TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARDAV’da muhteşem gece

Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (MARDAV) 22. Geleneksel Dayanışma Gecesi düzenlendi. Geceye İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İlkses Gazeteleri’nin imtiyaz sahibi Halil Arslan’ın Mardin’e Tıp Fakültesi yapılmasına yönelik talep ile ilgili imza kampanyası çağrısı damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MARDAV’da muhteşem gece

Bayram BULUT 

ADANA (İLKHABER)- 

Adana Seyhan Otel’inde düzenlenen 22. Geleneksel Dayanışma Gecesi’ne katılanları MARDAV Başkanı Osman Göktekin başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri kapıda karşıladı. Vakıf yönetimi hemşerileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığı gecede, hoş sohbetler edildi. Kent içerisinde ikamet eden Mardinlilerin yanı sıra, çevre illerde oturan Mardinli hemşehriler de geceye katılarak vakıflarına sahip çıktı. Geceye vakıftan burs alan ve mezun olacak son sınıf üniversite öğrencileri ve mezun olmuş öğrencilerde davet edildi. Öğrenciler katıldıkları dayanışma gecesinde hemşehrileriyle tanışıp kaynaşma imkanı buldu. 

 

GELENEKSEL GECE

Gecenin açılış konuşmasını MARDAV 2. Başkanı Mehmet Yalçın yaptı. “Taşın, inancın, kültür ve hoşgörünün başkenti Mardin’e ve Mardin insanına hizmet amacıyla kurulan MARDAV’ın 23. gecesinde tekrar bir aradayız.” diyerek konukları selamlayan Mehmet Yalçın, MARDAV’ın yeni misyonu hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı. Geleneksel hale getirdikleri gecenin bu yıl 22.’sini düzenlediklerini vurgulayan Mehmet Yalçın, “Mardin’de doğan, Adana’da doyan biz Mardinlilerin örf, adet, gelenek ve göreneklerini yaşatan, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize kucak açan, vakfımız Mardav’ın temellerinin atıldığı, hizmet meşalesinin yakıldığı günden bugüne çeyrek asır geçmiş. Bugün bizi bir arada toplayan vakfımızın 23. yılı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel gecemizde hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

NASIL KURULDU?

Küçük bir büroda bir masa birkaç sandalye ile MARDAV’ın kurulduğunu hatırlatan Mehmet Yalçın, “Küçük bir büroda bir masa ve birkaç sandalye ile başlayan Mardav’ın hizmet yolculuğu, gelinen noktada siz hemşehrilerimizin duyarlılığı ve katkıları ile binlerce aileye ve öğrenciye destek olabilen, dergisini kesintisiz çıkarabilen, gecesini her sene yapabilen, Adana’da ismi marka olmuş bir vakıf ve güç haline gelmiştir. Bu vesile ile vakfımızı kuran ve bugünlere gelmesinde emeği olan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Kurucu başkanımız Avukat Nihat İskenderoğlu başta olmak üzere vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Vakfımız Mardav, bugün takdire şayan bir isme ve güce sahiptir. Kurulduğu günden bugüne kadar da misyonunu gayet güzel yerine getirmiştir. Fakat gelinen noktada bu hizmetleri yine devam etmekle birlikte bunlara yenilerinin eklenmesi gerekir. Bu bağlamda vakfın hizmet alanlarını ve misyonunu yeniden gözden geçirmek gerekir diye düşünüyorum. Zira Mardav’ın kuruluşundan bu yana 23 yıl geçmiş. Mardav Adana’da kurulduğunda şehrin cadde ve sokaklarında babalarımız hamallık ve seyyar satıcık yapıyordu.  Ancak bugün o kahraman babaların evlatları bu şehirde doktor, mühendis, öğretmen, bürokrat, iş adamı oldular. Aynı zamanda hizmet bekleyen Mardinlilerin istek ve ihtiyaçları da farklılaşmıştır. Dolayısıyla bugünkü dünyada ve koşullarda Mardav’ı çeyrek asır evvelki koşullara ve imkanlara göre yönetmek, hizmeti sadece gıda, burs ve geceye hasretmek doğru değildir. Hz. Mevlana’nın ifadesi ile: “Dün dünde kaldı cancağızım‚ bugün yeni şeyler söylemek lazım” Bundan dolayı vakfa yeni bir misyon yüklemek gerekir. Öyle bir misyon olmalı ki; Mardav artık, Adana’nın ekonomisinde, siyasetinde, kültür, eğitim ve manevi hayatında söz sahibi, yönlendirici, ufuk açıcı, şehrin sorunlarını çözmede katkısı ve etkisi olan bir vakıf olmalıdır. Bunun için de konferanslar paneller, seminerler. Düzenleyebilen, gerektiğinde birçok alanda sözü, fikri, hizmeti ve sosyal projeleri olan bir düşünce kuruluşu misali vakıf olabilmelidir. Tabi bunu başarmanın yolu da kurumsallaşmaktan geçmektedir.” diye konuştu.

 

EN ÖNEMLİ HİZMETLERİN BAŞINDA

Mardin kültürünü ve bilinci yaşatmanın vakfın yapacağı en önemli hizmetlerin başında geldiğini dile getiren Mehmet Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bunun yanında Mardin kültürünü tanıtma, yaşatma ve genç kuşaklara aktarma adına bir takım etkinlikler, kermesler düzenleyebilmelidir. Şuan Mardin kültürünü ve bilinci yaşatmak vakfın yapacağı en önemli hizmetlerin başında gelmektedir. Zira vakfın geleceği bu kültüre ve bilince bağlıdır. Bunun yanında Adana’da yaşayan Mardinlilerin şehirde daha etkili ve yetkili olabilmesi için lobi çalışmasının yapılması gerekir ki bunun için de vakfın öncelikle Mardinli hemşehrilerimizin birliğini ve beraberliğini temin etmesi gerekir.  Bunu başarabilmek için bir misyon değişikliği gerektiği gibi aynı şekilde bir vizyon değişikliği de gerekmektedir. Bu anlamda Mardinli doktor, mühendis, öğretmen, eczacı, bürokrat, işadamı, kendini yetiştirmiş. Kimselerin vakfa kazandırılması ve hizmet meşalesinin ellerine tutuşturulması gerekir. Mardin’de doğan, Adana’da doyan kadirşinas hemşehrilerim hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

BAŞKAN GÖKTEKİN VAKIFLARI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Ardından konuşan MARDAV Başkanı Osman Göktekin, vakıfın kurulduğu günden buyana ki çalışmaları hakkında örnekler vererek anlatarak, “Mehmet Bey’in bu güzel konuşmasından sonra bana söyleyecek pekte söz kalmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizim vakfımızın bir sorumlusu var ismi Hüseyin Talay. Kayın babası ölmüş bana söylemedi ve fedakarlık yaptı. Gece için çalışmalarını sürdürdü. Hüseyin hem dürüst hem çalışkan bir insandır. Kayın babası için bir Fatiha okuyalım. Allah rahmet eylesin. Ben 1971 yılı Ocak ayında evden çıktığımda ceketim yoktu. Bir ayakkabı, bir gömlek, bir pantolon ve 10 kilo bulgurla İstanbul’a gittim. Bir hadisi şerif okudum çalıştığım yerde. “Rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir” diyordu. Bundan çok etkilendim. O aman 15-16 yaşındaydım. Kendi kendime ahdettim, askerliği bitirdikten sonra ticaret yapacağım diye. Ama param yoktu. Toplam bulduğum parayla 50 tane fiş alarak işe başladım. Ve ticarette kazandım. Vakfımızda Mehmet Yalçın Başkanımızın dediği gibi vakfımız küçük bir yerde bir masa bir sandalyeyle kuruldu. 12 öğrenciye burs, 30 tane ramazan paketi verebilmiştik. Şuanda 1203 öğrenciye burs verdik.2 bin yardım paketini ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaştırdık. Bugüne kadar 11 bin 551 kişiye burs vermiştir. 24 bin 350 yardım paketini yardıma muhtaç hemşehrilerimize dağıtılmıştır. Hemşehrilerimizin bu yardımlara katkı vermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

TUNÇ: MANEVİ KATKISI ÇOK OLDU

Çukurova Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerden Halime Tunç ise, “Ben Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyordum. MARDAV herkesin bildiği gibi öğrencilere burs vermeyle bilinen bir vakıf. Ama ben bundan bahsetmeyeceğim. Maddiyattan çok bana manevi katkısı çok oldu vakfımızın.” ifadelerini kullandı.

 

İZGİ: İKRAMLAR EŞLİĞİNDE SOHBETLER ETTİK

 Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Fatih İzgi ise, vakıf hakkında ki görüşlerini şöyle paylaştı; “MARDAV tüm üniversite hayatımda bana maddi manevi destek oldu. Bu süre içerisinde bizlere vakıfa gittiğimizde ikramlar sohbetler ettik. Ben daha çok manevi yönden çok şey kazandım. MARDAV bizim için buradaki ailemiz oldu. Herkese çok çok teşekkür ediyorum.”

 

HALİL ARSLAN: TIP FAKÜLTESİ İSTİYORUZ

Vakıfa katkılarından dolayı, İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İlkses Gazetelerinin imtiyaz sahibi Halil Arslan’a, İl Özel İdaresi eski Müdürü Mehmet Sırrı Hamidi, Masum Şimşek, Abdullah Göktekin İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İlkses Gazetelerinin imtiyaz sahibi Halil Arslan burada yaptığı konuşmada Mardin’e tıp Fakültesi yapılmasını istediklerini vurguladı.  Arslan, “Biz el ele vererek Mardin’e tıp Fakültesi istiyoruz. İmza kampanyası başlatacağız. Bu kampanyaya hepinizin katılmasını istiyoruz. Talebimiz bu.” ifadelerini kullandı.

 

GÖKTEKİN: HALİL BEY İSTEDİMİ OLUR

Başkan Osman Göktekin ise Halil Arslan’ın bugüne kadar istediği her şeyin olduğunu ifade ederek, “Halil Bey ne istediyse olmuştur. 1995 yılında Halil Bey Başkan iken ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir toplantı yaptırdı. O toplantı sayesinde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin temeli atıldı. Şuanda biliyorsunuz Artuklu Üniversitesi faaliyette. Eğer Halil Bey diyorsa bu mutlaka Tıp Fakültesi de olacaktır.” dedi.

 

Geceye katılan Adana Milletvekilleri olan Zülfikar İnönü Tümer ve Meral Danış Baştaş vakfın gerçekleştirdiği misyonu anlatan bir konuşma yaparak, başarılı çalışmalardan dolayı vakfın yönetimini kutladı.

 

AÇIK ARTTIRMA

Ardından ise Mardin’den özel olarak getirilen Mardin’e özel telkari ürünler ve eşyalar öğrencilerin yararına açık arttırma yöntemi usulü ile satışa sunuldu. Ürünleri Mardinli iş adamları en yüksek rakamı verip öğrencilere katkı sunmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gümüş kemeri öğrenciler yararına İş Adamı Orhan İlhan satın alırken, el işi olarak yapılan vazoyu ise, İşadamı Şevket Ökmen satın aldı. Yemeklerin yedildiği hoşsohbetlerin gerçekleştiği gece daha sonra konuklar kapıda uğurlanarak son buldu.

 

Geceye, MARDAV Başkanı Osman Göktekin, 2. Başkan Mehmet Yalçın, Vakıf Saymanı Metin Kanık, Yönetim Kurulu Üyeleri, Mehmet Reşit Kardaş, Hikmet Aslan, gazetemiz İmtiyaz sahibi ve Arslan Güneydoğu Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Yönetim Kurulu Başkanı Halil Arslan, Gazetemiz Köşe Yazarı Yardımcı Doç. Dr. M. Zeki Uyanık, İl Özel İdaresi eski Müdürü Sırrı Hamidi, İskenderun MARDER Başkanı Salih Bayar, Doktor Nurettin Özdener, Galericiler Esnaf Odası Başkanı Velat Şen, Prof Dr Hamide Kavak, Doktor Mahmut Kaya, Gaziantep MARSEV den İbrahim Ağırman, MÜSİAD Başkanı Burhan Kavak, Yüreğir Başkan Yardımcısı Remzi Kar, Otogar Dernek Başkanı Ramazan İlgan, MARDAV Eski Başkanı A. Kadir Gül, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi C.Savcısı M. Şirin Acar, İş Adamı Orhan İlhan, Lokman Karakoyun, Masum Şimşek, Ömer Eğer, Yaşar Algan, Esat Kardaş, Ayhan Binboğa, Fatih Özmen, Felemez Yılmaz, Musa Demir, Salih Aslan, Nasır Fidan, Necim Tantik Halil Özkan, İzzettin Çakar, Mehmet Demir, Hasan Altınok, Zeki Turgut, Murat Altunkaynak, Cemal Bozan, Tevfik Aksak, A. Celil Ceylan, Kadir Yüksekdağ, Şahin Acay, Yılmaz Çanga, Cemal Selim, Metin Özel, Reşat Kanık, Nesrin Kanık, Enver Ökmen, Abdurrahman İnal, A. Rezzak Sevim, Hasip Demir, Cengiz Alkatmış, Uğur Çiftçi, Yunus Altunkaynak. M. Şah Gümüş, Cebrail Anar, Mehmet Gündüz, İzzet'in Gökapl, Muzaffer Ağırman, Hüseyin Sezgin, Adnan Macit, Murat Kaya, Musa Çağ Adnan Macit, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve Meral Danış Baştaş ve çok sayıda davetli katıldı.

 

FOTO ALTI: Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Halil Arslan ve Doktor Nurettin Özdener Mardin’de ki Tıp Fakültesi eksiğini giderilmesini istedi. Halil Arslan: Mardin’e Tıp Fakültesi yapılması olmazsa olmazımızdır. Herkes bunu istiyor. Bunun için imza kampanyası başlatıyoruz. Bir Tıp Fakültesi’nin Mardin’de olmasını istiyoruz. Yetkililerden bunu talep ediyoruz.” dedi. Doktor Nurettin Özdener de, yetkililere seslenerek Mardin’e Tıp Fakültesi kazandırmak istediklerini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.