TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parklara akın var

Son bir haftadan beri yurdumuzu etkisi altına alan soğuk havalar nedeniyle yurdun birçok bölgesinde kar yağışı etkili olmuştu. Türkiye’nin en sıcak bölgelerinden Adana’da ise son birkaç gündür yağmurlar yerini adeta bahar havasına bıraktı. Havaların ısınmasını fırsat bilen Çukurovalılar, parklara akın etti. Özellikle kent merkezinde bulunan Merkez Park ve Atatürk Parkı insan akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Parklara akın var

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Yaklaşık bir aydır soğuk ve yağmurlu geçen hava, hafta sonu yerini güneşli havaya bıraktı. Yaklaşık 18-21 derece aralığındaki sıcaklıkları fırsat bilen Adanalılar, park ve mesire alanlarına akın etti.

Son bir haftadan beri yurdumuzu etkisi altına alan soğuk havalar nedeniyle yurdun birçok bölgesinde kar yağışı etkili olmuştu. Türkiye’nin en sıcak bölgelerinden Adana’da ise son birkaç gündür yağmurlar yerini adeta bahar havasına bıraktı. Havaların ısınmasını fırsat bilen Çukurovalılar, parklara akın etti. Özellikle kent merkezinde bulunan Merkez Park ve Atatürk Parkı insan akınına uğradı.

Sıcak havanın tadını çıkaran vatandaşlar, ‘Soğuklar birden geldi. Şimdi ise adeta bahar havası var. Sıcak havayı görünce hemen dışarı çıktık’ Dediler.

Aileleriyle güzel havanın tadını çıkarttıklarını belirten vatandaşlar, ‘’Son günlerde havalar çok soğuktu. Soğuklar birden geldi. Şimdi ise adeta bahar havası var. Sıcak havayı görünce hemen dışarı çıktık. Temiz hava almak istedik. Hem bizim hem de çocuklar için iyi oldu’’ dediler.

Ailesini alıp Merkez Park’a gelen İsmail Sündük, sıcak havayı fırsat bulup çocuklarıyla parka gittiğini söylüyor.

Bahar havasının geldiğini belirten Sündük, ‘’Çocuklar kış soğuklarında evde oturmaktan çok sıkılıyordu. Zaten havalarda iyice soğumaya başladı. Baktık hava gayet güzel ve sıcak. Hemen çoluk-çocuğu alıp buraya geldik. Çocuklar çok eğleniyor. Galiba Adana’ya bahar mevsimi geldi gibi, zaten bu havaları ileriki günlerde çok arayacağız. Bu güzel havaları kaçırmamak gerekiyor’’ Dedi.

Oğlu Metehan’ı alıp Çukurova İlçesi’ndeki Jurassic Park’a giden Gamze Pamuk, kış aylarında bu tür havaların fırsat olduğunu söyledi.

Soğukların kendini iyice hissettirdiğini belirten Pamuk, ‘’Artık kış kendini iyice hissettirmeye başladı. İleriki günlerde belki bu güzel havaları arayacağız. Evde oturmaktan sıkılmaya başladık. Adeta bahar günlerini andıran havayı göründe oğlumu da alıp buraya geldim. Evde çok sıkılmaya başlamıştı. Şimdi keyfince eğleniyor. Güzel havanın tadını çıkarıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Gamze Pamuk’un oğlu Metehan sıcak havanın tadını çıkaranlardandı. Soğuk havalarda evde oturmanın sıkıcı olduğuna değinen minik Metehan, ‘’Ben bu yıl anaokuluna başladım. Hafta sonu hava sıcak olunca annem ile buraya geldik. Jurassic Park çok güzel. Hem eğleniyor, hem de sıcak havanın tadını çıkarıyorum’’ Dedi.

Sıcak havada Adana Merkez Park en çok tercih edilen yerlerdendi. Sıcak havayı ile birlikte Merkez Park’a akın eden vatandaşların kimisi güneşlendi, kimisi çocukları ile birlikte parklarda oynarken, kimileri de park içerisinde bulunan tarihi uçak ve gemiyi gezdi.

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTINDA KULLANILAN SAVAŞ UÇAĞI İLE ÇIKARMA GEMİSİ İLGİ ODAĞI OLDU

Çocukları ile birlikte gelen vatandaşlar bir yandan güzel havanın tadını çıkarırken bir yandan da, yakın savaş tarihimizin önemli simgelerinden olan ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nda kullanılan savaş uçağı, tank ve çıkarma gemisini gezdi.

ADANA’DA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden alınan bilgilere göre sıcaklıklarda ülke genelinde 2 ila 5 derecelik artışlar bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu. Yağışların; kıyı kesimler ile Tokat çevrelerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan Doğu'da ise, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum 25, Kars ve Ardahan'da 24, Ağrı'da 20, Iğdır'da 6 ve Erzincan'da 5 derece ölçüldü.

Bu hafta yağışlar İç Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde, Doğu Karadeniz'de Gümüşhane dolaylarında kar şeklinde Trabzon'da ise yağmur şeklinde olacak.

Yurdun kalanında yağış gözükmüyor. Çoğu zaman hava güneşli olacak. Sıcaklıklar Marmara ve Ege'de 15-20 dolayında görülüyor. Bu durum hafta boyunca da devam edecek.

Akdeniz'de sıcaklıklar kıyı kesimlerde 20-21 dereceye çıkıyor. Doğu Anadolu'da gece sıcaklıkları sıfırın altında 14 dereceye kadar düşüyor.

Rüzgârlar ise genellikle orta kuvvet ve üzerinde esecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.