TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacaoğlan’da imza izdihamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Genç-Des Programı desteğiyle başlatılan "Arkadaşım Edebiyat, Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz Projesi” kapsamında gerçekleştirilen etkinlik Adana da çok büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karacaoğlan’da imza izdihamı

ADANA (İLKHABER) - Kalem Ajans bünyesindeki yazarlar Melike Gündüz, Fatih Erdoğan, Zeynep Sevde, Bülent Ata ile müzisyen Hakan Çetinkaya, ilk, orta ve lise öğrencileri ile edebiyat öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 500 kişiyle Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde buluşarak söyleşiler yaptı. Söyleşi ardından düzenlenen imza etkinliği, katılımın yoğunluğu nedeniyle izdihama dönüştü. 

Türkiye genelindeki Edebiyat Müze Kütüphanelerinde ‘’Arkadaşım Edebiyat-Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz’’ konulu çalışmayla ‘’Edebiyat’’ a büyük katkısı olan Kalem Ajans, bünyesindeki yazarlar Melike Gündüz, Fatih Erdoğan, Zeynep Sevde ve Bülent Ata ile müzisyen Hakan Çetinkaya’yı Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde muhteşem bir organizasyonla öğrencileri,öğretmenleri ve ailelerini  bir araya getirerek anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. 

Etkinlikte, Melike Günyüz’’Edebiyat Sevgisi kişiliğimiz için ne işe yarar’’, Fatih Erdoğan ‘’ Edebiyat kariyerimiz için ne işe yarar’’, Zeynep Sevde ‘’Edebiyat ile ne beceriler kazanırız’’ ve Bülent Ata ‘’Edebiyat ve diğer sanat dallarının ilişkisi nedir?’’ konuları hakkında genç yazarları bilgilendirdi. Sıcak ve samimi ortamlarda güzel diyaloglar yaşandı. Müzisyen Hakan Çetinkaya da ile İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Hakan İkbal ile birlikte müzik dinletisi sundu. 

Kalem Ajans Koordinatörü Mehmet Demirtaş, ‘’Arkadaşım Edebiyat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gençlerin sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımını amaçlayan GENÇDES desteğiyle, Türkiye’nin 6 ilinde bulunan Edebiyat Müze Kütüphanelerini gençlerle buluşturduk. Arkadaşım Edebiyat ile Edebiyatla ilgilenen genç nüfusu edebiyatla bir araya getirdik.  Gençlere edebiyatın insana kattığı zenginlikleri göstermeyi, edebiyatı bir arkadaş olarak görmelerini, edebiyatın sadece okullarda öğretilen bir ders olmayıp, ufku genişleten, kişiliğe uyumlu yönde önemli etkileri olan bir sanat olduğunu anlatmaya çalıştık.’’ dedi. 

Yazarların tecrübelerini anlattığı, edebiyat hakkında fikirlerin, görüşlerin konuşulduğu etkinliğin  Adana’da beklentilerinin  çok üzerinde ilgi gördüğünü ifade eden Kalem Ajans Koordinatörü Mehmet Demirtaş,’’ Edebiyatın ve sanatın, Edebiyatçının ve sanatçının beşiği olan Adana’da;  öğrenci ve öğretmenlerimizin yanı sıra ailelerin de büyük ilgi göstermesi bu ilimizin Edebiyat haritasının ne kadar geniş  olduğunu  bir kez daha ortaya çıkarmış oldu. Ayrıca yapılan bu etkinliklerin muhteşem geçmesinde büyük payları olan Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi personeline katkı ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.’’şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.