TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanzanya’ya yatırım çağrısı

Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan Tanzanya’nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, ülkeleri ile Adana arasında ticari işbirliğini güçlendirmek istediklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tanzanya’ya yatırım çağrısı

ADANA(İLKHABER) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle birlikte Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret eden, Tanzanya Büyükelçisi Kiondu, ülkelerindeki fırsatlar konusunda bilgi verdi.

Genç MÜSİAD Adana Şube Başkanı Muhammet Veysel Gök ve üyelerinin eşlik ettiği Tanzanya Büyükelçisi  Kiondu’yu, Başkan Bekir Sütcü ve AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin konuk etti. 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) hakkında bilgiler veren Başkan Bekir Sütcü, şunları söyledi:

“Türkiye’de 300’ün üzerinde sanayi bölgesi var. Adana OSB, Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk 5’de yer alıyor. Bunun sebebi; fiziki açıdan, coğrafi konumdan ve ticaret hacminden kaynaklanıyor.

16 milyon m2’lik alanımız mevcut. Yaklaşık 500 sanayi kuruluşu ve yaklaşık 40 bin çalışanımız var. Her sektörde karma bir organize sanayi bölgesiyiz. Başta tekstil sektörü olmak üzere makine, gıda, plastik ambalaj, mobilya ve ağaç sanayimiz var. Sektöründe öncü olan birçok firma OSB’mizde yer alıyor.”

 

Yabancı yatırımcıların Adana’da etkili faaliyetler gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Sütcü, Avusturya, İsrail, Hindistan, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin yüzde yüz sermayeleri olan şirketlerin bulunduğunu, sadece AOSB’den yapılan ihracatın 1 milyar doları geçtiğini belirtti. 

 

“İŞBİRLİĞİNE SICAK BAKIYORUZ”

AOSB’de ağırlandıkları için memnuniyetini dile getiren ve Başkan Sütcü’ye teşekkür eden Büyükelçi Elizabeth Kiango Kiondu, “Bu genç, enerjik, geleceğin sanayicileri ekibinin burada olması beni çok duygulandırdı. Takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

Tanzanya’nın kalkınma konusunda zorlukları olduğunu ifade eden Büyükelçi, “Bu bölgeden öğrenip işbirliği yapılabilecek çok konu olduğunu kaydetti. Organize sanayi bölgesi kurma projeleri olduğunu dile getiren Büyükelçi, Adana ile işbirliği yapmaya sıcak bakıyoruz.” dedi. 

Tanzanya’nın yüzde 70’inin tarımla iç içe olduğunun altını çizen Büyükelçi, tarım ve üretim ile ilgili fırsatlar olduğunu ve özellikle mobilya sektörünün odun, kereste gibi hammaddeleri Tanzanya’dan temin edilebileceğini ifade etti. 

Tanzanya'da pamuk üretim kalitesinin giderek arttığını belirten Büyükelçi Elizabeth Kiango Kiondu, “Tekstil ve mobilya sektöründe kaçırılmaz fırsatlarımız var. Adanalı firmaları Tanzanya'da görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sütcü, konuk büyükelçiye ziyaretin anısına saat armağan etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.