TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dört yıl sonra gözü açıldı

Adana’da 4 yıl önce görme kaybı yaşayan Nazif K. ameliyatla yeniden görmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dört yıl sonra gözü açıldı


Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana’da 4 yıl önce görme kaybı yaşayan Nazif K. ameliyatla yeniden görmeye başladı. Gözünün görmesinden umudunu kesen 75 yaşındaki Nazif K. lazer tedavisi ile yeniden sağlığına kavuştu.

Adana’da yaşayan 75 yaşındaki Nazif K. 4 yıl önce sol gözünde görme kaybı yaşadı. Kentte gitmediği doktor ve hastane bırakmayan Nazif K. başka hastanede yaptırdığı ameliyat sonrası sol gözünde tamamen görme kaybı yaşadı.

Gözün görmesinden tamamen umudunu yitiren hasta, yaptığı araştırmalar sonrası Orta Doğu Hastanesi’ne başvurarak şikâyetlerini dile getirdi.

Hastanede göz hastalıkları uzmanı Operatör Doktor Asım Kayıklık tarafından kontrolü yapılan Nazif K.’nın sol gözüne ‘sekonder katarakt’ tanısı konuldu. Ameliyata alınan Nazif K. yapılan lazer tedavisi ile tekrardan görmeye başladı. Opr. Dr. Asım Kayıklık, tarafından yapılan ameliyattan 2 saat sonra yapılan kontrollerde Nazif K.’nın görme seviyesinin yüzde 70 seviyesine kadar arttığı tespit edildi.

Ameliyat sonrası mutluluğunu dile getiren Nazif K. gözünün tekrardan görmeye başladığına inanamadığını belirterek, ‘’ Doktorum adeta dünyamı yeniden aydınlattı. Doktoruma ve hastane yetkililerinin hepsine teşekkür ediyorum. Hepsine ömrüm boyunca duacıyım’’ dedi.

Yaklaşık 4 yıldır gitmediği yer bırakmadığını ifade eden Nazif K. ‘’Gözüm için gitmediğim kapı kalmadı. En son geçirdiğim ameliyat sonrası sol gözüm tamamen kapandı. Sonunda doğru adresi buldum ve tekrardan sağlığıma kavuştum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Tedavi sonrası Nazif K.’yı sağlığına kavuşturan Opr. Dr. Asım Kayıklık da, ‘’ Nazif beyin tekrardan sağlığına kavuşması hepimizi sevindirdi. Başarılı bir tedavi ile sol gözünü tekrardan kazandı. Artık kontrolleri artık bizde ve takibini yapacağız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum’’ dedi.

Doğru bilinen yanlışlar zaman zaman hastalıkların erken teşhis edilmesini engelleyebileceğine de değinen Dr. Kayıklık, ‘’ Doğru bilinen yanlışlar zaman zaman hastalıkların erken teşhis edilmesini engelleyebilir. Bu durum tedavilerin başarısını da olumsuz etkileyebilir. Düzenli göz muayenesi ile hastalıkların durumu erken teşhis edilir. Herhangi bir rahatsızlık durumunda ise eşe dosta danışmak yerine en kısa zamanda doktora başvurulması gerekir’’ şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.