TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teşvik teğet geçiyor

CHP Adana Milletvekili Tümer, Adana’nın açıklanan “yatırım teşvik programı” dışında kaldığını ileri sürdü:

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Teşvik teğet geçiyor

ADANA(İLKHABER)  – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın bugüne kadar hükümet tarafından açıklanan ‘yatırım teşvik programı’nın dışında kaldığını, bu durumun da yatırımcıları Adana yerine başka kentlere yönlendirdiğini vurguladı. Tümer, ‘cazibe merkezleri’ olarak öngörülen bölgelere yapılması planlanan fabrikalar için makine ithal edilmesinin de Türkiye’ye ‘makine çöplüğü’ne dönüştüreceğini söyledi.

SORUNLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Zülfikar İnönü Tümer, hükümet tarafından açıklanan; ‘yatırım teşviki’ ile ilgili olarak yaşanan sorun ve sıkıntıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Tümer, hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ilde ‘süper teşvikler’ verilmesini öngören ve ‘cazibe merkezleri’ olarak anılan bölgelere yapılacak yatırımları açıkladığını hatırlattı.

BİR AYDA 3 BİN 380 BAŞVURU!
Tümer, “İş insanlarının serzenişlerine kulak verildiğinde mevcut haliyle arz fazlalığına rağmen, örneğin un, yağ ve iplik fabrikası gibi yatırımlara yeniden teşvik verildiği görülecektir. Bahse konu bölgelerde bu alanlarda birçok fabrika atıl durumdayken sırf teşvikten faydalanmak için civar illerdeki yatırımcılar adeta sıraya girmiştir. Bir ayda 3 bin 380 firmanın başvurusu da bunun kanıtıdır” ifadesini kullandı.

ADANA TEŞVİKTEN FAYDALANAMIYOR!
Adana’nın ‘yatırım teşviki’nden hiçbir zaman faydalanmadığını savunan Tümer, “Adana gibi civar illerde yatırımı düşünen iş insanlarının da cazibe merkezlerine yönelmesi, sorunlar yumağına yenilerini ekleyecektir. En önemlisi de yeni kurulacak fabrikalar için Avrupa’dan ithal makinelerin gelecek olmasıdır. Milyarlarca dolar döviz açığımız olmasına rağmen makine ithalatına yönelecek olan ülkemiz adeta bir makine çöplüğüne dönüşecektir” dedi.

YENİ BİR DÜZENLEMEYE GİDİLMELİ
Bu konuda yaşanan sorun ve sıkıntıları da maddeler halinde gündeme taşıyan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Bu nedenlerle sanayi envanterine göre hareket edilmesi, arz fazlalığı ürünlerin üretilmesinin önüne geçilmesi, bölgeler arası teşvik uçurumunun engellenmesi, talep açığı olan ürün ve işletmelere teşvik verilmesi için yeni bir düzenlemeye gidilmesi şarttır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.