TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şen: Türkiye’yi küresel bir güç haline getirin

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Türkiye Gençlik Vakfı Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz" Konferansına katıldı. Şen burada, gençlere seslenerek, “Sizler büyüklerinizden devralacağınız Türkiye'yi küresel güç haline getirmelisiniz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şen: Türkiye’yi küresel bir güç haline getirin

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Türkiye Gençlik Vakfı Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz" Konferansına katıldı. Şen burada, gençlere seslenerek, “Sizler büyüklerinizden devralacağınız Türkiye'yi küresel güç haline getirmelisiniz.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Beyazevler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen "Yolumuz, Halimiz, Hedefimiz" konferansında konuşan,  TÜGVA Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, gençlerin büyüklerinden devralacağı Türkiye'yi küresel güç haline getirmesi konusunda önemli uyarılarda bulunarak, “Anne, babalarınız çalıştı, gecesini gündüzüne kattı. Türkiye bugün bölgesel bir güçtür. Halimiz bölgesel güç, geleceğimiz yani hedefimiz küresel güç. Biz bu kadarını yapabildik. Sizler büyüklerinizden devralacağınız Türkiye'yi küresel güç haline getirmelisiniz.” dedi.

KUDÜS BİZE AİTTİR

Kudüs’ün bize ait olduğunu ifade eden Şen, “Kudüs, bize bizzat Peygamber Efendimizin emanetidir. Lakin daha ötesi Kudüs, bizzat ayettir. Kudüs, ‘Mescid-i Aksa’dır çünkü. Bu nedenle Kudüs meselesi, siyasi bir mesele olmaktan önce bir iman ve Kur’an meselesidir. Bir din ve iman meselesidir. Kudüs, yerlerin ve göklerin simgesidir. Bizim sadakatimiz hakikattir. Kudüs’e sadakat, hakikate sadakattir. O yüzden Kudüs’ü satmak, hakikati satmaktır. Bizim hizmetkarlığımız hakikatedir. Kudüs’e ihanet, hakikate ihanettir. Kudüs’ü kaybedersek, medeniyetimizin anlam dilini oluşturan en büyük denizlerden birisini kaybederiz” diye konuştu.

 ORASI MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
 Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu işaret eden Şen, “Trump diyor ki Kudüs'ü başkent ilan edeceğiz. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı da edemezsiniz, bunun faturası ağır olur. Orası Müslümanların kırmızı çizgisidir  diyor. Arkasından Beyaz Saray açıklama yapıyor,  ertelenebilir  diy. Bunu 30, 20, 50 sene önce Türkiye deseydi Türkiye'ye sadece gülerlerdi. Amerikan başkanı bir şey diyecek de sen onun aleyhine bir şey söyleyeceksin, imkansız. Ama çıktı bu ülkenin Cumhurbaşkanı dedi ki 'Orası Müslümanların kırmızı çizgisidir.' Beyaz Saray ne yaptı, geri adım attı. Beyaz Saray, kendi başkanlarının hilafına Türkiye Cumhurbaşkanı yapamazsınız dediği için kendi başkanlarının hilafına açıklama yaptı. İşte bu bölgesel güç olmaktan. Kendi bölgendeki en büyük aktör olmak demek.” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN İŞİ BU

Yeterince çalıştıklarını, ellerinden geleni yaptıklarını ve sıranın gençlerde olduğunu vurgulayan Şen,  ülkenin küresel güç haline gelme işinin artık gençlerin işi olduğunu savundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.