TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anlamlı yardım

Adana’dan güneydoğu illerinde bulunan köy okullarına yardımlar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Anlamlı yardım

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’dan güneydoğu illerinde bulunan köy okullarına yardımlar devam ediyor. Son olarak Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Şubesi ve Türkiye Liseliler Birliği Adana Şubesi tarafından, Muş’un Bulanık İlçesi Aşağıbüklü Köyü İlkokulu’nda okuyan çocuklara ayakkabı, kıyafet, kırtasiye malzemeleri ve kitaplar gönderildi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Çukurova Şube Başkanı Ayşe Soylu, kendilerine Muş’un Bulanık İlçesi Aşağıbüklü Köyü İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin yardıma ihtiyaçları bilgisi geldiğini ve bu nedenle kendileri de bu öğrencilere yardım etmek için kampanya başlattıklarını anlattı.

KAMPANYA DÜZENLENDİ

Yardım kampanyaları kapsamında öğrenciler için, ayakkabı, kıyafet, çanta, hikaye ve test kitapları Türkiye Liseliler Birliği Adana Şubesi üyeleri ile birlikte topladıklarını anlatan Ayşe Soylu, “İlimizdeki TLB -Türkiye Liseliler Birliği’nin girişimiyle Muş’un Bulanık Köyü’ne yardım kampanyası başlattık. Oradaki çocukların ihtiyaçları doğrultusunda kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri ile birlikte hikaye, test kitapları topladık. Sömestir tatili başlamadan onları sevindirmek istedik. Bu konuda yardım eden tüm hayırseverlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

MUTLULAR

 Bundan sonra ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardım kampanyaları yapmaya devam edeceklerini işaret eden Ayşe Soylu, “Ama burada bizi asıl mutlu eden ihtiyaç sahipleri çocukların mutlu olması.  Buna inanıyoruz ve bu yolda da mücadeleye devam edeceğiz ve bundan sonra da yardımlarımızın arkası gelecek. Ayrıca TLB -Türkiye Liseliler Birliği’nin Adana Başkanı ve üyelerinin bu yoldaki mücadelesini kutluyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan bu çocukların yolu açık olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

YARDIM İSTENDİ

 Yardım Kampanyası’nı gerçekleştiren Türkiye Liseliler Birliği’nin İl Sekreteri İlker Yiğit Çetin, Muş’un Bulanık Köyünde bir öğretmenin kendilerine ulaştığını ve yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Adana il yönetim ve üyeleri olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Çetin, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Çukurova Şube Başkanı Ayşe Soylu’ya ulaştıklarını yardım istediklerini belirtti. Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Çukurova ve Seyhan Şubeleri’nin katkılarıyla kısmen de olsa bu kampanyayı başarıyla bitirdiklerini işaret eden Çetin, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

KARGOYLA GÖNDERİLDİ

Daha sonra ise toplanan eşyalar Cumhuriyet Kadınları Derneği’nde özenle kolilere konuldu. Kolililere konular yardım eşyaları daha sonra Muş’un Bulanık İlçesi Aşağıbüklü Köyü İlkokulu’nda okuyan öğrencilerine kargo ile gönderildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.