TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ateşi Adana’da yakacağız

Adana 16. CHP İl Kongresi’ne katılmak üzere Adana’ya gelen Kılıçdaroğlu, önce partililerine seslendi ve “Bu ülkenin iyi ve aydın insanları var” diyerek, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını istedi. Parti içi mücadelede de kavga istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, delege hesabı yapanların partiden istifa etmesini istedi. Bugün insanların kendilerini değil, ülkesini düşünme zamanı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ‘Ben değil, biz mücadelesi’ verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Adana’da bir otelde yapılan il kongresinde konuşan Kılıçdaroğlu, İlk Ateşi Adana’da yakacaklarını belirterek, “Adana'yı, Mersin'i, Balıkesir'i, Antalya'yı, Ankara'yı, Bursa'yı, İstanbul'u alacağız. Sosyal bir devlet nasıl oluyormuş bütün dünyaya göstereceğiz.” ifadelerini kullandı

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İlk ateşi Adana’da yakacağız

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Parti içerisinde asla kavga istemiyorum. Biri birine sırtını dönenlerin hiçbirinin bu partide işi yok.” dedi.

Adana 16. CHP İl Kongresi Seyhan Otel’de düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleşen kongre saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerini kırmayarak kongrelerine geldiği için teşekkürlerini sundu. Demokrasiye yakışır, partilerine yakışır, düğün ve bayram havasında bir kongre gerçekleştireceklerini söylen Barut, “2019 yılında size Büyükşehir Belediyesi’nin anahtarını teslim edeceğiz sayın genel başkanım” diye konuştu.

PARTİDEN İSTİFA ETSİN

Ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki delege konusuna değindi. Delege hesabı yapanların partiden derhal istifa etmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Bir CHP'li çıkar 'Ben ne olacağım' derse derhal CHP'den istifa etsin. Memleket hangi halde ben ne olacağım arayışı içindeler. Ben ne olacağım diyenler varsa gitsinler o partiye. Biz ne olacağız? Bizim mücadelemiz işçinin mücadelesidir, gazetecinin, hapisteki milletvekillerinin mücadelesidir. Ben ne olacağım, hangi listeye geleceğim? Delege hesabı yapanların partide işi yoktur. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönenlerin hiç birisi bu partide bir yere gelmeyecektir. Zaten kurultaydan sonra tüzük kurultayı yapacağız. Herkesin her telden konuştuğu değil herkesin Türkiye'nin sorunları konuştuğu bir tüzük yapacağız ve herkes aynı dili konuşacak. Parti içinde asla kavga istemiyorum. Birbirine sırtını dönen insanların hiçbirisi bu partide bir yere gelemeyecek.” şeklinde konuştu.

UMUTSUZLUK YOK

Umutsuzluğa kapılmayacaklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın bu ülkenin insanları var, iyi insanları var, aydınları var. Biz asla ve asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Her yerde mücadele edeceğiz size sözüm söz gerekirse önce o bedeli bu ülke için ben ödeyeceğim. Bedel ödemekten kaçınmayacağız.  Asgari ücret açıklandı, 1404 liraydı 1603 liraya çıktı. Dedik ki 2000 lira olsun. Madem yüzde 11 büyüme var bu verdiğin rakam nedir? 3 çocuklu evli birinin eline geçecek para 1709 lira. Ankara'daki beylerin vicdanına sesleniyorum 1709 lirayla siz geçinebiliyor musunuz?  2019 önce yerel seçim… Adana'yı, Mersin'i, Balıkesir'i, Antalya'yı, Ankara'yı, Bursa'yı, İstanbul'u alacağız. Sosyal bir devlet nasıl oluyormuş bütün dünyaya göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

İLK ATEŞİ ADANA’DA YAKACAĞIZ

“İlk ateşi Adana’da yakacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Adana diyince yeni Adana gazetesini de seslendirmek gerekiyor. Kültür vurgusunu bu gazete için yaptık. Bu gazete sadece Adanalıların değil Türkiye’nin kültürüne yaptığı önemli katkıdan dolayı yöneticilerini kutluyorum. Önümüze ve hepimizin gördüğü toplumsal sorunlar var. 2019’da 3 ayrı seçim yapılacak. Benim bütün yurttaşlardan ortak dileğim şudur. Eğer bu sorunlardan rahatsızsanız hepimizin oturup yeniden düşünmesi gerekiyor. Bu sorunlardan Türkiye’yi kim çekip kurtarır bunu düşünmesi lazım. Artık gün bir parti günü değil Türkiye günüdür. Geçmişte vatandaşlarımız A-B partisine oy verebilirler. Ama bugün geldiğimiz nokta parti noktasını aştı Türkiye bekası sorunudur. Bu ülkenin işçisinin, emeklisinin, esnafın, çiftçinin herkesin oturup düşünmesi lazım. 2017’ye baksınlar. Adana’nın, Türkiye’nin en temel sorunlarının başında işsizlik geliyor. Milyonlarca işsizimiz var. Milyonlarca kişi iş, aş bekliyor. Anne, baba bekler çocuğum ne zaman işe girecek diye. Ben 2019’da o vatandaşımın desteğini bekliyorum. “ ifadelerini kullandı.

 BİZ DEMOKRASİ, AŞTAN YANAYIZ

Haktan, hukuktan, adaletten yana olduklarını savunan Kılıçdaroğlu, “Biz siyasi görüşü ne olursa olsun biz demokrasi, aştan yanayız. Biz asgari ücret net 2000 lira olsun ondan yanayız. Eğer siz mercimeği, nohutu dışarıdan ithal ediyorsanız düşünmeniz lazım. 15 yıl Türkiye’yi bu hale getirdi. İcra daireleri tıka basa dolu. Önümüzdeki süreç hepimizin oturup düşünmesi lazım. Biz kavgadan yana değiliz. Biz oturup uygar insanlar gibi düşünmekten yanayız. Bu ülkeye huzuru ve barışı getirecekseniz güçlü bir devlet olması lazım. Kini, öfkeyi beslerseniz bu doğru değildir. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. Siyasetin derdi üretme olmalıdır. 2019’da bütün her yeri alacağız. Sosyal demokrat yönetim nasıl oluyormuş göreceksiniz. İzmir’i, Tekirdağ’ı, Burdur’u gidip görün. Biz bütün illeri alınca herkes kazanacak. Bizim projelerimizin kaybedeni yok. Demokrasi’den yana olan bütün güçler bir arada olmak zorundadır. Kendimiz için değil çocuklarımız için. Otoriter yapıdan yana olanlar istediği yerde olabilir. 2019’da demokraside birleşmek zorundayız.” dedi.

KAVGA İSTEMİYORUM

4 yılda bu ülkeyi dünyanın en saygın ülkeleri haline getireceklerini işaret eden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Parti içerisinde asla kavga istemiyorum. Biri birine sırtını dönenlerin hiçbirinin bu partide işi yok. Onları istemiyorum. Herkesin her telden konuştuğu değil, herkesin Türkiye’nin sorunlarını konuşacağız tüzük yapacağız. Bu partide bir kişi bir davanın adamı değilse, Türkiye’yi nasıl çağdaş uygarlığa ulaştırırız diye düşünmüyorsa bu partiyle işi yoktur. Bizim sorumluluğumuz diğer partilere benzemez. Biz avukat bürolarında kurulan parti değiliz. Biz Mustafa Kemal’in partisiyiz. O yılların partisiyiz. Hedefimiz bellidir. Biz 4 yılda yoksulluğu, terörü bitireceğiz. 4 yılda bu ülkeyi dünyanın en saygın ülkeleri haline getireceğiz. 5 yılda değil. Bizim işimiz kolay iş değil.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.