TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya gençlerin kitap okumasını engelliyor

Cumhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Çelik, Adana'da düzenlenen 11'inci Çukurova Kitap Fuarı'na katılarak kitaplarını imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sosyal medya gençlerin  kitap okumasını engelliyor

ADANA (İHA) - Cumhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Çelik, sosyal medyanın gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bu nedenle kitap okuma rakamlarının son yıllarda çok düştüğünü söyledi. 

Adana'da düzenlenen 11'inci Çukurova Kitap Fuarı'na Yüreğir Belediyesinin davetlisi olarak katılan ve Hüseyin Su mahlasıyla, ‘Çağdaş Kırım Tatar Öyküsü’, ‘Çağdaş Özbek Öyküsü’, ‘Çağdaş Türkmenistan Öyküsü’, ‘Çağdaş Kazakistan Öyküsü’ ile ‘Çağdaş Azerbaycan Öyküsü’ kitaplarını yazan Çelik, fuara gelen katılımcılara kitaplarını imzaladı.
"Fuar, umarım amacına ulaşır"
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Çelik, kitapların, kültürleri yaygınlaştırmada önemli bir rolü olduğunu kaydederek, "Kültürün, kitabın yaygınlaştırılmasında özellikle belediyemizin ve belediye başkanımızın böyle bir katkısının olmasına çok memnun oldum. İnşallah amacına ulaşır ve güzel bir kültürün, kitabın yaygınlaştırılmasında fuar olarak devam eder" diye konuştu.
"Kitaba geri dönüş olacaktır"
Türkiye’de son yıllarda kitap okuma rakamlarının azaldığını da söyleyen Çelik, "Maalesef bu konuda sevindirici haberlerimiz yok ama kitap fuarında çok yoğun bir kalabalık var. İnşallah o olumsuz sorunlar gider. Ne yazık ki gençlik özellikle internet ve sosyal medya üzerinde meşgul olduğu için kitaba çok az zaman ayırıyor. Bunun telafi edileceği kanaatindeyim. Kitaba geri dönüş olacaktır" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.