı.

652 çiftin evlilik gibi mutlu gününde yanlarında olunarak hediyeleri verildi.

“Şehrimi Tanıyorum” projesiyle farklı ilçelerden 550 çocuğa Mardin gezdirildi.

Vatandaşların acılı günleri unutulmadı. 76 eve taziye ziyareti gerçekleştirildi.

Askere giden 681 gence uğurlama hediyeleri verildi. Okul hayatına yeni başlayacak 25 bin 1. sınıf öğrencisine “Okuluna Hoş Geldin” projesi.

2 Bin 260 aileye “Hoş Geldin Bebek Projesi" kapsamında hediyeleri verildi.

Hastaneye giden vatandaşlara her sabah sıcak çorba ikramı yapıldı.

Evde bakım hizmeti, “Vali /Başkan Amcama Mektup Var” projesi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı. İhtiyaç sahibi öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı öncesi kırtasiye yardımı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet yardımı. Kitap okuma etkinlikleri. Şehrimizde yaşayan 5 bin engelli öğrencimize okuluna hoş geldin hediyesi. İbadethanelere gidemeyen vatandaşlara nakil hizmeti. Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımı.

Toplu nikah töreni düzenlendi. Vatandaşlara Psiko ve sosyal destek hizmetleri de vermekteyiz.”

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.