TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yeri olanlara dükkan verilecek” cevabı

Adana’da yıllardır sorun haline gelen balıkçılar pazarı yeri tartışması sürerken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, projenin konut ve iş yeri ağırlıklı olarak değiştirildiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Yeri olanlara dükkan verilecek” cevabı


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da yıllardır sorun haline gelen balıkçılar pazarı yeri tartışması sürerken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, projenin konut ve iş yeri ağırlıklı olarak değiştirildiğini iddia etti. Seyhan Belediyesi’nden ise cevap gecikmedi. Yapılan yazılı açıklamada esnafın mağdur edilmeyeceği vurgulandı. 

Öğle saatlerinde Adana Balıkçılar Pazarı önünde bir araya gelen esnaflar adına Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur bir açıklama yaptı. Yağmur burada yaptığı açıklamada, kent meydanı projesinin değiştirildiğini, konut ve iş yeri ağırlıklı proje geliştirildiğini iddia etti. Projenin bir çok kez değiştiğini ileri süren Yağmur, “Bölgedeki balıkçı esnafına yeni yerleri gösterilmiyor. Sürekli proje değişiyor. Kent meydanı alanında böyle bir konu yok. Sizden aldıkları binaları tek tek üstlerine daire olarak bina kaldırıyor bu adamlar. Bu değişen projeyi kabul etmiyoruz. Yürütmeyi durdurmak için Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Esnaf sahipsiz değildir. Biz esnaflarımızın işyerlerinin yerlerinde tekrar yapılmasını istiyoruz.” dedi.
 
Seyhan Belediyesi'nden ise yapılan açıklamaya karşılık cevap verildi. Yapılan meydanda esnafın mağdur edilmeyeceğini, dükkanı olanlara yeni projede dükkan verileceği belirtilen açıklamada,  “40 bin metrekare üzerine kurulacak olan kent meydanının 24 bin metrekaresi açık alan olacak. Meydanın içerisinde 600 ve 800 kişilik olmak üzere 2 adet tiyatro salonu olacak. Kültür merkezinin yanı sıra çok amaçlı salon, kız ve erkek öğrenci yurdu bulunacak. Gastronomi müzesinin de kurulacağı meydanda SEYMER'in iş edinme atölyesi de yer alacak. Ayrıca 600 araçlık kapalı otopark inşa edilecek. Bununla birlikte yol üzerinde kalan dükkanlara işletme yapılacak. Öte yandan, Karacaoğlan ile Saydam Caddeleri bağlanacak, 15 metrelik yolla trafik rahatlayacak.” İfadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.