TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devletin şevkatli eli hissettirildi

Adana Valisi Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yapılan çalışmaları değerlendirdi:

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Devletin şevkatli  eli hissettirildi

ADANA(İLKHABER) – Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 2107 yılının bitmesine sayılı günler kala, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi.

“DEVLETİN ŞEVKATLİ

ELİ HİSSETTİRİLDİ”

Sosyal devlet anlayışının tüm gereklerini yerine getiren devletimizin attığı önemli adımlar sayesinde ülkemiz, dünya ölçeğinde önemli mesafeler kat etmiştir.” diyen Vali Demirtaş, Adana’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce çeşitli alanlarda verilen hizmetlerle engellilere, ihtiyaç sahibi ailelere, yaşlı ve çocuklara devletin şefkatli ellerinin hissettirildiğini ifade etti.

 Vali Demirtaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalarla, 2016 yılı aralık engelli ödemesi 16 bin 388 iken 2017 yılında bu sayı 17 bin 005 olmuştur.  Ayrıca 2016 yılı engelli kimlik kartı sayısı 4 bin 605 iken, 2017 yılı engelli kimlik kartı sayısı 5 bin 028’dir. 2016 yılı yardım yapılan aile sayısı bin 206 kişi iken bu sayı yüzde 171 artırılarak 3 bin 275 kişiye ulaşmıştır.

Aile Eğitim Programları Kararlılıkla Sürüyor

Ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Aile Eğitim Programları” düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilimizde 2016 yılında bin 700, 2017 yılında ise bin 600 kişi eğitim görmüştür. Türkiye’nin AB üyelik sürecinde müzakere ettiği başlıklardan biri olan “Roman Açılımı” çerçevesindeki uyum çalışmalarını destekleyen, “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu (SİROMA)’’ kapsamında ilimizde 2017 yılında bin 820 aileye ulaşılmıştır.

 Çocuk İşçiler ve Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarının Çözümüne Gayret Gösterildi

Ayrıca çocukların sokakta çalışmasını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde 2016 yılında 132, 2017 yılında ise 339 çocuğumuza ulaşılmıştır. Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla bulundukları illerden başka illere giden vatandaşların ve ailelerinin bu süreçte yaşadığı sorunların giderilmesine yönelik yapılan çalışmalarda 2017 yılında bin 640 çadır ziyaret edilip 9 bin 844 vatandaşımız ile görüşülmüştür.

 

 Şehit ve Gazi Aileleri Yalnız Bırakılmadı

Devletimiz, vatanımızın bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli ailelerinin de daima yanında olmaktadır. Bu kapsamda 2016 yılında 241, 2017 yılında ise 510 şehit ailesi ve gazimiz ziyaret edilmiştir. Aladağ ilçesinde yaşanan yurt yangını sonucunda 219 hanede incelemeler yapılarak çocukları yaşamını yitiren ve yaralanan 23 aileye ziyaretler gerçekleştirilmiş, 23 aileye de sosyal ve ekonomik destek sağlanmıştır. 

 Huzurevi Ek Bina İnşaatının Yapımı Sürüyor

2017 yılında ilimizde bir sosyal hizmet binası açılış onayı tamamlanmış olup onarım işlemi için ödenek istenmiştir. Ödenek onayından sonra da onarım işlemi başlatılıp hizmete açılması planlanmaktadır. Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Ek Bina inşaatı devam etmekte olup yüzde 65’ i tamamlanmıştır. Kozan Sosyal Hizmet Merkezi binası için ihaleye ön hazırlık Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılmakta olup şuan yaklaşık maliyet tespit aşamasındadır. Gelecek ay itibariyle ihaleye çıkılması planlanmaktadır.

 Sosyal Projeler Kararlılıkla Gerçekleştiriliyor

2017 yılında gerçekleştirilen “Mutlu Ailem Sosyal Refah,  Gelecek Sen Ol, Yaşlıyım Huzurluyum, Mutlu Evlilik Mutlu Gelecek, Kadın’ım Bende Varım,  Birlikte Biz Hep Beraberiz, Koru Değer Ver ki Hayata Tutunayım,  Gelecek Vaat Eden Sokak Oyuncuları,  Çocuk Aklı Çocuk Haklı” projeleri ile vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık.

 438 bin 355 kişiye Toplam 220 Milyon 943 Bin 347 TL Yardım Yapıldı

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından da ihtiyaç sahibi ailelerimize ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştır. 2017 yılı içerisinde ilimiz genelinde toplam 147 bin 408 kişiye 25 milyon 314 bin 395 TL nakdi yardım, 55 bin 878 kişiye ise 7 milyon 960 bin 553 TL değerinde ayni yardım yapılmıştır. Merkezi ödemeli yardımlar kapsamında, ekonomik güçlükler nedeniyle temel sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan ve düzenli bir geliri bulunmayanlara yönelik uygulanan Şartlı Nakit Transferi ile 438 bin 355 kişiye toplam 220 milyon 943 bin 347 TL yardım yapılmıştır. Geleceğe güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için vatandaşlarımızın sorunlarını çözme ve taleplerini cevapsız bırakmama gayreti ile çalışmalarımız son hızla devam edecektir.”

Vali Demirtaş, açıklamasını, “İlimizde vatandaşlarımıza bu sosyal yardımları gerçekleştirmemizde önemli katkı ve destekler sunan devletimize, hükümetimize, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya AB Bakanımız ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik’e ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” sözleriyle noktaladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.