TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyasını buluşturan proje

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, “Yakın gelecekte bölgemiz, enerjide ‘dünyanın merkezi’ konumuna gelebileceği gibi hükümetin startını verdiği ‘yerli otomobil’ üretimine de talip stratejik bir konumdadır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş dünyasını buluşturan proje


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, “Yakın gelecekte bölgemiz, enerjide ‘dünyanın merkezi’ konumuna gelebileceği gibi hükümetin startını verdiği ‘yerli otomobil’ üretimine de talip stratejik bir konumdadır.” dedi.

TÜSİAD ve TÜRKONFED iş birliğiyle hayata geçirilen, KOBİ'lerin yönetim becerilerinin iyileştirilmesi, nitelikli insan kaynaklarına ulaşımın kolaylaştırılması ve teknoloji kullanım düzeyinin artırılmasının hedeflendiği Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) tanıtım toplantısı iş dünyasının önemli isimlerinin katılımı ile Adana’da yapıldı. Adana Divan Otelde düzenlenen tanıtım toplantısı tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Ardından ise, açılış konuşmalarına geçildi.  Burada ilk konuşmayı yapan TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, yatırımların yüksek katma değerli alanlara kayması gerektiğini söyledi. Gelişen dünyaya paralel olarak hızlı bir döngü içerisine giren teknolojiye ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Sönmez, ulusal ve uluslararası piyasada rekabet edebilme gücüne erişmek için geliştirilen BORGİP’in bölgemiz ve ülkemiz adına son derece önemli bir proje olduğuna  işaret etti.

YOL HARİTASININ OLUŞTURULMALI

Süleyman Sönmez, 2017 yılında gerek Mersin, gerekse Adana bağlamında istenen stratejik enerji adımlarının atılamadığını anlattı. Türkiye’de 2017 yılının en önemli sorunlarının artan özel sektör borçluluğunu söyleyen Sönmez, hedefin üzerinde kalan enflasyon ve işsizlik oranları olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin uzun vadeli yüksek ekonomik büyüme ve sosyal gelişiminin iyileştirilmesi için tüm ekonomi birimlerinde tasarruf oranını artırıcı önlemlerin alınması bir kez daha ortaya çıktığını belirten Sözmez, “Yatırımların yüksek katma değerli alanlara kaydırılması ve bu geçiş süreci için yol haritasının oluşturulması, her düzeyde eğitim kalitesinin yükseltilmesi elzemdir. Yakın gelecekte bölgemiz, enerjide ‘dünyanın merkezi’ konumuna gelebileceği gibi hükümetin startını verdiği ‘yerli otomobil’ üretimine de talip stratejik bir konumdadır. Gelişmiş sanayi altyapısı, ulaşılabilirliği ve son dönemlerdeki yassı çelik konusundaki üretimi ile Çukurova, yerli otomobil üretimi fabrikası kurulması noktasında en önemli adaylardan biridir. Yeni yatırımlar ve teşvikler Çukurova’yı Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol üstlenecek konuma ulaştıracaktır.” dedi.

 

KİN VE NEFRET SÖYLEMLERİNE BİR SON VERELİM

Süleyman Sönmez’in ardından konuşan  Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVASİFED) Başkanı Ali Doğan ise, iş insanlarının birbirine kenetlenmesi, dünyayı iyi takip etmesi ve teknolojiyi daha iyi kullanmasıyla içerdeki ve dışarıda ki olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin arzu edilen refah düzeyine ulaşacağına inandığını savunarak, “Bugün dünyanın sayılı bölgelerinden Çukurova’da biraradayız. İşine âşık olan biz iş insanları birbirimize kenetlenirsek ve dünyayı iyi takip edebilirsek, teknolojiyi çok iyi kullanabilirsek ve çalışanlarımızla birlikte birbirimizi seversek, dışardaki ve içerdeki tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizi arzu ettiğimiz refah düzeyine çıkaracağımıza inanıyorum. Tüm sıkıntılarımıza rağmen kin ve nefret söylemlerine bir son verelim. Eğer bunları başarabilirsek önümüzdeki tüm engelleri aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

BORGİP’İN BAŞARI HİKAYELERİ YARATIYOR

TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk ise, BORGİP’in başarı hikayeleri yaratarak, çarpan etkisi ile çok sayıda firmanın büyümesine, yeni firmaların kurulmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir destek platformu olduğunu anlattı. BORGİP’in, özellikle, kişi başı yıllık geliri ülke ortalamasının yarısından az olan bölgelerin kalkınması amacıyla, o bölgelerdeki yerel iş insanlarının ve şirketlerin çok önemli bir rol oynayabilecekleri düşüncesi ile kurgulanmış bir proje olduğunu işaret eden Ünlütürk, “Başarı hikayeleri yaratarak, çarpan etkisi ile çok sayıda firmanın büyümesine, yeni firmaların kurulmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir destek platformudur. BORGİP ile hedeflenen, KOBİ'lerin sürdürülebilir olarak büyümesine katkı sağlamak, bu amaçla başta yönetim becerileri, nitelikli insan kaynağı ve teknoloji olmak üzere ihtiyaç duydukları alanlarda desteklere ulaşabilmeleri için kolaylaştırıcı bir platform oluşturmaktır. Para çok önemli ama işimizi nasıl yöneteceğimizi bilmiyorsak, parayı da doğru yönetmeyi beceremiyoruz. Nitelikli insan kaynağı yok. Bu konu ülkenin doğu ve güneydoğusuna gidildiği zaman daha fazla artıyor. Firmalarımız kurumsal değil. Finansman kaynaklarına erişimde de sıkıntımız var. Temel tespit ettiğimiz konular bunlar. Yapacağımız iş, her bir firmanın kendi ihtiyaçlarına yönelik, firmalarla tek tek bu konularda sürekli olarak destek sağlayabilecek kalıcı bir platform oluşturmak. Bu sayede başarılı örnekler oluşmasını sağlamak. Eğer biz, iş insanlarının kendi bölgelerinde büyümelerini, daha rekabetçi olmalarında, ihracat yapmalarında ihtiyaçları olan destekleri sağlayabilecekleri bir platform oluşturabilirsek başarı hikayeleri yaratabiliriz. Bu başarı hikayelerinin diğer KOBİ'lere ilham vermesini, daha fazla sayıda insanın bu desteklerden yararlanmasını sağlayabilirsek o zaman artan sayıda firmaya dokunma şansımız olur." şeklinde konuştu.

BORGİP PROJESİNDEN GECİKMEDEN FAYDALANILMALI

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar ise, şöyle konuştu; “Geçmiş tecrübelerime dayanarak, işletmelerin bölgelerarası kalkınmışlık farkını kapatacak BORGİP projesinden gecikmeden faydalanmalarını şiddetle öneriyorum"  
 


 EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ KOBİ’LERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

 
Garanti Bankası Çukurova Bölge Müdürü Başar Delipınar ise KOBİ’lerin büyümesi ve kalkınmasında bankalara büyük düştüğünü vurgulayarak, istihdama, refaha ve kalkınmaya destek olmak için, ekonominin lokomotifi KOBİ’lerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi başta olmak üzere, Ankara-Samsun hattının doğusunda kalan illerde hayata geçirilen projenin, KOBİ’lerin büyümesine önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Delipnor, proje kapsamında, Adana’da ve Mersin’de faaliyet gösteren 15 sektörde, 20 ila 249 çalışanı bulunan KOBİ’lere, finansman, nitelikli insan kaynağına ulaşma, pazarlama, ihracat ve mentorluk konularında destek verileceğini hatırlattı.   

 

 EN AZ 15 YIL DENEYİMLİ ÇALIŞANLAR
Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kariyer.net olarak misyonumuz, dijital teknolojileri kullanarak daha fazla aday ve işvereni İnsan Kaynakları ve kariyer süreçlerinde doğru işle buluşturmak. Bu amaçtan yola çıkarak İK Platformu İş Ortağı olarak katıldığımız BORGİP Projesi’nde; en az 15 yıl deneyimli çalışanları, rekabet alanlarını büyütmek ve iş süreçlerini iyileştirmek için nitelikli çalışana ihtiyaç duyan Anadolu’nun dört bir yanındaki KOBİ’lerle, serbest zamanlı olarak bir araya getiriyoruz. Kariyer.net’le BORGİP sürecine katılmak son derece kolay. Bunun için firmaların öncelikle www.borgip.org üzerinden BORGİP firması olmak için başvuru yapması gerekiyor. BORGİP tarafından programa dahil edilen firmaların bir adet ilanlarını ücretsiz yayınlıyoruz ve aradıkları adayı bulmaları amacıyla İlan Danışmanlarımızı hizmetlerine sunuyoruz. Bugün Adana ve çevresinin değerli iş insanlarına detaylarını açıkladığımız BORGİP Projesi; sürdürülebilir bir istihdam piyasası inşa etmek adına hem KOBİ’ler hem de genç emekliler de dediğimiz deneyimli çalışanlar tarafında çok önemli bir girişim. Bu sürecin paydaşları buluşturma ve değer yaratma ayağında olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz”  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.