TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi daha da parlayacak

ATO Başkanı Menevşe, son meclis toplantısında 2017’yi değerlendirdi, FETÖ’ye karşın Türkiye’nin dimdik ayakta kaldığını söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ekonomi daha   da parlayacak

ADANA TİCARET ODASI

Basın Bülteni

ADANA(İLKHABER) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin olumsuz etkilerinin alınan önlemlerle bir bir ortadan kalktığını belirterek, “Bu darbe girişiminin etkilerini 1.5 yıldır başta döviz, hedef pazarlar ve borsa olmak üzere çeşitli şekillerde hissettik. Gerek hükümetimizin aldığı güçlü önlemler, gerekse halkımızın ve iş dünyasının kararlı duruşu sayesinde Türkiye dimdik ayakta kalmayı başarmıştır.” diye konuştu.

ATO, 2017 yılının son Meclis toplantısını Tarkan Kulak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Hesapları İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan 2018 Yılı Bütçe Tasarısı’nın tamamının, Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan Atila Menevşe 2017 yılını değerlendirdi. Ülkemizi her alanda sıkıntıya sokması beklenen 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerek Hükümetin aldığı güçlü önlemler, gerekse halkımızın ve iş dünyasının kararlı duruşu sayesinde bertaraf edildiğini ifade eden Menevşe, “Hükümetin verdiği destek ve teşviklerle beklentilerin üzerinde bir büyüme gerçekleşmesi önemli bir başarıdır. Ekonomik büyümede 9 ay itibariyle yüzde 7,4'e, sanayide ise geçen senenin 3 katına ulaşıldı. 2016'da sanayide üretim artışı yüzde 2'lerdeydi. Bu sene yüzde 6'ya ulaştık. Yüzde11’lik 3. Çeyrek kalkınma hızı da bunun en somut göstergesidir. Hükümetimizin verdiği teşviklerin boşa gitmediğini, özel sektöre güç verdiğini net şekilde gördük. Özellikle Kredi Garanti Fonu ve Eximbank'ın etkin şekilde kullanılması, bu zor dönemin atlatılmasında önemli bir itici güç olmuştur. Sağlanan finansman kaynağı ile ekonomik çarklar yeniden dönmeye, piyasalar tekrar normalleşmeye başlamıştır. Bu göstergelere bakarak 2018’in, 2017’ye oranla daha parlak bir yıl olacağına inanıyorum”dedi.

Konuşmasında, 2017’de Oda olarak hazırladıkları bir çok projenin hayata geçiyor olmasını görmenin mutluluğunu yaşadıklarına da değinen Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

 “İlimizdeki sanayi tesislerinin dağınık ve plansız oluşunun yarattığı sorunlar ve ekonomiye olumsuz etkilerini Adana’da ilk kez Oda olarak biz ortaya koymuştuk. Çözüm olarak TOKİ eliyle sanayi siteleri yapılması fikrini Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız dahil tüm kabine üyelerine iletmiştik. Nihayetinde Ayakkabıcılar Kooperatifi kuruldu, AB Bakanımız Ömer Çelik ve Sayın Valimizin destekleriyle Yüreğir İlçesi Dağcı Mahallesinde 261 dönüm hazine arsasının kooperatife tahsisi sağlandı. Düşük maliyetle TOKİ tarafından inşa edilecek bu siteler 5 yıl geri ödeme planına bağlanmış. Büyükşehir Belediyemiz 11 milyon TL bila bedel yatırımla sitenin altyapısını çözüyor. Otobüs ve şehiriçi tren hatlarının çalışmalarını sürdürüyor. Görüyoruz ki tüm kamu kurumları bu önemli projede bir araya gelmiş. Bu tablodan çok mutlu olduk. Adana’nın gelişmesi için doğru projeler ortaya koyarak şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek üyelerimiz için yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Bunların yanında Sayın Valimiz tekstil konfeksiyon sanayi sitesi kurulması için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Yine odun, kömür ve benzeri yakacak işleriyle uğraşan mahrukatçılar için de Yüreğir ilçesi Göztepe mahallesinde bir site kuruluyor. Sarıçam ilçemizde Gıda İhtisas OSB kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bir yandan üyelerimize işlerini büyütecek modern tesisler kazandırırken, bir yandan da kent içinde sıkışıp kalmış imalathanelerin oluşturduğu sorunlara çözüm getirmiş oluyoruz. Adana ve ekonomisi ancak bu gibi akıllı projeler ile gelişme kaydeder. Tüm üyelerimize de bu fırsatları kaçırmamasını tavsiye ediyoruz. Bu süreçte bizlere hiçbir desteğini esirgemeyene Sayın Ömer Çelik Bakanımıza, Sayın Valimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Meclis toplantısının ardından Merkez Bankası Eski Başkanı Süreyya Serdengeçti tarafından Meclis üyelerine yönelik, “Türkiye Ekonomisi Nereye” konulu sunum yapıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.