TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: 100 bin kitap dağıttık

Adana’da Eğitim Sen Adana Şubesi tarafından "Yerel Yönetimler ve Eğitim" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 30 bin öğrenciye 100 bin kitap dağıttıkları ve 5 bin öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: 100 bin kitap dağıttık

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da Eğitim Sen Adana Şubesi tarafından "Yerel Yönetimler ve Eğitim" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 30 bin öğrenciye 100 bin kitap dağıttıkları ve 5 bin öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verdiklerini söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ında konuşmacı olarak katıldığı panel Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Eğitim Sen eski Genel Başkanı Kamuran Karaca katıldı. Panelin moderatörlüğünü Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez yaptı.

ADNAN OKTAR’I ELEŞTİRDİ

Panelin ilk konuşmacısı Eğitim Sen eski Genel Başkanı Kamuran Karaca oldu. Karaca, kitaplardan evrim teorisinin kaldırıldığını ve Adnan Oktar’ın yazdığı “yaradılış teorisi” diye bir konuyu kitaplara konulduğunu anlattı.  Adnan Oktar’ı ve yeni teoriyi eleştiren Karaca, “Evrim başlığı biyoloji kitabından çıkartıldı. Yerine Adnan Oktar’ın nasıl bir adam olduğunu herkes biliyor. Sözüm meclisten dışarı yarı çıplak kadınlar boy gösterdiği vitrininde olduğu şahıs yaradılış teorisi diye bir atlas yayınladı. Bu teori kitaplara konuldu.  Evrim Teorisi yada yaradılış teorisi, akli ve bilimi savunması yönüyle canlılar üzerindeki bütün gelişimlerin incelenmesi ve irdelenmesi diye kabaca tanımlayabileceğimiz bir teoridir. Bütün dünyada geçerli ve hala geliştirilmeye çalışılıyor” dedi

ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Kamuran Karaca, şöyle devam etti; “Sanayi ile yapılan değişiklikleri, sağlıkla ilgili yapılacak değişiklikleri birkaç yıl içinde düzeltebilirsiniz. Ama eğitim yolu ile yapılan bir tahribatın bir kuşağı etkilediğini düşünürsek ve bunun gelecek nesildeki çocuklara da aktarılacağı için eğitimdeki tahribatın çok daha önemli olduğunu düşünerek bu panel düzenlemek istedik” 

KARALAR: 30 BİN ÖĞRENCİYE 100 BİN KİTAP DAĞITTIK

 Ardından ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, söz alarak belediye olarak eğitime önem verdiklerini anlattı. Başkan Karalar Eğitimin önemine değindi. Belediye olarak yaptıkları eğitim çalışmaları hattında bilgiler veren Başkan Karalar,  Başkan Karalar, “30 bin öğrenciye 100 bin kitap dağıttık. Dershaneler çok pahalı bu nedenle 5 bin öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verdik. Ve bu hizmeti verirken kendimize bu işin en iyilerini partner yaptık. Okulların fiziki koşullarını iyileştirmek için çalıştık.” diye konuştu.

OKULLARA BAKIM, TADİLAT

139 okulun bahçe düzenlemesi, boyama, çocuk alanı ve tadilatını yaptıklarını kaydeden Başkan Karalar, “139 okulun bahçe düzenlemesi, boyama, çocuk alanı ve tadilatını yaptık. Geri dönüşümü özendirdik. Çevre bilinci edindirmeye çalıştık. Okulların su depoların inceledik. Baktık ki olağanüstü kirli.. Su depolarını temizleme kararı aldık. Biz araç kiralayarak her gün 1 okulun öğrencilerini kültür merkezine getirip tiyatro izletiyoruz. Spor yaptırıyoruz. Okul öncesi eğitimi biz başlattık. Öylesine kreş açmak yerine Adana’nın en büyük kreşlerini açtık. 2 tanesi hizmette biri diğerleri inşaatı devam ediyor” şeklinde konuştu.

SINDIR: BELEDİYELERİMİZ ÖNEMLİ İŞLER YAPIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise, eğitimin anne baba ve aileden başladığının altını çizdi. Sındır, bu anlamda yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü kaydeden Sındır, CHP’li belediyelerin önemli hizmetleri hayata geçirdiğini söyledi. Sındır,” Eğitim ailede başlar. Toplumun kültürel değerleri örf ve adetleri bireye farklı düzeyde etkisi olacaktır. Bu nedenle yerel yönetimlerin bu anlamda görevleri sorumlulukları olacaktır. Bakıyoruz ve görüyoruz belediyelerimiz bu anlamda önemli işler yapıyor. Ben belediyelerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.