TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyumlu olalım

Vali Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberliği koruyacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Uyumlu olalım

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, Adana için ciddi yatırımlar olduğunu belirterek, “Yatırımlar açısından ciddi atılımlar yapacağız. Umutluyum, önemli olan aramızdaki birlik ve beraberliği korumaktır. Bu birlik ve beraberliği koruyup, daha da güçlendireceğiz.” dedi.

Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen 2018 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına, kurul üyelerini oluşturan kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kurum temsilcileri tarafından 2018 yılı yatırım programında merkezi idare ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen ve yatırım programında yer alan projelerin yapım aşamasının ayrıntılarıyla ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Demirtaş, yapımı devam edilen ve başlatılması planlanan kamu hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Adana için önemli projeler olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Geçmiş yıllardaki eksiklerimizi tamamlayacağız. Hem de yatırımlar açısından ciddi atılımlar yapacağız. Umutluyum, önemli olan aramızdaki birlik ve beraberliği korumak ve bu birlik ve beraberliği korumayı düşünüyorum. Bunu daha da güçlendireceğiz.” dedi.

Kentte yapılacak projeler hakkında bilgi veren Vali Demirtaş sözlerine şöyle devam etti;

“Adana için çok güzel projelerimiz var. Ceyhan’da kurulacak olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin zemin etüt çalışmalarına başladık. Yaklaşık olarak çıkacak maliyet bugünlerde ortaya çıkacak. Sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelip, zemin etüt ihalesini yapıp kısa sürede bitireceğiz. Sonrasında imar çalışmalarına başlayıp, alt yapı çalışmalarına başlayacağız.

Hem Adana, hem de ülkemiz için çok önemli bir projedir. Ayakkabıcılar Sitesi ile ilgili çalışmalarımız son noktaya gelindi. Önümüzdeki günlerde TOKİ ile yapacağımız protokol ile temelini hep beraber atacağız. Aynı şekilde hazır giyim, tekstil ve gıda organize sanayi bölgeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tarım İhtisas OSB ile ilgili çalışmalarda da son noktaya geldik. Çevre Bakanlığı’ndan bir yazı bekliyoruz. Amacımız seracılığın Adana’da yapılabileceğini, katma değeri yüksek ürünlerin üretilebileceğini ve genç girişimcilere örnek olabilecek bir proje olacağını düşünüyorum.

Adana için hep beraber çalışacağız. Belediye başkanlarımızla, daire müdürleri, STK’lar ile birlikte Adana’yı büyüteceğiz, geliştireceğiz.

Adana’da huzurun hakim olmasını istiyoruz. Bir taraftan terörle mücadele ederken, bir taraftan uyuşturucu ile mücadele ediyor, diğer taraftan ekonomi ile ilgili büyümeyi de sağlayacağız.”

Vali Demirtaş’ın ardından ilk olarak Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Şaban Acar, belediyenin projeleri hakkında bilgi verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 54 projesinin olduğunu belirten Acar, “ Bugün itibari ile 54 projemiz var. Bu projelerin maliyeti 470 milyon 510 bin lira ve sözleşme bedeli 408 milyon 407 bin liradır. Bu projelerden 34’ü devam ederken, 20’si bitmiş bulunmaktadır. Hayvan barınağının birinci etabı bitirildi ve ikinci etap da çalışmalara başlanıldı. Ceyhan Kültür Merkezi kaba inşaatı bitti, ince işlere başlanılacak. Sorumlu olduğumuz yolların yapımı çalışmaları devam ediyor.

Devlet Bahçeli Köprüsü yapım çalışmaları devam ediyor. Beton anlamında yüzde 60 seviyelerine geldik. Şuanda göl içerisinde fore kazık çakma işlemi devam etmektedir.” dedi.

Ardından Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adalet bakanlığım tarafından Adana’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana’da yapımı devam yeni adliye binası çalışmalarını anlatan Tülü, “Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası 33 bin 500 dönüm arazi üzerine yapılıyor ve toplam maliyeti 98 milyon liradır. Binamız hizmete açıldı. Ayrıca Türkiye’nin üçüncü büyük hizmet binası olma özelliği olan Yeni Adliye Sarayı hizmet binası 58 dönüm arazi üzerine yapılıyor ve yüzde 80 oranında tamamlandı.” dedi.

Diğer tesisler hakkında da bilgi veren Başsavcı vekili Cumali Tülü, konuşmalarına şöyle devam etti;

“Adana’da Kürkçüler Cezaevi yanına iki tane cezaevi daha yapıyoruz. Bunların toplam kapasitesi 2 bin 500 kişiliktir. Ayrıca Sarıçam bölgesinde yapacağımız Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü projemiz var. İnşaat çalışmaları başladı. Buraya 6 tane cezaevi yapılacak. Üçü F tipi, bir L tipi, bir erkek ve bir kadın açık cezaevi olacak.

Uygulamalı eğitim ve sosyal tesis olan açık cezaevi hizmet binamız var. Maliyeti de 2 milyon liradır. Burada Türkiye’deki bütün cezaevlerinde üretilen ürünler satılmaktadır. Hizmet vermeye başladı.

Adana’da mevcut Adli Tıp Kurumu yetersiz kalmaktadır. Fiziki şartları uygun değildir. İstanbul’dan sonra en fazla otopsi işlemi Adana’da yapılmaktadır. TOKİ Numune Hastanesi yakınına yeni Adli Tıp Kurumu binası yapılacak. Adana’da yapılan yatırımların topla maliyeti 867 milyon liradır.”

Adana İl Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 1. Toplantısı, yatırım programında yer alan projelerin gerçekleştirilme oranları, maliyet ve ödenek tablosunun değerlendirilmesi, yatırımcı kurum ve kuruluşlarca yürütülen projelerde gelinen aşamanın analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ile katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirilmesiyle sürdü. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.