TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis tek yumruk

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Trump’un “Kudüs İsrail’in başkentidir” sözlerini oy birliğiyle kınadı

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Meclis tek yumruk

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kınadı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı bileşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı ilk oturum yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başkanlığında toplanan belediye meclisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı gündem dışı konuşuldu. İlk olarak Adana Büyükşehir Belediye Meclisi adına konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Amerika Başkanı kullandığı üslupla dünyayı bir kez daha karıştırdı.

 

CILIZ AÇIKLAMALAR YAPILIYOR

 

İsrail'in bölgeyi huzur iklimine çevirme noktasında bir tavrı ve tarzı olmadığını işaret eden Başkan Sözlü, “Zaten Amerika’dan yapılan açıklamalarla İsrail’in iştahları artmıştır. Oysa Kudüs gibi bir yerleşkeye bir mekana bakan insanlar, insanlık alemi için huzurun ve barışın sorumluluğunu kendi omuzlarında hissetmesi gerekiyor. Burada görülen İsrail’in gözleri ne yazık ki toprağa doymuyor. Toprak hırsı nedeniyle insanların kanını da akıtmaktan imtina etmiyorlar.   Kudüs'ün tüm dinlerin ortak paydasında önemli bir yeri var inançlara saygı açısından tavır koymaları gerekiyor. Ama ne yazık ki Ortadoğu’nun bir kez daha karışacağa benziyor. Bu manada samimi çıkış sadece ülkemizde var. Diğer taraflardan cılız sesler geliyor. Suudi Arabistan’dan Mısır’a kadar olan bölgeden dostlar alışverişte görsün mahiyetinde cılız açıklamalar yapılıyor. Gerçekten Kudüs için kendi inancından öte bütün insanlık aleminin anancında ki kendi bunu ispatlamış bir idare Osmanlı.” dedi.

 

100. YILA DENK GETİRİLEN AÇIKLAMA

 

9 Aralık 1917'de Kudüs'ün Osmanlı Devleti'nin elinden çıktığını hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, tam yüzyıl geçtiğini, yapılan açıklamanın bu nedenle yapılmış olabileceğini ileri sürdü. Bu açıklamanın yüzüncü yıla denk getirilen özel bir açıklama olabileceğini   ileri süren Başkan Sözlü, “Bam Yüz yıla denk gelmiş özel bir açıklamamıydı bilemiyorum ama tam yüz yıl 2 gün oldu bugün Kudüs’ün Osmanlı’nın elinden çıkalı. Kudüs Osmanlı’nın elinden çıktığından beri o bölge iflah olmadı. Maalesef bölgede huzur kalmadı. Ben bütün ülkemizi ve insanlık alemini aklı selime davet ediyorum. İnşallah bölgemizin huzurunu, barışını bir kez daha karıştıracak yeni gelişmeler olmamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

AMERİKA HALA TERÖRİST PKK’YA SİLAH VERİYOR

Başkan Sözlü, IŞİD bölgeye girdiğinde girdiklerini ancak, bu örgütün çıkmasının ardından da bölgeden çıkılmadığını kaydederek, “Gerçekten IŞİD yada DAEŞ gibi bir örgüt var mıydı. Birileri bunu besleyip önden bölgeye sürüp ardından bunlarla mücadele adına mı girdi. Ama onlar çıktı fakat onlarla mücadele ettiklerini söyleyenler hala orada silahlarıyla varlıklarını pekiştirmeye çalışıyor. Amerika hala terörist PKK’ya silah veriyor. Geri çekilmeyi düşünmüyor.  Rusya’da fırsattan istifade edip Türkiye’nin Amerika ile problemlerinden istifade etmeye çalışıyor. İslami terör olgusunun da terörle mücadele adı altında birileri adına alt yapısını oluşturup desteklenip her halde ayar vermek istedikleri dünyada ihtiyaçları olan bir kavram olduğunu düşünüyorum. Müslümanların kendi içerisinde devşirmelere müsaade edilmemesi lazım. Sıkıntılarımızı gidermenin yolu Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmak. Başka çaremiz yok.” diye konuştu.

 

KARALAR’DANDA KINAMA AÇIKLAMASI

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da, konuyu kınadı. Karalar, “Kudüs Müslümanların Mekke gibi, Medine gibi çok değer verdiği kutsal bir kenttir.  Bu tavıra AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi hangi görüşten olursa olsun Türkiye’nin çıkarları konusunda iç ve dış düşmanların karşısında çok daha objektif, çok daha birlik olunması gerektiğini görüyoruz. Hepimiz ülkeyle ilgili bir saldırı söz konusu olduğunda bütün siyasi partiler birbirlerine kenetlenecektir.  Yaşanan bu olayı kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

RESMİ KAYIT ALTINA ALINDI

 

Konuşmaların ardından Ak Parti grubu adına konuşan Ozan Gülaçtı, bu kınamayı resmi kayıt altına alınmasının daha uygun olacağını söyledi. Ardından partilerin grup başkanları ortak imza atarak konuyu kınadı. Ardından ise, gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerine eklenen ortak kınamada oybirliği ile kabul edildi. Meclis oturumunda ayrıca Ak Parti Meclis Üyesi Aysun Kocabaş’ın doğum günü olduğu açıklandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bunu kendisinin bilmediğini, yeni öğrendiğini yoksa bir pasta kesebileceklerini söyleyerek, Kocabaş’ın doğum gününü kutladı. Bir sonraki meclis oturumun 12 Aralık 2017 Salı günü saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.