TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki hükümlülerin katkılarıyla 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler ile gaziler anısı için oluşturulan ’Adana Adliyesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na 3 bin fidan dikildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
15 Temmuz şehitleri  için hatıra ormanı
ADANA(İLKHABER) - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki hükümlülerin katkılarıyla 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler ile gaziler anısı için oluşturulan ’Adana Adliyesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na 3 bin fidan dikildi.

Sarıçam İlçesi Menekşe Köyü’nde 30 dönümlük alanda düzenlenen fidan dikme törenine Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, şehit aileleri ve gaziler ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile çok sayıda davetli katıldı. Şehitler adına fidan dikiminden önce Yüreğir Zekiye Düşmez Hal Camii İmamı Uğur Kocatürk, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitler için Kuranı Kerim tilaveti okudu.

“ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINI GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 15 Temmuz gecesi, Türk milletine karşı bu vatana kendi silahları ile hainlikte sınır tanımayan ihanet şebekesinin yaptığı darbe girişiminde göğsünü siper  edip onlara karşı durarak şahadet mertebesine eren şehitler ile gaziler anısına “Adana Adliyesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturduklarını söyledi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan hükümlülerin gayretleriyle alanın oluşturulduğunu kaydeden Yeldan, “Toplam 3 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Önemli olan burada şehitlerimizin aziz hatıraların yaşatılması, onların bize bıraktığı emanetlerin hatırlanması, milletimizin 15 Temmuz’da verdiği mesajın geleceğe taşınmasıdır. Hiçbir şekilde Türk milletinin esir edilemeyeceği, köle yapılamayacağına dair tüm dünyaya verilen güçlü mesajın, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle birlikte canlı tutulması, unutturulmaması ve yeni nesillere aktarılması için bugün burada fidanlar toprakla buluştu. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İSİMLERİ ORMANDA YAŞAYACAK

Konuşmanın ardından Adana Adliyesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda isimlerini yaşatmak için  şehit Komiser Zeynep Sağır, şehit polis memurları Yunus Uğur, Sevda Güngör, Aytekin Kuru, Mehmet Oruç ve Ahmet Oruç kardeşler,  şehit piyade uzman çavuş Halit Yaşar Mine ve gaziler Cumhuriyet Savcısı Mehmet İmir, Suat Avcı, Oğuzhan Konuralp  ile tüm  şehitler anısına  Elbab Şehidi  Uzman Çavuş Gökhan Kılıç adına hatıra ormanına fidanlar dikildi, can suyu verildi. Başsavcı Yeldan, törende şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilendi.

ORMAN DEDE DE FİDAN DİKTİ

Görevlendirildiği denetimlerde 100 binden fazla fidanın dikilmesini sağlayan ‘Orman Dede’ lakaplı Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Başkontrolörü Hüseyin Erdem de, Gaziantep’den gelip tulumunu giyerek hatıra ormanında şehit yakınları ve gaziler ile hükümlülerle birlikte fidan dikti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.