TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi başarı hikayesi yazdı

ATO Başkanı Menevşe, TUİK tarafından açıklanan “Üçüncü çeyrekte yüzde 11.1” büyüme rakamını yorumladı:

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ekonomi başarı hikayesi yazdı

 

ADANA(İLKHABER) - Türk ekonomisinin, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde beklentilerin ötesinde yüzde 11.1 oranında büyüyerek önemli bir başarı hikayesi yazdığını ifade eden Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 2017’de yüzde 7 dolayında büyüme oranının yakalanabileceğini bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son verilerin, Türkiye’nin yılın üçüncü çeyreğinde, 2011’in üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeyi görerek dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, büyüme rakamlarının Türk ekonomisinin sorunlarını aşmaya başladığının da göstergesini oluşturduğunu söyledi.

2017 yılı için ortalama yüzde 5,5 olarak öngörülen büyüme oranının, açıklanan üçüncü çeyrek rakamları ve dördüncü çeyreğe yönelik beklentiler dolayısıyla daha da yükselebileceğini vurgulayan Atila Menevşe, “Bu gelişmeler doğrultusunda Türkiye'nin 2017 yılında yüzde 7'ye yaklaşan bir büyüme oranını yakalayabileceğini sanıyorum. Türkiye böylelikle dünyada sayılı yüksek büyüme temposu sürdüren ülkeler arasına girebilecektir.” dedi.

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2017 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre; sanayi sektörünün yüzde 14,8, inşaat sektörünün yüzde 18,7, ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değerinin ise yüzde 20,7 arttığını vurgulayan Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin yılın 3. çeyreğinde yüzde 11,1’lik rekor büyüme performansı, iş dünyamızda büyük bir memnuniyet ve motivasyon yaratmıştır. Büyümenin istikrarlı bir şekilde devam ederek 2018’de de sürmesi en önemli beklentilerimiz arasındadır. Sanayi ve inşaat sektörlerimizin yüksek oranlı katkı yapmış olması, büyüme oranının istihdama da yansıyacağını göstermesi bakımından son derecede önem taşımaktadır. Dünyanın ekonomik durgunluğun içerisinde olduğu bir dönemde Türk ekonomisinin beklentilerin de üzerinde büyümesi, ülkemizin gücünü herkese gösterme fırsatı yaratmıştır. Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarının Türkiye ekonomisindeki canlılığın ve hareketliliğin kanıtı olarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk ekonomisi Hükümetin hazırladığı 2023 yılı hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Öte yandan Türkiye’de böylesine olumlu bir ekonomik süreç yaşanmasında Türk özel sektörünün son derece dinamik bir yapıda olmasının da etkili olduğuna inanıyoruz ve Adana Ticaret Odası olarak bu durumdan büyük bir gurur duyuyoruz. Türk özel sektörü son yıllarda dünyada, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik krizlerin etkilerini derin bir şekilde yaşamış olsa da, bu krizleri fırsata çevirme imkanını da yaratmış ve yaratmaya da devam edecektir.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.