TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yeni: Karardan en kısa sürede dönülmelidir

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesi Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Fikret Yeni ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başkan Yeni: Karardan en  kısa sürede dönülmelidir

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini anlattı. “Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.” diyen Başkan Fikret Yeni, “Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanlar’ın iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlar’da Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.” dedi

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını işaret eden Başkan Yeni, “Türkiye'nin insanlığın silüeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik yapılan bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların İslam Birliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği, “Dünya beşten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlık da bulmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.” diye konuştu.

ZEKİ KIVANÇ: KARAR  BİZLER İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR

STK’lar adına ortak açıklama yapan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç,  ise, “ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini buraya taşıma kararı bizler için yok hükmündedir. Kudüs insanlık ve inançların ortak mirası olarak dünya barışının sembol kentlerinin başında gelmektedir. Alınan bu kararı Adana Sivil Toplum Örgütleri olarak şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Kudüs, bütün inançlar ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine asla izin verilmemeli. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gereğine ihanet edilmemelidir. Tüm dünya, alınan bu talihsiz karara karşı tepkisini en uygun şekilde dile getirmeli, Kudüs’e sahip çıkmalıdır. ABD yönetimi Kudüs’le ilgili aldığı bu yanlış karardan en kısa sürede dönmelidir” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.