TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nitelikli insan yetiştirilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, ÇÜ’nün de aralarında bulunduğu 15 araştırma üniversitesi arasında protokol imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nitelikli insan yetiştirilecek

 

ADANA(İLKHABER) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile aralarında Çukurova Üniversitesi’nin de bulunduğu beşi aday 15 Araştırma Üniversitesi ile "Sürekli Eğitim Merkezlerinde Eğitim Verilmesine" yönelik protokol imzalandı.

 

Bakanlıkta düzenlenen protokol imza törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer üniversitelerin rektörleri katıldı.

 

Eğitim Bedellerinin Yarısı KOSGEB Tarafından Karşılanacak.

Bakanlıkta düzenlenen törende konuşan Bakan Faruk Özlü, protokolle amaçlarının nitelikli insan kaynağını yetiştirmek olduğunu belirtti. Bakan Özlü, "Protokol Bakanlığımız ile üniversitelerimiz bünyesinde bulunan sürekli eğitim merkezleri arasında bir işbirliği yapılmasını öngörüyor. Bu işbirliğindeki temel amaç, yüksek teknolojili ürünler geliştirmek için insan kaynağımızı yetiştirmektir.

Eğitimden başlayarak, imalat sanayi sektörümüzü güncelleyerek yepyeni bir Ar-Ge ve inovasyon stratejisi kurgulayarak Türkiye gücünü oluşturacağız.” dedi. Bakan Özlü, proje kapsamında ilk etapta 10 araştırma üniversitesi ve beş aday üniversite bünyesindeki sürekli eğitim merkezlerinde eğitim verileceğini belirterek, KOSGEB tarafından eğitim bedellerinin yarısının karşılanacağını duyurdu.

 

Protokole Beşi Aday 15 Araştırma Üniversitesi İmza Attı

Bakan Özlü’nün açılış konuşmasının ardından imza törenine geçildi. Çukurova Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Bakan Faruk Özlü arasında protokol metni imza altına alındı. Protokole imza atan üniversiteler ise şöyle sıralandı: Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.