TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklere kışlık yardımı

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde yer alan Mekan Ortaokulu’na televizyon sunucusu Müge Anlı ve Tatlısert ailesi tarafından kışlık giyecek gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Miniklere kışlık yardımı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana’nın Seyhan İlçesi’nde yer alan Mekan Ortaokulu’na televizyon sunucusu Müge Anlı ve Tatlısert ailesi tarafından kışlık giyecek gönderildi.

Adana’nın Seyhan İlçesi’nin kırsal mahallesi olan Dikili’de yer alan Mekan İlk ve Ortaokulu öğrencileri artık soğuk kış günlerinde üşümeyecek. Mekan ortaokulu öğretmenlerinden Ömer Pamuk, öğrencileri için yaptığı yardım kampanyası başlattı. Pamuk, ünlü sunucu Müge Anlı ile görüşerek, maddi yetersizlikler nedeniyle özellikle soğuk kış günlerinde çocukların üşüdüğünü ve kışlık giyecek sorunu olduğunu belirtti. Bunun üzerine Müge Anlı ve Tatlısert ailesi tarafından miniklere kışlık ayakkabı, atkı, bere, mont, çorap, atkı gibi malzeme hazırlayarak Mekan Ortaokulu’na gönderdi.

Gelen yardımlar öğretmenler tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtıldı. Yeni kıyafetlere sahip olmanın heyecanın yaşayan miniklerin sevinci gözlerinden okunuyordu.

Yardımlarından dolayı Müge Anlı ve Tatlısert ailesine teşekkür eden Ömer Pamuk, “Bizleri kırmayarak minik yavrularımıza yardım elini uzatan Müge anlı ve Tatlısert ailesine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve ailelerini sevindirdiler. Bizler de çok sevindik. Miniklerimizin buna çok ihtiyacı vardı. Artık soğuk kış günlerinde rahatlıkla okula gelebilecekler.” dedi.

Daha birçok öğrencinin kışlık kıyafet ihtiyacı olduğunu belirten Pamuk, devamında şöyle konuştu;

“Okulumuz kırsal bölgede yer alıyor. Ayrıca burada yaşayan ailelerin maddi durumları iyi değil. Genellikle gündelik işlerde çalışarak geçimlerini sağlıyorlar. Çoğunun üzerinde mont, ceket, bot bigi kıyafetler yok. Özellikle yağmurlu günlerde ıslak ıslak gezmek zorunda kalıyorlar. Çocukların çoğu yaz mevsiminde veya eski yırtık kışlıklarıyla okula geliyor.

Bu durum bizleri çok üzüyordu. Aklıma ilk olarak Müge Anlı’yı aramak geldi. Sağolsun çağrımıza tereddütsüz cevap vererek, Tatlısert ailesi ile birlikte yaklaşık 50 minik yavrumuza yetecek kadar kışlık kıyafet gönderdi. Çocuklarımızın yeni elbiseleri karşısında yaşadıkları sevinç gözlerinden okunabiliyordu. İlk defa yeni kıyafet sahibi oluyorlardı.

Okulumuzda halen birçok ihtiyaç sahibi öğrencimiz var. Yardımsever aileleri minik yavrularımıza yardım etmeye çağrıda bulunmak istiyorum. Onlar bizim geleceğimiz. Sağlıklı bir eğitim hayatı yaşamaları için elimizden ne geliyorsa yapalım. Lütfen bu konuda tüm vatandaşlarımız duyarlı olsun.”

Miniklerden Eda Gedik, ilk defa kışlık ayakkabı ve mont aldığını belirterek, “Çok mutluyum. Artık benimde yeni ayakkabı ve montum var. Soğuk havalarda üşümeden okula gidebileceğim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.