TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İddianızdan vazgeçin”

Başkan Sözlü geleneksel Kaz Gecesi'nde Ermenilere saydırdı

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“İddianızdan vazgeçin”

ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kars Iğdır Ardahan Dayanışma ve Kültür Derneği’nin geleneksel kaz gecesine katıldı. 

Gecede konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Azerbaycan’ın yalnızca bir coğrafya adı olduğunu orada yaşayanların Türk olduğunu ifade ederken yıllardır soykırım iddiasıyla Türk Milleti’ni suçlayan Ermenilerin iddialarından vazgeçmeleri gerektiğini, aksi takdirde bundan elli yıl sonra kaybolup gideceği uyarısında bulundu.

“Var olmalarının sebebi bizim hoşgörümüz”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kars Iğdır Ardahan Dayanışma ve Kültür Derneği’nin geleneksel kaz gecesine katıldı. Gecede konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, asıl hemşeriliğin birlikte yaşama kültürü olduğunu vurguladı. Türk Milleti’ni soykırım yaptıkları iddiasıyla suçlayan Ermenilere ithafen “Biz imparatorluğu onlar ana yurtlarını kaybetti. Bizim kültürümüzde bir toprak fethedildikten sonra orası yurt edinilir. Yıllardır var olmalarının sebebi bizim hoşgörümüzdür” dedi.

“Ermenistan, komşularıyla iyi anlaşmalı”
Ermenistan’ın Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan olmak üzere üç komşusu olduğunu aktaran Başkan Sözlü, Ermenileri dün tahrik eden güçlerle bugün tahrik eden güçlerin aynı olduğunu söyleyerek “Ermeniler Dünya’da milletler camiasında var olmak istiyorlarsa bu üç komşu ülkeleriyle iyi
Parçalı Azerbaycan coğrafyasının bütün olmasını dilediğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, Kars, Iğdır, Ardahan’ın da oluşacak coğrafyanın gözde illeri olmasını temenni ettiğini belirtti. Gecenin sonunda dernek başkanı Turgay Kıyçak, Başkan Sözlü’ye bir teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.