TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözütek banko

Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu tek listeyle gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sözütek banko

 

ADANA(İLKHABER) – Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listenin sunulduğu kongrede minibüsçüler Sözütek’i tekrar başkanlığa seçti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu’na katılarak esnaflardan alkış aldılar.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da mesaj ve çiçek göndererek Başkan Sözütek’i kutladılar.

Kongrede divan başkanlığına Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, yardımcılıklarına da Adana Marangoz-Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin seçildi.

Divan Başkanı Mustafa Göktaş’ın gündem gereği daveti üzerine salonda bulunanlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşımız birlikte söylendi.

Ardından alkışlarla kürsüye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, genel kurulun hem minibüsçü esnafına hem de Adana’ya hayırlı olmasını dilerken, “Bugün burada bulunuyorsak, minibüsçüler bizim için Adamızın kıymetli esnaflarıdır. Ama minibüsçüler ulaşım yükünü beraber sırtladığımız ortağımız. Esnaf aynı zamanda halktır. Minibüsçülerle beraber olurken aynı zamanda halkla beraberiz. 4.yılımızda Adana’nın ulaşımına köklü çözümler getirmek için hep beraber olduk. Bunu da minibüsçü ve otobüsçü esnafını ikna ederek uygulamaya gittik. Dayatma yapmadık. İnsan olarak, işgal ettiğimiz makam ne olursa olsun, her insanı Allah’ın yarattığı eşit varlık olarak gördük. Her insan bizim için eşitimizdir. Bunu hem yerli halkımız, hem de misafir ettiğimiz Suriyeliler için de düşünüyoruz. Birbirimizi sevmek gibi bir mecburiyetimizde var. Çünkü, hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz. İnşallah bu sevgi ve saygı atmosferini Adana’mız için sürdüreceğiz. Adana’mızın yarınının ne olacağı bizim için çok önemli. Ben değerli başkanım Nihat Sözütek’e bugüne kadar bizlerle yürütmüş olduğu, olumlu, yapıcı diyaloğ zemininden dolayı tebrik ediyor, tüm minibüsçü esnafına teşekkür ediyorum. Kavga etmeden birlikte güzel işler başardık. Vergi kaçağı olmayacak, esnafın kazancı kayıt altında olacak, bizim her yaptığımız iş kayıt altında olacak. Esnafımızın buna riayet etmesi de Adana’mızı bir çıta daha yükseltecek. Genel kurulunuz hayırlı olsun.” dedi.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, Başkan Sözlü’nün dik duran biri olduğunu ve vicdanından şüphe duymadığını, adaleti sağlama konusunda kendisine güvendiklerini belirterek, katılımından dolayı teşekkür etti.

 

Başkan Sözlü’nün uğurlanmasından sonra kürsüye gelen Başkan Sözütek, toplu taşımacı esnafından Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan güzergâh bedellerini mahkemeye verdiklerini ve davayı kazandıklarını, iptal ettirdiklerini ve dilekçe ile belediyeye başvurarak ödemelerini geriye dönük olarak da alabileceklerini müjdeledi. Sözütek, minibüslerin otobüs vergisi ödemesine son verilmesi konusunda mücadeleye devam ettiklerini, toplu taşımacı esnafların da Suriyeli dahil tüm mültecileri taşırken, Göç İdaresi’nden mutlaka yol izin belgesini görmelerini, aksi takdirde ağır para ve hapis cezalarına maruz kalabileceklerini duyurdu.

 

Kurum Avukatı Mustafa Çinkılıç da, Alimünif Yeğenağa Caddesi’nin yeniden trafiğe açılması ve toplu taşıma araçlarının şehir içine girişini yasaklayan kararın iptali ile ilgili davaların da devam ettiğini bildirdi.

 

Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporu ile bilanço okunarak, ayrı ayrı oylamaya sunuldu, üyeler raporları oy birliğiyle kabul ederek, mevcut yönetimi ibra etti. Yeni dönem çalışma raporu ve tahmini bütçe de okunarak oylamaya sunuldu, oy birliğiyle kabul edildi.

 

Bu arada, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da salona geldi ve toplu taşımacı esnafına “Gözünüz aydın, mazot 2 liraya düşmüş, modern yatlara verilen fiyattan size de akaryakıt verilecekmiş” diyerek salondakileri kahkahaya boğdu. Başkan Karalar, toplu taşımacıların dünyanın en zor işlerinden birini yaptıklarını belirtirken, “Yaptığınız iş son derece önemli ve ağır. Kolay gelsin hepinize, ben elimden geldiği kadar yeni yolları yapmaya, eski yolları onarmaya çalışıyorum. Ama yaptığımız yolları çok sürmeden ya ASKİ ya da Aksagazcılar bozuyor. Ama biz köstebek yuvasına dönüşen Seyhan’ın yollarını düzeltme konusunda yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Çünkü, biz geçmişten 10 kat fazla asfalt döküyoruz. Başarılı bir esnaf odanız var, müthiş bir uyumunuz var. Kongreniz hayırlı olsun”diye konuştu.

 

Rakipsiz girilen seçim bölümünde ise Nihat Sözütek başkanlığındaki Navaf Ok, Mustafa Okşak, Sefer İpek, Faruk Barışık, Cengiz Karakuş, Münip Karaaslan, Mehmet Batur ve Lütfi Sancar’dan oluşan yönetim kurulu ile Bekir Sonat, Songür Sevindik ve Camal Tanrıöver’den oluşan denetim kurulu listesi üyelerin oylarıyla 4 yıllığına yeniden seçildi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.